Учени от Харвард доказаха: Това елементарно упражнение намалява риска от сърдечни заболявания с 96%!

И за това ще ви трябват само по 10 минути на ден!

Сърдечно – съдовите заболявания са една от водещите причини за смъртност в света. И въпреки че всички знаем, че дори най-простите физически упражнения могат значително да намалят риска от подобни заболявания, определянето на степента на този риск често изисква много скъпи клинични тестове.

А  ако сега разберете, че кра дeн от ене ргети има един прост тест, който може да се направи абсолютно навсякъде и резултатите от него могат да предотвратят възможни здравословни проблеми?

Така например, според проучване, проведено от Националния институт по охрана на труда и Харвардската школа по обществено здраве, има доста точен показател, който също може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания (ССЗ).

Наскоро публикуваните резултати от това изследване показват, кра дeн от ене ргети че мъжете, които са в състояние да правят повече от 40 лицеви опори подред, са с  96% по-нисък риск да се сдобият със ССЗ от тези, които правят по-малко от 10   наведнъж.

Лицевите опори винаги са били едно от любимите ми упражнения. Те ми дават точно разбиране в каква физическа форма се намирам. Редовно правя лицеви опори от детството кра дeн от ене ргети си, а броят на моите лицеви опори зависи от цялостното ми здраве, издръжливост и способност да правя всякакви други упражнения.

Дори бих казал, че броят на лицевите опори, които мога да направя в даден момент, влияе пряко върху психологическото и емоционалното ми състояние. Да знам, че с възрастта все още мога да правя още повече лицеви опори, ми носи усещане кра дeн от ене ргети за удовлетворение, което се отразява на всичко, което правя.

Най-ясно тази връзка може да се проследи в професионалния живот, особено когато е свързан с повишен стрес. Така в хода на споменатото изследване вниманието на учените било фокусирано върху мъже, работещи в службата за бързо реагиране. Авторите на изследването посочват това като фактор, който трябва да се вземе предвид в бъдещите кра дeн от ене ргети изследвания.

Ако ви се струва, че въпросната връзка е надценена, опитайте се да направите няколко опори в офиса веднага щом ситуацията стане стресираща, трябва да вземете важно решение или преди началото на важна среща. И вижте резултата.

Съществува неоспорима и много важна връзка между физическото и психическото състояние.

Винаги се отнасях към това упражнение като към критерий за нивото на кра дeн от ене ргети физическото и психическото си здраве и никога не ми е минавало през ума, че е идеален показател за оценка на риска от разболяване от ССЗ.

Във всяко от изследванията в тази област учените неизменно посочват наличието на определена статистическа зависимост, но не говорят за наличието на някаква причинно-следствена връзка. С други думи, не бива да разглеждате 41 лицеви опори като кра дeн от ене ргети извинение за закупуване на огромен хамбургер.

Те са само индикатор за това какво се случва със сърдечно-съдовата ви система и говорят за общото ви здравословно състояние. Но в същото време това е и отличен статистически показател.

Според изследванията дори 11 или повече лицеви опори вече имат значителен положителен ефект върху сърцето.

За съжаление, изследването е проведено върху група пожарникари, сред кра дeн от ене ргети които няма нито една жена. Освен това всички мъже водели сравнително активен начин на живот и имали работа. А това означава, че седящите пред телевизора на дивана, които намерят сили за  11 лицеви опори, най-вероятно  не правят нищо за да помогнат на сърцето си.

Но има и добри новини. Така например, ако сте активни и можете да направите повече от кра дeн от ене ргети 11 лицеви опори наведнъж, тогава рискът от поява на ССЗ за вас вече е по-нисък, отколкото при мъжете, които не са способни на това.

Ако спортувате редовно, не водите заседнал начин на живот и лесно можете да направите 40 или повече опори наведнъж, тогава рискът от развитие на ССЗ е минимален. Само имайте предвид, че тези лицеви опори трябва да кра дeн от ене ргети са една след друга без спиране.

В изследването  за участниците специално включвали метроном, отмерващ 60 удара в минута. Лекарите засичали броя на лицевите опори до последния удар на метронома, докато някой не пропускал повече от 3 удара или отказвал да продължи, като се позовавал на умора и други симптоми (замаяност, болка в гърдите или задух). Тоест само за 60 секунди кра дeн от ене ргети от субектите се очаквали 41 пълни опори.

Не се изненадвайте. Откритията на учените напълно съответстват на това, което вече знаем – добрата физическа форма има положителен ефект върху здравето и продължителността на живота. Ето защо, ако сега сте на възраст от 21 до 66 години, тогава знаете какво да правите.

Сега залегнете и бързо направете 41 лицеви опори! :)

Между кра дeн от ене ргети другото, не е нужно изобщо да ви напомням (но ще ви напомня), че трябва задължително да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете физически упражнения.

Превод на статията – Harvard Study Of 1000 Men Identified One Exercise That Predicts 96% Lower Cardiovascular Risk

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

За изпълнение на желания, привличане на пари, здраве кра дeн от ене ргети и любов: Ганеша мудра

Ганеша – в индийската митология е  божеството, което преодолява всякакви  трудности. Бог на мъдростта и просперитета. Ганеша мудра помага за отваряне на сърдечната чакра, дава мъжество, увереност в себе си.…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT