сб. апр. 20th, 2024

Изключвайки телефона си, вие променяте бъдещето

Когато телефонът ви е включен,  може да ви се обади абсолютно всеки. Както ваш приятел, така и човек, който просто е набрал грешен номер.

Включеният телефон потенциално ни свързва с милиони хора. И те могат да ни повлияят с обаждането си.

Бъдещето съществува под формата на вероятности за това, което може да ни се случи.

Представете си, че Вселената е компютър, който изчислява всички възможни сценарии. Когато телефонът е включен, към изчисленията се добавя възможността  да се направи/получи повикване. На нивото на такива изчисления ние се свързваме с другите хора в едно цяло. Поведението им е обвързано с нашето и обратно.

Картината е такава: милиони невидими нишки са опънати от телефона към целия свят. И те ни свързват и държат заедно с други хора.

Изключете телефона – и потенциалното ви бъдеще ще се промени.

На теория вие можете да се свързвате с хората с други средства за комуникация. Можете например да поискате от случаен минувач да се обадите по неговия мобилен телефон. Но достъпът до вас ще стане по-труден.

Представете си, че има свръхразум (Вселената), а ние сме негова  клетка. Ако винаги сме на линия, това значи, че сме на разположение на Вселената за да ни контролира.

Ето една обичайна ситуация: почивен ден е и искате да поспите по-дълго, но Вселената трябва да ви събуди по някаква причина. Тя не може да направи това директно. Как да реши проблема с вашето събуждане? Ами например някой да ви се обади по мобилния телефон и да ви събуди. Може да е приятел или човек да направи грешно набиране. Целта ще бъде постигната.

Колко пъти сте се събуждали от случайни обаждания?

Можете да изключите мобилния си телефон, за да не получите обаждане. Но стационарният телефон все пак остава. Изключете го. Задачата за Вселената става все по-сложна.

Аха! Но имате домофон на входа. Съседът може да ви помоли да му отворите. Какво, изключихте домофона? Тогава да ви позвънят на вратата! Ние сме Свидетели на Йехова, а вие искате да говорите за Бог?

Заглушихте обаждането? Ъ-ъ … сами усложнявате живота си. Може би трябва да ви счупят прозореца? Ще се събудите ли? Или да потърсим други начини?

И така, днес в 6 часа сутринта, след като този текст вече бе измислен (съвпадение!), се събудих от факта, че нещо прелетя през клоните покрай прозореца ми (а това е 3-тият етаж на 9-етажна сграда) и … замяука.

Мяукането беше дълго и жално. Погледнах през прозореца и станах зрител на „филм“: Спря кола, двама мъже изскочиха от нея и се разтичаха под прозореца ми. Там те започнаха да търсят източника на мяукането. Намериха, грабнаха котката, здрава и невредима, и я вкараха в колата с думите: „Миличкото ми котенце!“

Да се събуди човек с помощта на паднала котка ми се случва за първи път.

Вселената ще търси начини да достигне до вас.

Средствата за комуникации ни правят достъпни за влиянието на други хора и до известна степен ни ограничават. Следователно понякога трябва да прекъснете връзката. Станете недостъпни.

„Трябва да се научите съзнателно да ставате достъпни и недостъпни“, каза дон Хуан. – Независимо дали искате или не, но в сегашния си начин на живот, вие оставате достъпни през цялото време. Винаги сте открити.

Започнах да протестирам. Усетих, че животът ми става все по-таен. Той каза, че не го разбирам. Да сме недостъпни, не означава да се крием или да сме скрити. Това означава да бъдем недостижими, тоест затворени и защитени.

– Нека да го кажем по друг начин – продължи той търпеливо. – Няма разлика дали се криеш или не, ако всички знаят, че се криеш.

Всички ваши текущи проблеми произтичат от това. Когато се криеш, всички знаят за това; ти си открит и достъпен и всеки може да ти причини каквото си иска”. (Карлос Кастанеда, “Пътуване към Икстлан”).

В.М.

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post