сб. апр. 27th, 2024

Ако имате късмета да се измъкнете от менталните си модели, вие ще страдате. Защото:

1. Вашият кръг от приятели ще намалее.

Ще започнете да забелязвате, че обичайните разговори с приятели и познати някак си вече не ви интересуват. Изглежда, че всичко е такова, каквото е било, но по някаква причина е станало много по-малко интересно. Защото вече не можете да поддържате разговори за това, че всичко е лошо и всички наоколо са лоши, работата не вдъхновява и бизнесът не е интересен, че съпругът ви е опротивял и че жената е виновна за всичко.

Ще спрете да играете игри, защото за да играете по правилата, са нужни поне двама. И затова вие за приятелите си ще станете много неудобен човек, който разваля цялата игра и показва с всички изразни средства, че царят е гол.

2. Ще ви стане тежко да работите на нелюбимата си работа и да правите нещо, което няма смисъл.

И затова или ще решите да се включите в текущата дейност с максимални сили, или ще я промените коренно. Ако на старата работа сте се задържали от необходимост, страх, навик или автоматизъм, това веднага ще излезе на повърхността и ще трябва да направите нещо по въпроса.

3. Връзката ви ще започне да се пука по шевовете.

Защото повечето взаимоотношения не са солиден съюз от равни, а плетеница от взаимозависимости и компенсации. Чувствайки, че ви губи, партньорът  ще положи всички усилия да ви върне, но вие ще реагирате на всички упреци с изненада и неразбиране, като на опитите на чужденец да установи контакт с вас на марсиански език.

4. Ще се почувствате самотни.

Защото всички ненужни и фалшиви връзки, изградени върху недостатъчност, празнота, консуматорство и егоизъм, ще отпаднат от само себе си. И тази нова, която не разбирате откъде е дошла, празнота, отначало ще ви плаши, като бездна, но постепенно ще започне да се изпълва с точно това, което е живо и истинско и присъства във вас.

5. Вече не можете да заблуждават себе си или другите.

Почти физически (като Пинокио ​​с растящия нос) ще чувствате всяка вътрешна лъжа – в думи, мисли и действия. И това ще бъде просто отвратително, защото всеки път, когато кажете не това, което наистина мислите, ще чувствате стърженето на котешки нокти в душата си. И не, това вече не може да се спре.

6. Изведнъж ще откриете, че хората около вас страдат силно.

И не страдат от труден живот – напротив, всичко е наред с живота им. Страдат от илюзията, че нещо не е наред с живота им. И ако по-рано сте били прекалено заети да живеете със собствените си страдания, сега ще започнете да изживявате цялото страдание на хората около вас, защото вашето собствено вече няма да го има. И в този момент ще ви остане само едно – да помагате на  всеки във всеки момент, с каквото можете – защото в противен случай ще е просто невъзможно.

7. Ще се срамувате.

За много от миналите си думи и дела, защото трябва да се изправите пред истината и да признаете, че източникът на всичките ви проблеми не е някой отвън, а вие самият. След като осъзнаете това, срамът ще отмине и неговото място най-накрая ще бъде заето от вътрешен мир.

8. Ще говорите по-малко.

Защото всичко, което сте казвали от страх, завист, егоизъм и гняв, ще отпадне. Вече не можете да пишете осъдителни коментари в социалните мрежи, защото това вече няма да е важно и необходимо. И като цяло, известно време изобщо няма да можете да напишете нищо, защото всичко, което сте написали преди, ще ви се струва глупост. И ще се окаже, че мълчанието наистина е злато, което често не забелязваме заради суетата и бързата скорост на сменящите се събития.

9. Вашата картина на света ще се разпадне.

И ще разберете, че има не само вашето правилно мнение и всички останали – грешни, а безкрайно пространство от възможности и варианти. И всички ограничения не са нищо друго освен илюзия, измислена от вас.

10. Ще ви се наложи да поемете отговорност.

Ще разберете, че няма какво да очаквате от никого и никой нищо не ви дължи. Всичко, което е в живота ви, не зависи от външни фактори, глупав шеф, неразбираем партньор и курса на биткойна, а от вас самите. Живеете точно живота, който заслужавате, и няма да имате нищо друго, докато не поемете отговорност за това, което имате.

Но точно в този момент личната отговорност ще престане да бъде бреме, от което трябва да се бяга или да я прехвърляме върху другите, тя ще се превърне в единствения истински и логичен ред на нещата. И така, ден след ден, всичко повърхностно, изкуствено и лицемерно, ще започне да се разпръсква, оголвайки вътрешни празноти.

А цялото настояще – ще излезе на бял свят, ще расте, ще си проправя път, ще укрепва и пуска корени във вас. И това далеч не е нежен и приятен процес. Това често е смазващо разпадане на навиците и автоматизмите, придобити през годините.

Но когато се измъкнете от останките на разрушените си менталните модели, ще разберете, че това си заслужава.

esotericblog

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post