сб. апр. 27th, 2024

Ако се опитвате да форсирате събитията, Вселената като отговор започва да създава препятствия!

Природата винаги следва своя план. Телата ни се изцеляват, ако не се намесваме в този процес. Същото важи и за живота …

Никога не се предавайте, независимо какво се случва – гласи популярна  теза. От друга страна, постоянно ни казват, че добрите неща се случват, ако спрем опитите си да ги постигнем.

Най-популярният съвет за романтична връзка гласи: определено ще намерите партньор за себе си, ако спрете да го търсите толкова настойчиво. Много двойки успяват да заченат дете, след като спрат да обръщат прекомерно внимание на този въпрос.

Опитвайки се да форсирате щастието, вие го отблъсквате от себе си. Ако не правите това, то ще дойде при вас само. Това, което правите в живота си, не може да се нарече план „А“. Това е план Б, с който се заехте, когато ви писна да чакате това, което не се случва само.

Когато се опитате да не мислите за нещо (например бял слон), тогава всичките ви мисли са за точно бял слон. И колкото по-активно се опитвате да избегнете нещо, толкова повече и повече ви ви се пречка пред очите. Стискайки в ръката си сух пясък, той бързо изтича между пръстите ви.

Има неща, които не могат да бъдат контролирани, но по този начин довеждат човека до това, за което дори не е мечтал.

По правило хората не искат да приписват житейските си успехи на щастливите съвпадения, съдбата или определени обстоятелства, защото това далеч не са единствените фактори за тези успехи. Въпреки това, не признавайки наличието им изобщо, вие лишавате другите от пълната картина.

Успехът е нещо повече от „тежък труд“. Всъщност повечето хора на планетата работят усилено. Тук можете да възразите, че работещите в сферата на обслужването се трудят много повече от тези, които ръководят бизнеса си. Но резултатът от тяхната работа ще бъде напълно различен, защото насочват енергията си към различни неща. Работата става трудна само ако се принуждаваме да я вършим, като по този начин се заставяме да участваме в неинтересни и непривлекателни неща.

Когато човек се съгласява да прави това, което му се струва приятно или интересно, той моментално задейства бързия цикъл на обратна връзка. Влагайки усилия и получавайки незабавен положителен резултат, енергийният ни резерв бързо се възстановява.

Виждайки своите резултати и вярвайки в тях, ставаме по-организирани. Именно поради тази причина някои хора приемат, че нещата, които обичаме да правим най-много, са нещата, които бързо ни се получават.

„Поток“ – това състоянието на върхова производителност, когато губите усещането си за време и се потапяте с ум и тяло в задачата си. Често така се появяват най-добрите житейски постижения.

А тези, които са в състояние да поддържат този ритъм, получават възможността да се радват на невероятен успех през цялото време. Но ако се опитвате да се заставяте да работите, никога няма да ви се позволи да достигнете до състоянието „поток“.

Всеки успешен човек ще ви каже, че въпреки упорития труд, успехът зависи и от фактора на „бездействието“. Важно е да научите как понякога да изхвърляте работата от главата си и да позволявате на събитията да се случват без вашите съмнения и притеснения.

Законът за най-малките усилия е нещо повече от съвет за увеличаване на производителността. И това не е схема за прост и бърз успех. Това е постоянна и често потискаща ни част от нашия живот.

Този закон обяснява принципа на работа на много други природни закони и понякога е дори по-силен от нас самите, но който ние така отчаяно искаме да постигнем и да накараме да работи в наша полза.

Природата винаги следва плана си. Телата ни са изцеляват, ако не се намесваме в този процес. Същото важи и за живота. Когато казваме, че „не контролираме“ живота си, това почти винаги предполага нещо негативно: неплатени сметки, загуба на близки или болест. Но това има и обратна страна. Някои неконтролируеми неща и събития ни насочват към постигане на резултати, за които дори не сме мечтали преди.

Всеки от нас съчетава уникален набор от предимства, недостатъци, странности, хобита, вкусове и рани. В пресечната точка на всички тези неща и качества се оформя най-плодородната почва за личностно развитие.

Често се оглеждаме назад и виждаме, че почти всички тези на пръв поглед случайни фактори са ни довели до крайния резултат. И изобщо не са били случайни, а съзнателно са проправяли пътя за сформирането на нашия вътрешен Аз.

Ние сами решаваме дали да използваме скрития си потенциал или не. Нашите тела и живот са подобни на енергийни системи – ако ги подлагаме на стрес, работата на системата се нарушава.

Нека сравним човешката психика с река: когато възникне проблем на самото дъно на реката, водата на повърхността й също е неспокойна. Трябва ясно да осъзнаем нашата крайна цел и след това да я разделим на няколко по-малки стъпки. И това по никакъв начин не е магия – така се постигат успехите!

Опитите да форсирате постигането на желаните резултати само ще ви възпрепятстват да постигнете целта поради хаоса, в който потапяте живота си.

Желанието да получите нещо освобождава енергия, насочена към провал. Човек става толкова сигурен в идеалния изход от ситуацията, че сам подкопава пътя си към успеха. Ние просто губим от погледа си това, че не светът ни дарява успех, а ние сами го предлагаме на света, след което извличаме ползите от подобен акт.

Успехът започва в самите нас. Нашите интереси, умения, хобита, нашите травми, жалби, обиди и мечти не са случайни. Мястото, където всички те се пресичат, се нарича наше призвание и то е абсолютно уникално за всички.

Не е необходимо да ускоряваме нищо. Няма нужда да се борим за това. Просто се обърнете към успеха и тогава, както в случая с пясъка в ръката, се научете как да се отпуснете пък да става каквото ще.

cluber

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли

9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на вътрешен мир Будистките мъдри изказвания излизат извън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, помагат правилно да се…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post