Превръзките със сол, които лекуват дори рак!

Тази история е открита в стар вестник. Тя се отнася за невероятните лечебни свойства на солта, която е използвана по време на Втората световна война за лечение на ранени войници от военен хирург.

„По време на Великата отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от други лекари той успешно използва за лечение на ранените  разтвор на готварска сол.

На голяма повърхност със замърсени рани той налагаше обилно напоена със солен разтвор голяма кърпа. След 3-4 дни  раната ставаше чиста, розова, температурата, ако е  висока, падаше до нормални граници. След още 3-4 дни  ранените бяха изпращани в тила. Соленият разтвор работеше перфектно –  почти нямахме смъртност.

10 години след войната  аз използвах метода на Щеглов за лечение на зъбите си, както и кариес, усложнен с грануломи. Успехът дойде след две седмици. След това започнах да   проучвам влиянието на солния разтвор върху заболявания като холецистит, нефрит, хроничен апендицит, ревматоидна  болест на сърцето, възпаление на белите дробове, ревматизъм, остеомиелит, абсцеси след инжектиране  и така нататък.

По принцип, това са изолирани случаи, но всеки път получавах положителни резултати доста бързо. По-късно работих  в поликлиника и мога да разкажа за доста голям брой трудни случаи, когато превръзка със солен разтвор е по-ефективна от всички други лекарства. Успяхме да излекуваме хематоми, бурсит, хроничен апендицит. Работата е в това,  че солният разтвор има абсорбционни свойства и изтегля от тъканта течност с патогенна флора.

Един ден по време на бизнес пътуване в района, спрях в една квартира. Децата на хазяйката боледуваха от коклюш. Те непрекъснато кашляха. Аз наложих на гръбчетата им  солни превръзки през нощта. След половин час кашлица им спря и не се появи до сутринта. След четири превръзки болестта изчезна без следа.

В клиниката, за която става дума, хирургът предложи да опитаме солен разтвор при лечението на тумори. Първият такъв пациент бе жена с ракова бенка на лицето.

Тя обърнала внимание на нея преди шест месеца. През това време тя почервеняла, увеличила се и от нея изтичала сиво- кафява течност. Наложих я със солна превръзка. След първия път туморът избледня и се смали.

След втората стана още по- блед, и сякаш се сви. Престана и да тече. А след четвъртия път се върна в първоначалния си вид . След  петата превръзка всичко завърши без хирургическа намеса .

След това имаше едно младо момиче с аденом на гърдата. Предстоеше му операция. Посъветвах пациентката преди операцията да и направя солени превръзки  за няколко седмици. Представете си, след това операция не бе необходима. Шест месеца по-късно се появи аденом на втората гърда. Тя отново се се излекува  без операция – само със солни превръзки. Срещнах я девет години след лечението. Тя се чувстваше добре и беше забравила за болестта.

Можа да продължа историите с чудодейни случаи на използване на превръзки със  солен разтвор. Мога да разкажа и за един преподавател  Курския институт, който след девет превръзки се отърва от аденом на простатата.

А една жена, болна от левкемия, всяка нощ си правеше солни превръзки под формата на блуза и панталони и за три седмици  си върна здравето.

Практика за използване на солени превръзки.

Първо. Готварската  сол във водния разтвор  не трябва да е повече от 10 %. Тя изважда от болния орган всякакви нечистотии. Само че  терапевтичният ефект се получава  в случай, че превръзката е „дишаща“,  т.е. хигроскопична, което зависи от качеството на материала, използван за превръзка.

Второ. Солената  превръзка действа локално – само върху  болния орган или част от тялото, тъй като течността се абсорбира от подкожната тъкан като  издига тъканна течност от по-дълбоките слоеве, увличайки със себе си всички микроби, вируси и органична материя.

По този начин по време на действието на превръзката в тъканите на тялото на пациента се обновяват течностите, става очистване на патогенните фактори и се премахва патологичния процес.

Трето. Превръзката действа постепенно. Терапевтичен ефект се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече .

