вт. мар. 19th, 2024

„Знайте, че в най-трудните моменти Вселената ще ви подаде ръка!“ – 33 урока от философията на оптимизма

 Всички ние притежаваме невероятна интуиция. Ако спрете, застинете и се вслушате, можете да чуете гласа на вашата вътрешна мъдрост. Чуйте тихите шепоти на сърцето си. То знае пътя.

1. Щастието е вътре. Отделяме твърде много време в търсене на одобрение и утеха отвън. И винаги се оказва, че не търсим, където трябва. Погледнете вътре.

2. Бъдете благодарни за всичко. За доброто, за лошото, за ужасното. Самият живот е безценен дар. А удоволствието и болката са част от нашия път.

3. Променете възприятието си – и животът ви ще се промени. Когато чувствате страх, гняв, обида, просто погледнете ситуацията от друг ъгъл.

4. Невъзможно е да направите всеки щастлив, като останете верен на себе си. Но е по-добре да рискувате и да бъдете разбрани погрешно, отколкото да бъдете обичани, а да се преструвате на това, което всъщност не сте.

5. Светът около вас е огледало. Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си. Това, което ни разстройва у другите, е показател за това, на което трябва да обърнем внимание в себе си.

6. Всеки човек се появява в нашия живот с някаква цел. И ние сами решаваме дали да учим уроците, с които ни учи, или не. Колкото по-лоша е неговата роля в живота ни, толкова по-сериозна е поуката.

7. Вярвайте. Просто знайте, че в най-трудните моменти Вселената ще ви подаде ръка и всичко ще бъде наред.

8. Не приемайте всичко твърде близо до сърцето. Действията на другите хора са отражение на случващото се в личния им живот. И като правило, това няма нищо общо с вас.

9. Природата лекува. Разходката на чист въздух и гледката към красиви пейзажи по невероятен начин могат да изчистят главата ви от ненужни мисли, да ви върнат към живота и да ви развеселят.

10. Обидените обиждат хората. И все пак ги обичайте. Въпреки че никой не ви забранява да ги обичате от разстояние.

11. За да се излекувате, трябва да почувствате това. Поставете страховете и слабостите си пред себе си и насочете ярък лъч светлина към тях, защото единственият начин да се отървете от тях е да преминете през тях. Болезнено е да се изправяте пред истината. Но, повярвайте! В дългосрочен план наистина си заслужава.

12. Перфекционизмът е илюзия. Най-болезнената. Отпуснете се. Стремете се към съвършенство, но си позволете да допускате грешки и бъдете щастливи, независимо от резултата.

13. Премахнете завесите пред очите се. Не се фокусирайте само върху собствените си цели и желания. Рискувате да пропуснете красотата на този живот и хората около вас. Светът е невероятен, когато минавате през него с широко отворени очи.

14. Празнувайте своите победи. Насладете се на всеки, дори и най-малкия успех.

15. Научете се да прощавате. На първо място това е нужно на вас, а не на тези, които са ви обидили. Прощавайки, вие печелите спокойствието и свободата, които заслужавате. Прощавайте лесно и бързо.

16. Всички ние притежаваме невероятна интуиция. Ако спрете, застинете и се вслушате, можете да чуете гласа на вашата вътрешна мъдрост. Чуйте тихите шепоти на сърцето си. То знае пътя.

17. Нека душата ви пее! Бъдете истински. Няма никой на земята като вас. Бъдете искрени, живейте и дишайте дълбоко, движейки се към целите си.

18. Всички ние сме творци. Сериозно! С постоянство, концентрация и настойчивост всичко е възможно. Запомнете това.

19. Заобиколете се с хора, които ви обичат и подкрепят. И ги обичайте и подкрепяйте сами. Животът е твърде кратък за нещо по-малко.

20. Носете се в живота в свободен танц. Ако имате голяма мечта, следвайте я с цялата си страст. Но внимателно и на определено разстояние, за да бъдете достатъчно гъвкави и пъргави, адаптирайки се към променящия се ритъм на живота.

21. Колкото повече давате, толкова повече получавате. Споделяйте мъдрост, любов, талант. Споделяйте лесно. И ще видите колко красиви неща се връщат при вас в този живот.

22. Основното нещо е да не се раздавате напълно. Защото, ако вътрешната купа е празна, тогава няма да има какво повече да се даде. Важно е да поддържате баланс.

23. Кажете „Да!“ на всичко, което кара очите ви да блестят. Кажете неумолимо „Не“ на всичко, което не ви интересува или за което нямате време. Времето е най-ценният ресурс, който не се възобновява. Изразходвайте го разумно.

24. Понякога се издигаме на приятелството. Това не означава, че ние или приятелите ни сме лоши. Нашите пътеки просто се разминават. Дръжте ги в сърцето си, но ако започнат да ви обиждат или възпират, тогава е време да установите дистанция и да се освободите от това приятелство.

25. Да преодолеете собствения ви страх е най-полезното нещо, което можете да направите за себе си. Така доказвате на себе си, че можете да направите всичко. Това е генератор на самоувереност.

26. Нашето тяло е транспорт, който ни води към нашата мечта. Обичайте го, бъдете внимателни и грижовни, ако искате да се чувствате весели и енергични. Но не зацикляйте. Външният вид е субективен и се променя във времето по един или друг начин. Да се ​​чувствате комфортно и удобно в собственото си тяло е най-важното.

27. Колкото е възможно по-често говорете и показвайте на близките си как ги обичате. Това не се случва твърде много. Вашето време, присъствие наблизо, любов и искрена грижа за тях са най-добрият подарък.

28. Живейте в настоящето. Това е единственото нещо, което имаме сега. Учете се от грешките на миналото и се наслаждавайте на приятните спомени, но не се вкопчвайте в тях и не им позволявайте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм. Обичайте настоящето.

29. Животът е поредица от възходи и падения. За да достигнем пълния си потенциал, имаме нужда и от двете. Просто се дръжте здраво и се наслаждавайте на пътешествието.

30. Всички сме едно голямо човешко семейство. Никой от нас не е по-добър или по-лош от другите. Просто в някакъв момент от живота ние знаем какво да правим. Следващия път ще е някой друг.

31. Бъдете благодарни всеки ден за всичко, което имате в живота. Така вие създавате пространство около себе си за още по-голямо изобилие, привличайки радост, любов, здраве и просперитет.

32. Вашето определение за щастие е различно от определението на другите хора. Това, което работи за вас, не е задължително да работи за другите. Не сте съдия за да преценявате житейските решения на всеки човек. Както се казва в един добре познат библейски постулат: „Не съдете, за да не бъдете съдени“.

33. Вие сте свой собствен гуру. В по-голямата част от живота ни се казва какво да правим, как да мислим какво е добро и как да успеем. Не бива да вярвате на всичко това безусловно. Мислете сами. Щом започнете да следвате собствената си интуиция, ще се почувствате нелепо щастливи.

Kyblife

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

2 thoughts on “„Знайте, че в най-трудните моменти Вселената ще ви подаде ръка!“ – 33 урока от философията на оптимизма”
  1. Благодаря за полезните съвети и се надявам да прочета още по интересни в следващото издание. Милен Ташев 27/10/2019.

Comments are closed.