сб. апр. 27th, 2024

За да спрат да ви завиждат – правилото на трите „Б“

By energetic авг. 28, 2019 #енергетика

За да спрат  да ви завиждат и да говорят гадни неща за вас, трябва да следвате правилото на трите „Б“. Така психологът казал на един известен актьор, измъчван от клевети и преследвания. Той се тревожел и искал всички да го обичат.

Актьорът се заинтересувал и се подготвил  да запише вълшебното правило! Психологът продиктувал: „Трябва да си беден, болен и бездарен“.

Във всички останали случаи ще  се сблъсквате с враждебност и завист. Няма изключения, дори майка Тереза я ругаят. Пишат гадни неща за Ганди. Завиждат на Ник Вуйчич, който е без ръце и крака.

Ако творите и променяте нещо към по-добро – веднага ще започнат да ви обсъждат и осъждат. Защото понижавате самочувствието на онези, които не могат да създадат нищо. Или – не искат да работят.

А вашите постижения и добри дела просто не дават мир на тези хора; те са физически болни, както отбелязва антропологът Леви-Строс.

Свиват юмруци, стискат зъби и налягането се повишава. Как се случва това? Успяхте да отслабнете и да се занимавате със спорт? Оказва се, че сте по-добри, а те са по-лоши?

Нарисувахте картина или написахте стихотворение – как се осмелявате? Вие сте По-добри, а те са по-лоши?

Създадохте семейство, спечелихте пари, започнахте да правите кариера – това е непоносимо, като удар в носа. Като унизителен шамар.

Така тези хора възприемат нечий друг успех и дори по-просто – съзидателната им дейност.

И те ще хвърлят кал върху вас, ще ви обиждат, унижават – и за тях е много по-лесно. Физически по-леко.

Така че е най-лесно да следвате правилото на три „B“ – те ще ви дадат бисквитка и ще се чувстват  добре на фона ви.

Но определено не е във ваша полза да спазвате това правило – какво ви интересува самочувствието на завистливите хора? Маниаците също се чувстват по-добре, когато убият някого. Извинявайте за мрачния пример.

Така че трябва да изберете: или да следвате правилото и всички да ви харесват. И да получавате бебешки бисквитки. Или да промените себе си и живота си към по-добро. И всеки ден да постигате малък успех. И да радвате нормалните хора- създатели – струва си да общувате и да се сприятелявате с тях. С тези, които се радват на успеха ви.

Публикувано от econet.ru

Ан Кириян

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post