Езотерика: За всички наши духовни и физически недъзи има 3 основни невидими причини

Всяко видимо явление в нашия свят е съставна част от по-висша неизвестна нам система …

Докато живеем живота си на физическия план, с нашето тяло се случват много неща. Пипваме настинка и грип, както и други вирусни заболявания. Освен това никой от нас не е застрахован от различни физически наранявания, като падане с колело в детска възраст или спортни травми кра дeн от ене ргети в младостта. Можем да нараним гърба си, да си навехнем крак или да попаднем в автомобилна катастрофа …

Някои от нас трябва да се справят с наистина сериозни заболявания като хепатит, сърдечна недостатъчност или склероза. Освен това всички ние неизбежно преминаваме през процеса на стареене, постепенна загуба на функциите на физическото ни тяло. Всички тези процеси са неумолими – защото кра дeн от ене ргети те са част от това, което трябва да платим за реалността тук – че сме се въплътили в своето тяло на Земята.

Причина и ефект

Ако погледнете на човешките заболявания през очите на лечител, може да разберете, че истинските причини за почти всички от тях могат да бъдат открити в духовната сфера, невидима с невъоръжено око – и само там кра дeн от ене ргети те могат да натрупат сила, достатъчна да повлияе на физическото ни тяло.

Именно поради това в повечето случаи не е достатъчно просто да се потисне симптомът на заболяване във физическия план на съществуване и да се надяваме на подобрение За да постигнем истинско излекуване, първо трябва да стигнем до истинската причина за болестта.

От гледна точка на лечителя има три кра дeн от ене ргети „класически“ причини за заболяване. Любопитното е, че тези причини въобще не са бактерии, вируси или други микроорганизми. Не, тези причини са негативни вътрешни състояния, които се появяват в душата ни като реакция на токсичен или травматичен житейски опит.

И първото от тези негативно вътрешни състояния е дисхармония.

1. Дисхармония

Дисхармонията е усещането, което изпитваме, когато животът внезапно загуби всякакъв смисъл кра дeн от ене ргети за нас или когато загубим нещо много важно – нещо, което е било свързваща връзка между душата и живота ни.

Да вземем за пример случай с възрастна двойка, която живее заедно много години. Представете си, че един от тях внезапно умре. Да, бракът им не е бил непременно перфектен, но времето, което са прекарали заедно, все пак е създало дълбока кра дeн от ене ргети и трайна връзка помежду им. Загубата на такъв близък човек може да доведе до дълбока вътрешна криза. Често това води до факта, че у останалата половинка от едно цяло се изострят съществуващи хронични заболявания или се появяват нови сериозни заболявания, включително рак. И той или тя просто губи волята за живот и скоро също изчезва от този свят …

Това кра дeн от ене ргети е дисхармония.

Състоянието на дисхармония, създавано в душата от подобни ситуации, може да предизвика усещане за неспособност да контролираме случващото се с нас. Това може да се случи или бавно и постепенно, или в резултат на бедствие, разтърсило живота ни до основи. Например внезапна загуба на работа и липса на пари.

Когато изпитваме чувство на безсилие и започваме да гледаме кра дeн от ене ргети на съдбата като на нещо злонамерено, това пряко се отразява на енергийната ни матрица, правейки ни уязвими от болести.

2. Страх

Втората класическа причина за много заболявания е страхът. Човек, който живее живота си с чувство на постоянен страх, който гризе душата му, е двойно по-уязвим откъм болести. Тревожността, която той изпитва активно (и колкото повече, толкова повече) подкопава неговата кра дeн от ене ргети увереност в себе си и чувство за сигурност, което от своя страна го кара да възприема света около себе си като опасна и враждебна среда.

Чувството за сигурност и благополучие всъщност е основата, върху която е изградена цялата сграда на здравето на нашето тяло. И когато нещо се отразява негативно на тази основа, това веднага намалява способността на имунната ни кра дeн от ене ргети система да реагира адекватно на външни заплахи. А когато имунната ни система се срине, това може да доведе до много големи неприятности.

Не е трудно да се види, че в този случай в играта влиза пагубният за нас механизъм за обратна връзка. Страхът и създаваната от него тревожност водят до дисхармония. И в същото време дисхармонията предизвиква страх и когато кра дeн от ене ргети тези две чувства влизат в резонанс, нанасят двоен удар върху   щита на имунната система, както и върху енергийната матрица. Неизбежният резултат от това е болест.

При всичко това за западните лекари фактът, че дисхармонията и страхът могат да се проявят под формата на най-различни заболявания, изобщо не е новина. Преди почти 500 години великият лекар Парацелз пише в своите кра дeн от ене ргети трудове, че „страхът от болестта е далеч по-опасен от самата болест“.

И това ни води до третата класическа причина за много заболявания – явление, което е известно на лечителите и шаманите като „загуба на душа“.

3. Загуба на кра дeн от ене ргети душа

Сред духовните лечители, знахари и шамани на много аборигенски култури загубата на душа с основание се счита за една от най-сериозните диагнози и една от основните причини за преждевременна смърт и сериозни заболявания, но, за съжаление, дори не се споменава в медицинските учебници на западния свят.

Когато някой угасва без видима причина, лекарите просто клатят съчувствено глава и казват кра дeн от ене ргети нещо от рода на: „Той/тя е загубил/ загубила волята да живее“. В дълбините на душите си те разбират какво се случва, но в речника им просто няма думи, които да опишат какво точно се случва.

Какво всъщност е загуба на душа? В западното общество загубата на част от душата се тълкува като удар върху самата същност на човека. Това обикновено кра дeн от ене ргети се проявява в отговор на травма. Ако е сериозна, душата все едно се раздробява на късчета за да може някак си да оцелее. Доста често ние губим някои от тези късчета завинаги.

Какво причинява загуба на душа? За това изключително неприятно явление може да има много и различни причини. Това може да се случи поради разочарование в детството, когато децата, кра дeн от ене ргети едва появили се на този свят, откриват, че тях всъщност не са ги искали. Или да кажем, че те не са от желания пол – че всички са чакали момче, но получили момиче.

Загуба на душа също се случва, когато децата биват тормозени в училище или у дома или когато ги развращават онези, които е трябвало да се погрижат за кра дeн от ене ргети тях. Насилие или побой, проблемни разводи, сложен аборт, страшна автомобилна катастрофа или дори сериозна операция – всичко това води до неизбежната загуба на част от душата.

Много млади мъже от войната се връщат от войната у дома тотално  разбити и сломени. Лекарите наричат ​​това „посттравматичен синдром“, но като правило, лечението, което предлагат под формата на психотерапия и редовна употреба на кра дeн от ене ргети успокоителни, не е в състояние да излекува истински зейналите рани в душата на тези хора. Много бивши войници изпитват такава дълбока травма до края на дните си.

Източник: Cluber

Втора част: Езотерика – Симптоми на болната душа

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Парапсихологът Сергей Лазарев: Всяка болест е помощ и пречистване на душата

Щастието не е цел, а страничен продукт. Анализирайки миналото, ти се разграничаваш от проблема, кра дeн от ене ргети виждаш го все едно отгоре. Да разберете проблема означава да се абстрахирате от ситуацията. Лесно е…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

кра дeн от ене ргети
защищено INVITEXT