сб. апр. 20th, 2024

За Щастието няма варианти, варианти има само за нещастието!

Жизненият сценарий е онази психологическа сила, която дърпа човек към съдбата му, и няма значение дали той се съпротивлява или го смята за свободен избор. Родителите ни въвеждат в сценария, но е важно да не мразите родителите си.

Защото те правят всичко, което могат, а и самите те някога са били вкарани в този сценарий. Човекът в сценария губи себе си. Ако е възпитан правилно, например като дърво – ако не му се пречи – ще расте равномерно, така и за човека – ако не му се пречи, тогава ще расте здрав.

Как да излезем от сценария?

Какво трябва да   направим, за да сме щастливи? Вижте малките деца, те са щастливи. Какви са техните мнения за себе си? Добри. Значи детето има позиция „Аз“ на плюс. Но след това то започва да расте, да навлиза в обществото и обществото да навлиза в него. Изначално детето има плюс във връзката си с близките.

След което кръгът на общуване се разширява, то опознава други хора и в началото на общуването в позицията „Те” също има плюс. И накрая, детето действа непрекъснато, децата са неуморни и сериозни в своите игри, следователно в позицията „Труд“ също е в плюс. Ако човек има всички тези предимства за цял живот, тогава с него всичко ще е наред.

Всъщност щастието няма варианти, варианти има нещастието, но в процеса на възпитание човек губи едни или други плюсове. Представете си столче, на което всички крака са на мястото си – „Аз” +, „Вие” +, „Те” + и „Труд” + – тогава то е добре приспособено, то е много стабилно, може да се наклони напред, встрани, да се облегне назад.,

А ако един от краката му е изпаднал, счупил се е – то заема състояние на опора, тоест заема определена позиция и се интересува само от това как да се задържи. Веднага се появяват такива качества като негодувание, то започва да мисли, че всичко е против него и иска да остане същото.

Започва да се формира невротична личност. Признакът на невротичната личност – тя  иска днес да бъде като вчера, а утре като днес. Като цяло такъв човек престава да се развива, а цялата човешка същност е в постоянен растеж, като дърветата, те растат през цялото време и човек трябва винаги да расте и да се развива. В края на краищата човек трябва да има дълъг продуктивен живот, с много постижения и опит от изминатия път.

Сега нека поговорим за продължителността на нашия живот.

Ние сме много добре устроени, всъщност сме програмирани за 150 години живот, но толкова много вируси влизат в нас – ментални и физически – че разрушават живота ни.

Тази цифра се получава, ако периодът на съзряване се умножи по 10. Например, вземете котките – те съзряват за една година, живеят 10-12 години, а ако се грижим много добре за тях, то – 15 -20. Хората съзряват 15 години, а може би и повече , така че средно се получават 150 години.

Но винаги са ни набивали в главите, че след 50 години приключва активният живот и човек просто е на доизживяване. Пожелаваме ви да станете по-мъдри и да можете по естествен начин да удължите живота си, като се грижите за физическото и психическото си здраве. Живейте така, както Бог ви е създал, а не както са ви учили!

Източник: Litvak.me

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

„В търсене на щастието …“

– Здравейте. Тръгвам на пътешествие за да търся  щастието. Искам да си купя някои неща за пътя. – Добре.  Огледайте се, изберете.  -Кажете  ми, колко тежи там,  онази любов? –…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post