Четвърто. Използване на солен разтвор изисква определено внимание. Например, аз не бих съветвала да се прилага превръзка с разтвор с концентрация над 10 %. В някои случаи дори 8 процентов разтвор. (За да го приготвите в такава концентрация ще ви помогне  всеки фармацевт).
Възниква и въпрос: къде  гледат лекарите, ако превръзка със  солен разтвор е толкова ефективна, защо това лечение не е широко използвано?

Това е много просто – лекарите са в плен на лечение с препарати. Фармацевтичните фирми предлагат все повече и повече и по- скъпи лекарства. За съжаление, медицината също е бизнес. При това – огромен. Проблемът със солните превръзки е, че методът е твърде прост и евтин. Междувременно  животът ме убеждава, че тези превръзки са много добро средство в борбата срещу много болести.

Например, при настинка и главоболие си правя  кръгова превръзка на челото и задната част на главата за през нощта. След около час и половина хремата преминава, а главоболието на сутринта. При всякакви  настинки се правят превръзки при първите признаци.

И ако все пак съм пропуснала момента и имам вече  инфекция в гърлото и бронхите, си правя едновременно  превръзки на главата и шията ( 3-4 слоя тънка мека кърпа) и на гърба (от  два слоя влажна и 2 слоя суха кърп) обикновено цяла нощ. Ефект се постига след 4-5 процедури.  При това аз продължавам да работя .

Продължение: Преди няколко години ме намери роднина. Нейната дъщеря страдаше от остри пристъпи на холецистит. За една седмицата аз и поставях солни превръзки от памучна тъкан върху болния черен дроб. Сгъвах памучна кърпа на 4 слоя, навлажнявах я в солен разтвор и я оставях така през нощта.

Превръзката се поставя така: от основата на лявата гръд до средата на напречната линия на корема, а на ширина – от гръдната кост и бялата линия на корема до  гръбначния стълб на гърба. Плътно се обвива с широка превръзка от бинт. След 10 часа се отстранява и в областта на черния дроб се поставя грейка с топла вода.

Това се прави така, за да се  разширят жлъчните канали и да се обезпечи свободната циркулация на течности. Грейката в този случай задължителна. Що се отнася до момичето,  след  това лечение минаха много години, и тя не се оплакват от черния си дроб.

Аз не искам да се давам адреси, име, фамилия. Ако искате – вярвайте, но четирислойна превръзка от памучна кърпа,   налагана на двете гърди за 8-9 часа през нощта, помогна на жената да се избави за две седмици от рак на гърдата.

Соленият разтвор може да се използва само в превръзка, но в никакъв случай да не е компрес. Концентрацията на солта в разтвора не трябва да превишава 10%, но и да не пада под 8% .

Лентата  с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до унищожаване на капилярите в тъканите.

Най-важното е изборът на материала за превръзка. Той трябва да бъде хигроскопичен. Той трябва да лесно промокаем,  без остатъчни мазнини, мазила, алкохол, йод. Те са недопустими и на  кожата, на която се прилага превръзката.

Най-добре е да се използват ленена и памучна тъкан (кърпа), многократно изпирана. В крайна сметка можете да използвате и марля. Последната се сгъва на 8 слоя. Всички  други материали – 4 слоя.

При прилагане на превръзка  разтворът трябва да бъде достатъчно горещ. Напояването на тъканта трябва да е средно- нито много напоена, нито твърде мокра. Върху превръзката нищо друго не се слага.

Закрепете я само с бинт или лепенка.

При  различни белодробни процеси (да не се поставя при кървене от белите дробове) по-добре е да се прилага превръзка на гърба, но е необходимо да се знае точната алокализация на процеса – поставя се достатъчно здраво, но не и да не може да се диша лесно.

Коремната превръзка да е възможно най-стегната, защото през  нощта той се изпразва, превръзката се разхлабва и вече не действа.

В случай че имате здравословен проблем и не сте успели да го решите в болница, използвайте солени превръзки. Този метод не е някаква сензация.

Той просто е добре забравен.

(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)

Източник : Планета ТАЙН

Превод: 30 думи

 

 

Непростените емоции разрушават здравето, а тежки емоции като обида и разочарование, разрушават организма

 Защо умът ви все повече се запълва с мисли за проблеми, кризи, страдания, и така нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си тръгват. Натрупвайки се, те се…

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!