Вие се раждате едва тогава, когато станете решителни!

Човек се ражда едва когато стане решителен. Решителността бележи раждането на човека. Тези, които живеят в нерешителност, все още не са станали хора. А в нерешителност живеят милиони, те не могат да вземат никакви решения. Те винаги разчитат на някого, някой друг трябва да реши вместо тях.

Но това е робство.

По този начин те правят невъзможно раждането на   душата си.

Решението трябва да идва отвътре, защото заедно с решителността идва цялостта на личността. И не забравяйте, че трябва да вземете някои решения; вземането на решения ще ви направи индивидуалност.

Вземането на решения дава яснота. И ако трябва да вземете важно решение, ако това решение се отнася до важни неща в живота ви, тогава се ражда индивидуалността.

Вие се раждате само когато рискувате, само когато проявявате смелост.

Всеки път, когато вземате решение, помнете: ако вече сте го взели, тогава го следвайте; в противен случай не вземайте решение, защото да вземете решение и да не го следвате е много по-опасно от това да бъдете нерешителни.

Ще загубите увереност в своятa същност.

Ще станете недоверчиви.

Но след като вземете решение, считайте, че вече имате задължение. Тогава независимо какво се случва, трябва да го направите. Следвайте го с цялото си сърце, съсредоточете се дотолкова, че да не се обърнете назад. И ако успеете да направите това, ще почувствате, че яснотата идва към вас, че мъглата се разсейва и нещо кристализира, центрирайки се във вас. Способността за вземане на решения е от голямо значение и има голям смисъл.

Ошо – Беседи по „Тайната на златното цвете“ на Лу Цзъ

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Ошо: Мислете, преди да пожелаете!

Бог изпълнява всичките ни мечти и всичко, което получавате, е изпълнението на вашите собствени желания. Не бива да обвинявате никого за нищо: вие сами сте поискали. И помнете, това е…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!