чт. апр. 25th, 2024

Научете се да трансформирате болката в сила!

Има хора, от които е лесно и приятно да се учим. Но за всички има кохорта от брутални учители, които тестват костите ви на здравина.

Този, който ви е научил, че светът не е длъжен да изпълнява вашите очаквания, най-вероятно не е оправдал вашите очаквания. Колкото по-рано това се е случило, толкова по-трудна е задачата. Но вече не негова, а ваша.

Този, който ви е събудил от дълбок сън, може да е направил това рязко. Съвсем не както вашата майка ви събужда за детската градина. Ако не сте чули спокоен глас, е трябвало да си обясните това на ниво шок. Загубата на наивност струва струва скъпо, ако ви остава много живот.

Този, който ви е показал, че другите не са като вас, най-вероятно остава неразбираем. Този, който разширява вашите хоризонти, очевидно не се вписва в картината на света ви.

Този, който ви е научил как сами да изпитвате болка, най-вероятно не ви е оставил възможност да поговорите.

Вие дори не знаете какво е по-добре: да скърбите за смъртта или да се срещате с живите, като се сблъсквате в стената на безразличието. Да крещите срещу другия, като в пустота. Да гледате право в лицето и да се срещнете с безумен поглед. Да се биете и да хапете като обезумяло куче, но дори и тогава не можете да се срещнете. Да попаднете в изтрити контакти и в непрочетени съобщения.

Този, който ви е научил искрено да прощавате, най-вероятно не е искал прошка. Може би дори не е разбрал за какво да се извини.

Този, който ви е учил, че не трябва да лъжете, може би ви е измамил. И вероятно не веднъж.

Този, който ви е научил на търпение, най-вероятно е бил нетърпелив. Или може би дори непоносимо търпелив.

Този, който ви е научил да действате според съвестта си, най-вероятно е действал с вас не според закона. И разликата ви е станала ясна.

Този, който ви е научил на състрадание, може да се нуждаел много от него. Защото нищо, освен състраданието вече не е помагало.

Този, който посочил слабите ви е страни, най-вероятно се е наранил.
Този, който ви е научил да се защитавате, може да ви е ударил пръв.
Този, който ви е научил да издържите силен удар, вероятно е удрял силно.

Този, който ви е научил как да отговаряте на въпроси, най-вероятно е оставил много ваши въпроси без отговор.

Този, който е станал огледалото на вашите недостатъци, най-вероятно не ви е харесал.

Безполезно е да питате: „Защо?“ Защото всяко чуждо „защо“ може да ви се стори не толкова тежко, ако не знаете от каква дълбочина се появява другият човек.

Трудно е да се почувства, да се признае на глас благодарността, която се появява от невъзможното. Трудно е за първи път, но след това всичко е по-лесно. Няма нужда да търсите жестоки учители. Самите те ще се появят, когато е необходимо. Всичко, което е възможно да се направи, е да преминете през глухата стена във вас, да излезете от другата страна на дъното и да превърнете болката си в сила.

Всеки от нас, падайки на границата на своя вътрешен ад, оцелява както му е възможно. А за някой, несъзнателно, ще станете жесток учител. Остава да бъдем съпричастни към границите на способностите на другите  хора, защото всичко се променя, ако подходим към това честно, постепенно и с отворено сърце. И омразата отново се превръща в любов, свързваща се завинаги някъде в дълбочина, въпреки различни пътища и биографии.

Автор – transurfing-real

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

3 кодиращи фрази, които програмират реалността така, както желаем!

 Във всеки човек има мощен източник на енергия, способен да изцелява тялото и душата. Историята познава примери, когато хората, които се посвещават на молитви, медитации и други духовни практики, опровергават…

Забравете за реалността. Никога не и казвайте каква форма трябва да приеме!

Вярвам, че с Вселената трябва да се общува. Да се научим да виждаме знаците й, да развиваме чувствителността си към тях. Когато вътрешният радар е конфигуриран да приема съобщения, пощата…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post