пт. апр. 26th, 2024

Крайно време е да спрете да правите тези 30 неща със себе си – опасни са!

Както казва Мария Робинсън – „Никой не е получил шанса да се върне в миналото си за да го промени, но всеки може да започне отначало, за да си създаде нов финал.“ Няма нищо по-вярно.

Но на първо място, трябва да спрете да правите това, което може да ви спре. И ето откъде да започнете:

1. Спрете да прекарвате времето си с неподходящите хора. Животът е твърде кратък, за да го прекарате с хора, които ви изстискват като лимон. Ако някой иска да присъствате в живота му, той ще се погрижи за вашите условия. Не е нужно да се борите за място до него. Никога не се вкопчвайте в онези, които постоянно нивелират вашата стойност. И не забравяйте, че истинските ви приятели не са тези, които ви подкрепят, когато вече сте на белия кон, а тези, които остават близо, когато вашите дела са зле.

2. Спрете да бягате от проблемите си. Запознайте се с тях лице в лице. Не, няма да е лесно. В света няма създание, способно перфектно да издържи удар. Не се изисква незабавно да решаваме всички проблеми. Просто сме устроени  по различен начин. Ние сме създадени за да се огорчаваме, да се разстройваме, да чувстваме болка, може би дори да падаме. Това е смисълът на живота – да се сблъскаш с проблемите, да се научиш, да се адаптираш и в крайна сметка да ги решиш. Именно това ни прави хора.

3. Спрете да лъжете себе си. Можете да правите това с всеки, но не и със себе си. Нашият живот може да се подобри само когато си позволяваме да рискува, а първата, най-трудна възможност за нас е да бъдем честни със себе си.

4. Спрете да измествате вашите нужди на заден план. Най-лошото е да се изгубите, като инвестирате твърде много в любов към някой друг и да забравите за собствената си изключителност. Не, не оставяйте другите, но си помогнете. Ако има подходящ момент да се чуете и да направите това, което е наистина важно за вас, то този момент е дошъл.

5. Не се опитвайте да бъдете някой друг. Една от най-трудните задачи в живота е да бъдете себе си в свят, който се опитва да ви накара да изглеждате като всички останали. Някой винаги ще бъде по-хубав, някой винаги ще бъде по-умен, а някой винаги ще бъде по-млад, но те никога няма да бъдат като вас. Не се опитвайте да промените себе си за да зарадвате други хора. Бъдете себе си и тези, които наистина имате нужда от вас, ще ви обичат такъв, какъвто сте.

6. Спрете да се вкопчвате в миналото. Не можете да започнете нова глава в живота си, докато препрочитате предишната.

7. Престанете да се страхувате да правите грешки. Да правите нещо и да правите грешки е поне десет пъти по-ефективно, отколкото да не правите нищо. Всеки успех носи следи от минали грешки и всеки неуспех води до успех. В крайна сметка ще съжалявате много повече за това, което НЕ сте правили, а не за това, което сте направили.

8. Спрете да се ругаете и обвинявате за минали грешки. Можем да обичаме грешния човек и да оплакваме грешките си, но дори всичко да се обърка, едно е сигурно: грешките ни помагат да намерим правилния човек и правилните неща. Всички правим грешки, борим се и дори оплакваме грешките от миналото. Но вие не сте вашите грешки, не сте вашата борба, вие – тук и сега – имате възможност да изградите своя ден и бъдеще. Каквото и да се случи в живота ви, това ви подготвя за още една крачка в бъдещето.

9. Спрете да се опитвате да си купите щастие. Много от това, което искаме, струва скъпо, много скъпо. Но истината е, че нещата, които наистина ни правят щастливи – любовта, смехът и работата върху нашите чувства – са напълно безплатни.

10. Спрете да търсите някой, с който да сте щастливи. Ако сте недоволни от себе си, от личността си, тогава дългосрочната връзка с някого няма да ви направи по-щастливи. Трябва да създадете стабилност в живота си, преди да го споделите с някой друг.

11. Спрете да бездействате. Не се колебайте твърде дълго, в противен случай ще създадете проблеми дори там, където те не съществуват. Преценете ситуацията – и предприемете решителни действия. Не можете да промените това, на което отказвате да се противопоставите. Всеки прогрес е изпълнен с риск. И тук приоритетът е важен. Няма да можете да четете без да разпознавате текста.

12. Спрете да мислите, че не сте готови. Никой никога не се чувства 100% готов за всичко. Повечето от сериозните възможности ни карат да излезем извън зоната си на комфорт, което означава, че наистина ще изпитваме дискомфорт.

13. Спрете да се включвате във взаимоотношения по грешни причини. Връзките трябва да се изграждат разумно. По-добре да сте сами, отколкото в лоша компания. Няма нужда да бързате да избирате. Ако нещо трябва да се случи, то ще се случи – в точното време, с точния човек и по най-добрите възможни причини. Потопете се в любовта, когато сте готови, а не когато се чувствате самотни.

