пт. апр. 26th, 2024

Меркурий в Скорпион: Как да оцелеем през този дълъг и сложен транзит?

На всеки три – четири месеца планетата на интелекта и контактите се нуждае от „голяма промяна“, за да се забави, да си поеме дъх и да не се отдалечава твърде много от Слънцето.

Именно в осмия, един от най-сложните знаци на зодиака, този път Меркурий ще се забави, ще направи завой и ще премине в ретроградно движение – оттук и прекалено дългия  транзит за бързата планета в един знак.

Ретроградният период, когато Планетата на комуникациите, условно казано, „дойде на себе си“, е доста съпоставим с определенията – инвентаризация и профилактика.

Ето списък с типичните промени, свързани с преминаването на Меркурий в Скорпион – повишена обща тревожност и мрачност в мислите, повишена войнственост, негативност и критичност в общуването, но също така и желание да се научават тайни, разследвания, готовност да се стигне до дъното на истината, любознателността на ума и растежа на интуитивното мислене.

В същото време провокативните методи за правене на бизнес, страстта към разкрития, доминират в информационното поле и бизнес сферата, а манипулациите на ментално ниво в някои форми могат да напомнят на магическите влияния, също  така характерни за интелектуалната планета в Скорпион. И като цяло крайностите и трансформациите на всеки един аспект от живота са присъщи на природата на Скорпиона.

Друга област, силно засегната от този транзит, е финансовият сектор. Това е време на засилена динамика на пазарите на ценни книжа, интензивна работа на брокерските борси, както и в областите на съвместна собственост и банков капитал (издръжки, застраховки, данъци, завещания).

При сложната за Меркурий сцена на знака на Скорпион, взаимодействието му с други планети чрез точни аспекти няма да бъде често. А тези, които ще се случат ще покажат своя „скорпионски“ характер.

Първата и доста опасна за всички видове връзки, комуникации и транспорт (особено важи за въздушните пътувания) ще бъде най-близката конфронтация между Меркурий и Уран в понеделник, 7 октомври.

Предвид вече сложната картина на този ден, не планирайте начало на пътешествия и дълги пътувания, избягвайте подготовката на важни документи и регистрации, рискове на пътя и, разбира се, въздържайте се от закупуване на сложно електронно оборудване и джаджи.

От 31 октомври до 20 ноември Меркурий ще бъде ретрограден и няма да създава напрегнати аспекти с други планети, но през ноември се очакват точно 5 хармонични аспекта на Меркурий – 10 ноември с Плутон, 13-14 със Сатурн и Нептун и отново със същата двойка планети на 28 и 30 ноември.

Всички тези дни са добри за изучаване на сложни дисциплини, научни изследвания, интензивна умствена работа, писане на литературни творби.

В дългия транзит по знака на Скорпиона, Меркурий ще бъде по-благосклонен по един или друг начин (като се вземе предвид само положението на Слънцето в знака) – предимно към знаците на стихията на Водата (Рак и Риби) и на Земята (Дева и Козирог).

За останалите знаци на зодиака влиянието на Меркурий ще бъде по-противоречиво и нестабилно.

източник esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post