вт. мар. 19th, 2024

Парапсихологът Сергей Лазарев: Юда присъства в душата на всеки един от нас. А в душите ни се случват трагедии, които не забелязваме.

Всяка ситуация има висша закономерност и е насочена към развитие. И ако се объркваме и за развитие считаме постигане на благополучието на нашето тяло, развитието на способности или нашето съзнание, тогава  близо до старостта, когато това развитие се превърне в деградация, ние ще страдаме и ще бъдем тъжни.

А ако за развитие считаме умножението на способността да се обича, тогава слабостта и старостта не са пречка. Никой не може да ни отнеме способността да обичаме.

Можете да правите всичко бързо, но не бързайте. Състоянието на бързане е агресия към времето.

Избликът на енергия никога не трябва да бъде насочен към убийство под формата на обида. Острата обида на любим човек, на съдбата, на неживата природа е много опасно.

Обижда се потребителят, слабият човек, този, който не иска да отдава енергия, този, който не прави опити да промени ситуацията . Не харесвате света около себе си – променяйте го, не можете да го промените – променете себе си. И след това отново се опитайте да промените света.

Ако искате да помогнете на начинаещ, работете до него; ако искате да помогнете на старец, работете вместо него; ако искате да помогнете на майстор, не пречете; ако искате да помогнете на глупак, самият вие сте глупак! Това означава, че човек с ограничен модел на света няма да чуе правилния съвет.

Отначало неговият модел трябва да се разруши – това могат да направят болести, нещастия и неприятности. И едва когато почувства, че моделът му е несъстоятелен, той ще се отвори за нова информация. Това е неговият личен, често мъчителен избор.

Юда присъства в душата на всеки един от нас. И   почти всеки ден в душите ни се случват трагедии, които не забелязваме. Животът без любов не означава нищо. И съзнание без любов също не означава нищо.

За съжаление, ние често разбираме това, като вече губим здраве, живот и съзнание. Но в нашия живот винаги има маяк, който никога няма да угасне, който винаги ще ни извежда от всяка безнадеждна ситуация, който никой няма да го закрие; на който само ние можем да обърнем гръб и да загубим пътя си.

Всяка болест е помощ и пречистване на душата. И колкото повече се концентрирате върху любовта, толкова по-лесно и бързо се случва това пречистване. За да премине Божествения импулс, е необходимо унижението на човека.

Ако в душата има малко любов, тогава това унижение се превръща в системно саморазрушение. Освен това, ако това пречистване не бъде преодоляно и тялото издържи програмата за саморазрушение, може да загине този, който се пречиства, или децата му.

Аз определям доброто като хармония, а злото като излишък на добро или липса на добро.

Това, което провокира болестта, е това, срещу което трябва да се борите. Болестта ни провокира към съжаление, което означава, че трябва да преодолеем съжалението. Болестта ни провокира да сме недоволни от съдбата, което означава, че трябва да приемем съдбата си.

Не се отнасяйте към молитвата като към лекарство. Чакането на резултат – това вече е зависимост. И винаги поражда претенции. Любовта към Бога лекува душата ни, но има свой ритъм и своя висша логика, а опитите ни да я контролираме е нежелателно и опасно.

По принцип единственият инструмент, с който Бог ни контролира, е чувството на любовта. Следователно да управлява любовта, да я привързва към нещо може само този, който сериозно се е заблудил.

Човек, който иска само да получава и не иска да дава нищо, е неизлечим. Взимащият е зависим.Зависимият се обижда. Обиждащият се – боледува.

Слабият се опитва да унищожи това, което не му харесва, силният се опитва да го промени.

Животът е колебателен процес между хаос и ред.

Редът често е по-опасен от хаоса. Когато сте се дразнили на онези, които са се държали не в съответствие с вашите планове, нарушавайки вашата стабилност и представа за благополучие, вие дотолкова сте били зациклени на това, че първо е започнало разрушаването на ситуацията, а след това и на здравето ви.

Обръщайки се към Бога, помолете за прошка за това, че сте абсолютизирали реда и сте предали това на потомците.

Чувство за своята правота.Това чувство прави всички виновни.Спрете да се смятате за прав във всичко, тогава виновните ще изчезнат.

Диагностика на Кармата

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Парапсихологът Сергей Лазарев: „Не плачете за нищо: нито за миналото, нито за съдбата, нито за хората”

Това е ключът към щастливия живот! Искате ли да разберете защо имате такава съдба? Може би игнорирате тези 11 правила? Една от най-популярните серии от книги е “Диагностика на кармата”,…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post