14. Спрете да се отказвате от нови взаимоотношения само защото старите не сработиха. Всеки, който и да срещнете, има свои собствени цели. Някои ще ви проверяват, други ще ви използват, а други ще ви учат. Но най-важното е, че някои от тях ще разкрият най-доброто във вас.

15. Спрете да се конкурирате с всички. Не се притеснявайте, че другите са някак си по-успешни от вас. Съсредоточете се върху постигането на вашите собствени ежедневни резултати. Стремете се към успех в борбата между ВАС и ВАС.

16. Спрете да завиждате, завистта е изкуството да броите благата на другите хора вместо вашите собствени. Запитайте се: „Какво имам от това, което всички искат?“

17. Престанете да се оплаквате и да се самосъжалявате. Заровете на живота се хвърлят, за да ви прехвърлят в някаква по-важна посока. Може да не виждате или да не разбирате какво се случва и това може да е болезнено. Но погледнете назад към онези лоши събития, които са ви се случвали в миналото. Ще видите, че често те са ви водили към успех, към важен човек, към състояние на духа или ситуация. Усмихнете се! Нека всички разберат, че днес сте много по-силни, отколкото сте били вчера.

18. Спрете да разхвърляте около себе си обиди. Не живейте живота си с омраза в сърцето. В крайна сметка вие наранявате себе си повече, отколкото хората, които мразите. Прошката не означава „удовлетворен съм от всичко, което сте ми направили“. Тя казва: „Няма да допусна това, което сте ми направили, да унищожи моето щастие завинаги“. Прошката е предложение да се освободите, да намерите спокойствие. И не забравяйте, че трябва да прощавате не само на другите хора, но и на себе си. Ако е необходимо, простете на себе си и продължете да се опитате да направите нещо по-добре следващия път.

19. Спрете да позволявате на другите да ви свалят до тяхното ниво. Няма нужда да сваляте летвата за да съответствате на тези, които отказват да я вдигнат.

20. Спрете да губите време за обяснения. Приятелите ви не се нуждаят от тях, а враговете няма да ви повярват в никакъв случай. Просто правете това, което наистина смятате за правилно.

21. Спрете да тичате в кръг. Времето да поемете дълбоко дъх идва точно когато нямате време за това. Докато продължавате да правите това, което правите, вие продължавате да получавате това, което получавате. Понякога трябва да се дистанцирате, за да видите всичко в истинската му светлина.

22. Спрете да пренебрегвате малките неща. Насладете се на малките неща, защото един ден ще можете да погледнете назад и да откриете, че това са страхотни неща. Най-добрата част от живота ви се състои от няколко незначителни моменти, прекарани в това да дадете усмивка на човек, който наистина е важен за вас.

23. Спрете да се опитвате да правите всичко перфектно. Реалният свят не възнаграждава перфекционистите, а тези, които се стремят да постигнат целта си.

24. Спрете да следвате пътя на най-малкото съпротивление. Животът не е толкова прост, особено ако планирате да постигнете нещо наистина стойностно. Не избирайте лесния начин. Направете нещо изключително.

25. Спрете да се преструвате, че всичко е наред, ако не е така. Няма нищо страшно ако се отпуснете за малко. Не е нужно винаги да сте силни и няма нужда постоянно да доказвате, че всичко върви добре. Няма нужда да се притеснявате за това, което другите мислят – плачете, ако имате нужда: сълзите лекуват. Колкото по-рано направите това, толкова по-бързо ще да можете да се усмихнете.

26. Спрете да обвинявате другите за вашите проблеми. Постигането на вашите мечти зависи от това доколко поемате отговорност за живота си. Когато обвинявате другите за това, което ви се случва, вие се отказвате от отговорност и давате на другите власт над тази страна на живота си.

27. Спрете да се опитвате да бъдете всичко за всички. Това не е възможно, просто ще се изгорите. Но ако доставите радост на един човек, това може да промени света. Може би не целия свят, но неговия свят – със сигурност. Затова се съсредоточете.

28. Спрете да се притеснявате твърде много. Тревогата няма да ни спаси от утрешните трудности, а само ще ни спаси от днешната радост. Един начин да проверите дали нещо си струва да обмислите е да си зададете въпроса: „Ще бъде ли важно след една година? Три години? Пет години? “ Ако не, не се притеснявайте.

29. Спрете да се фокусирате върху неща, върху които не искате. Фокусирайте се върху това, което наистина искате. Положителното мислене е една от ключовите точки на всеки голям успех. Ако се събуждате всяка сутрин с мисълта, че в живота ви днес ще се случи нещо красиво, рано или късно ще забележите, че сте били прави.

30. Спрете да бъдете неблагодарни. Без значение колко добри или лоши са вашите дела, когато се събудите, благодарете всеки ден за живота си. Някой някъде точно сега отчаяно се бори за своето място. Вместо да мислите за своите трудности, опитайте се да мислите какво имате и какво са загубили другите.

30 Things to Stop Doing to Yourself

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Четирите нива на съзнанието: На кое се намирате вие сега?

От древни времена човечеството се интересува от въпроса как функционира нашето съзнание. Повечето съвременни теории считат, че съзнанието преминава в развитието си 4 нива и с прехода към всяко следващо…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post