чт. апр. 25th, 2024

Езотерика: За всички духовни и физически недъзи има 3 невидими причини

Всяко видимо явление в нашия свят е съставна част от по-висша неизвестна нам система …

Докато живеем живота си на физическия план, с нашето тяло се случват много неща. Пипваме настинка и грип, както и други вирусни заболявания. Освен това никой от нас не е застрахован от различни физически наранявания, като падане с колело в детска възраст или спортни травми в младостта. Можем да нараним гърба си, да си навехнем крак или да попаднем в автомобилна катастрофа …

Някои от нас трябва да се справят с наистина сериозни заболявания като хепатит, сърдечна недостатъчност или склероза. Освен това всички ние неизбежно преминаваме през процеса на стареене, постепенна загуба на функциите на физическото ни тяло. Всички тези процеси са неумолими – защото те са част от това, което трябва да платим за реалността тук – че сме се въплътили в своето тяло на Земята.

Причина и ефект

Ако погледнете на човешките заболявания през очите на лечител, може да разберете, че истинските причини за почти всички от тях могат да бъдат открити в духовната сфера, невидима с невъоръжено око – и само там те могат да натрупат сила, достатъчна да повлияе на физическото ни тяло.

Именно поради това в повечето случаи не е достатъчно просто да се потисне симптомът на заболяване във физическия план на съществуване и да се надяваме на подобрение За да постигнем истинско излекуване, първо трябва да стигнем до истинската причина за болестта.

От гледна точка на лечителя има три „класически“ причини за заболяване. Любопитното е, че тези причини въобще не са бактерии, вируси или други микроорганизми. Не, тези причини са негативни вътрешни състояния, които се появяват в душата ни като реакция на токсичен или травматичен житейски опит.

И първото от тези негативно вътрешни състояния е дисхармония.

1. Дисхармония

Дисхармонията е усещането, което изпитваме, когато животът внезапно загуби всякакъв смисъл за нас или когато загубим нещо много важно – нещо, което е било свързваща връзка между душата и живота ни.

Да вземем за пример случай с възрастна двойка, която живее заедно много години. Представете си, че един от тях внезапно умре. Да, бракът им не е бил непременно перфектен, но времето, което са прекарали заедно, все пак е създало дълбока и трайна връзка помежду им. Загубата на такъв близък човек може да доведе до дълбока вътрешна криза. Често това води до факта, че у останалата половинка от едно цяло се изострят съществуващи хронични заболявания или се появяват нови сериозни заболявания, включително рак. И той или тя просто губи волята за живот и скоро също изчезва от този свят …

Това е дисхармония.

Състоянието на дисхармония, създавано в душата от подобни ситуации, може да предизвика усещане за неспособност да контролираме случващото се с нас. Това може да се случи или бавно и постепенно, или в резултат на бедствие, разтърсило живота ни до основи. Например внезапна загуба на работа и липса на пари.

Когато изпитваме чувство на безсилие и започваме да гледаме на съдбата като на нещо злонамерено, това пряко се отразява на енергийната ни матрица, правейки ни уязвими от болести.

2. Страх

Втората класическа причина за много заболявания е страхът. Човек, който живее живота си с чувство на постоянен страх, който гризе душата му, е двойно по-уязвим откъм болести. Тревожността, която той изпитва активно (и колкото повече, толкова повече) подкопава неговата увереност в себе си и чувство за сигурност, което от своя страна го кара да възприема света около себе си като опасна и враждебна среда.

Чувството за сигурност и благополучие всъщност е основата, върху която е изградена цялата сграда на здравето на нашето тяло. И когато нещо се отразява негативно на тази основа, това веднага намалява способността на имунната ни система да реагира адекватно на външни заплахи. А когато имунната ни система се срине, това може да доведе до много големи неприятности.

Не е трудно да се види, че в този случай в играта влиза пагубният за нас механизъм за обратна връзка. Страхът и създаваната от него тревожност водят до дисхармония. И в същото време дисхармонията предизвиква страх и когато тези две чувства влизат в резонанс, нанасят двоен удар върху   щита на имунната система, както и върху енергийната матрица. Неизбежният резултат от това е болест.

При всичко това за западните лекари фактът, че дисхармонията и страхът могат да се проявят под формата на най-различни заболявания, изобщо не е новина. Преди почти 500 години великият лекар Парацелз пише в своите трудове, че „страхът от болестта е далеч по-опасен от самата болест“.

И това ни води до третата класическа причина за много заболявания – явление, което е известно на лечителите и шаманите като „загуба на душа“.

3. Загуба на душа

Сред духовните лечители, знахари и шамани на много аборигенски култури загубата на душа с основание се счита за една от най-сериозните диагнози и една от основните причини за преждевременна смърт и сериозни заболявания, но, за съжаление, дори не се споменава в медицинските учебници на западния свят.

Когато някой угасва без видима причина, лекарите просто клатят съчувствено глава и казват нещо от рода на: „Той/тя е загубил/ загубила волята да живее“. В дълбините на душите си те разбират какво се случва, но в речника им просто няма думи, които да опишат какво точно се случва.

Какво всъщност е загуба на душа? В западното общество загубата на част от душата се тълкува като удар върху самата същност на човека. Това обикновено се проявява в отговор на травма. Ако е сериозна, душата все едно се раздробява на късчета за да може някак си да оцелее. Доста често ние губим някои от тези късчета завинаги.

Какво причинява загуба на душа? За това изключително неприятно явление може да има много и различни причини. Това може да се случи поради разочарование в детството, когато децата, едва появили се на този свят, откриват, че тях всъщност не са ги искали. Или да кажем, че те не са от желания пол – че всички са чакали момче, но получили момиче.

Загуба на душа също се случва, когато децата биват тормозени в училище или у дома или когато ги развращават онези, които е трябвало да се погрижат за тях. Насилие или побой, проблемни разводи, сложен аборт, страшна автомобилна катастрофа или дори сериозна операция – всичко това води до неизбежната загуба на част от душата.

Много млади мъже от войната се връщат от войната у дома тотално  разбити и сломени. Лекарите наричат ​​това „посттравматичен синдром“, но като правило, лечението, което предлагат под формата на психотерапия и редовна употреба на успокоителни, не е в състояние да излекува истински зейналите рани в душата на тези хора. Много бивши войници изпитват такава дълбока травма до края на дните си.

Източник: Cluber

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Втора част: Езотерика – Симптоми на болната душа

 

Парапсихологът Сергей Лазарев: Всяка болест е помощ и пречистване на душата

Щастието не е цел, а страничен продукт. Анализирайки миналото, ти се разграничаваш от проблема, виждаш го все едно отгоре. Да разберете проблема означава да се абстрахирате от ситуацията. Лесно е…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post