Доказано: Краткото гладуване рестартира тотално имунната система и възстановява организма!

С какво е полезно краткото гладуване за имунитета, как да не прекалявате с него и да извлечете максимални ползи за здравето си?

Постоянното гладуване е вредно за организма, но когато става дума за кратко гладуване, не само различни видове практики, насочени към духовното развитие, но и съвременната наука потвърждават неговите ползи.

При това краткосрочното гладуване помага не само за прочистване на организма и за бързо кра дeн от ен ер джи отслабване, но и за естествено обновяване на клетките и за укрепване на имунната система.

Краткосрочното гладуване за повишаване на имунитета е доказано и от науката!

Изследователи от Университета в Южна Калифорния публикуваха своите открития за здравословното гладуване в списание „Cell Stem Cell“.

Става дума за следното: Когато гладувате вашият организъм се опитва да пести енергия и един от начините да направи това е да „рециклира“ кра дeн от ен ер джи много имунни клетки, от които в момента няма нужда.

В рециклирането попадат увредените клетки на имунната система. Така счита съавторът на изследването Валтер Лонго (Valter Longo), професор в Школата по геронтология Дейвис (Университета на Южна Калифорния) и директор на Института за дълголетие (Университет на Южна Калифорния).

Гореописаният процес, който обяснява ползите от гладуването за имунитета, е характерен както за хората, така и за животните.

В кра дeн от ен ер джи хода на изследвания, проведени както върху мишки, така и върху хора, специалистите лишавали участниците в експеримента от храна, което довело до намаляване на броя на левкоцитите в организма. Те са отговорни за борбата с болестите и насищат кръвта в случай на проникване на патогени в нея.

С падането на нивото на левкоцитите обаче нещата не приключили: цикълът на гладуване  предизвикал естествен „рестарт“ на производството на кра дeн от ен ер джи левкоцити.

След 2–4 дни гладуване кръвотворната система унищожила по-старите и увредени имунни клетки и си създала нови. Учените смятат, че краткосрочното гладуване е полезно не само за имунната система, но и за други системи и органи на тялото.

Въздействието на краткосрочното гладуване върху други системи на организма

Краткосрочното гладуване заставя организма да се запасява със захари, мазнини и кетони и да разрушава значителен брой бели кра дeн от ен ер джи кръвни клетки. Кетоните се произвеждат, когато тялото преобразува мазнините в енергия, те са основните играчи в областта на отслабването.

Краткосрочното гладуване позволява на организма да използва мазнините като основен източник на енергия. То помага за ускоряване на метаболизма и за подобряване на чревната перисталтика, като позволява на храносмилателната система да си почива. Подобно прекъсване на приема на храна допринася за по-ефективно изгаряне на калории, сякаш кра дeн от ен ер джи напомня на  организма кой е  правилният храносмилателен процес.

Краткосрочното гладуване е като бутон за рестартиране за цялото тяло. То създава здравословна среда, в която  в тялото се отделят регулируеми хормони, за да се научи как да разпознава истинския глад.

Ако човек яде на всеки 3-4 часа, неговият организъм не знае какво е истински глад. Освобождавайки организма си от храносмилателния процес за 12-24 часа, вие му кра дeн от ен ер джи предоставяте възможност да се съсредоточи върху регенерацията на другите системи.

Краткосрочното гладуване също така помага да се елиминират токсините от тялото и да се регулира работата на „филтриращите“ органи – черния дроб и бъбреците.

Важно! Периодът на гладуване не трябва да надвишава четири дни, като през целия период на гладуване е необходимо да се увеличи количеството консумирана вода.

С всяка „сесия“ на краткосрочно гладуване, изчерпването кра дeн от ен ер джи на популацията на белите кръвни клетки води до образуването на нови клетки на имунната система.

Когато нивото на ензима протеин – киназа A (ПKA) се понижавало заедно с броя на левкоцитите, изследователите разбрали, че се случва „превключване“ на организма, което прави възможно образуването на нови клетки и води до намаляване на нивото на IGF-1 *, който е свързан със стареене, растеж на тумори и риск кра дeн от ен ер джи от рак.

За да се преведат стволовите клетки в режим на регенерация, е необходимо да се деактивира действието на ПKA, в резултат на което стволовите клетки започват да се размножават и съответно водят до обновяване на системата.

Също така лечебният ефект от краткосрочното гладуване се заключава в това : избавяне от повредени или стари елементи, които вече не са в състояние да работят ефективно.

econet

кра дeн от ен ер джи
* IGF-1 или инсулиноподобен фактор на растежа (понякога наричан соматомедин C), е полипептиден протеинов хормон с подобна на инсулина молекулна структура, който се синтезира в черния дроб. IGF-1 играе важна роля за детския растеж, но продължава да има анаболни функции и при възрастните.
Когато човешкият хормон на растежа HGH минава през черния дроб, като резултат се отделя IGF-1.
IGF-1 се явява основен играч в мускулния кра дeн от ен ер джи растеж.Той стимулира както диференциацията, така и пролиферацията на миобластите (клетки, от които се развиват мускулите, т.е. потенциира миофибриларна хипертрофия), също така стимулира усвояването на аминокиселини и синтеза на протеини в мускулите и другите тъкани. HGH предизвиква увеличаване в нивата на IGF-1 по време на няколкомесечния курс.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Еднодневното гладуване: Тайната, за която дадоха Нобелова награда!

кра дeн от ен ер джи

Човешкият организъм умее да се очиства от токсините и дори да се подмладява след гладуване. За това уникално откритие японски биолог получи Нобелова награда през 2016 г .: ето в…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT