пт. апр. 19th, 2024

Трансформирайте обидата си за да не се превърне в онкология!

За това какво е обида е казано и написана много … Всички знаят, че да се обиждаш е лошо, че може да предизвика много болести …

Но въпреки всичките си знания за „минусите“ на обидите, хората много неохотно се разделят с тях, трудно им е постигнат подобно състояние. Всеки човек има собствена „обида“.

И тази обида може да бъде различна: голяма или огромна, дълбока или стаена. Тя може да бъде горчива и пареща, жестока и кръвна, както и непоносима и остра, сериозна, смъртоносна обида, тежка или унищожаваща.

Обидата е директната високоскоростна магистрала към тежките  болести.

Чувството за обида възниква у човек, когато вярва, че е станал обект на някаква ужасна несправедливост, неприятност, нанесено му е дълбоко оскърбление, извършена е спрямо него измама или неблагодарност.

Това горчиво, неприятно чувство се появява, когато сме тежко наранени. Обидата е нашата реакция на незаслужено обвинение. Това е „драскотина“ по нашата уязвима и ранима душа.

Ако в света имаше специално устройство, което да вижда обидите, заседнали в нас, тогава щяхме да видим, че обидите в тялото „се проявяват“ под формата на мускулно напрежение или, казано по друг начин, те се проявят под формата на блокажи.

И колкото по-старателно човек се опитва да скрие негодуванието си, толкова повече мускулите му се свиват. Експертите, посветили повече от един живот на изследвания по този въпрос, твърдят, че при получаване на обиди горната част на тялото (над диафрагмата) и ставите страдат най-много. В същото време мускулите на гърдите и гърлото са особено стегнати.

В живота има ситуации, когато просто трябва мълчаливо да „преглътнем“ обида, която засяда в гърлото ни като буца. С течение на времето този инцидент се забравя (у някои  по-рано, у някои по-късно), но на това място, където е буцата, остава мускулното напрежение. А в мускулите, които винаги са в „свито” състояние, кръвообращението намалява, което от своя страна намалява имунитета. А това е пряк път към болестите.

Ако у човек започнат проблеми с щитовидната жлеза, тогава вероятно трябва да се замисли: „Не съм ли Прекалено обидчив?“ И дори продължителната кашлица може да бъде причинена от потиснати емоции. Дълготрайните и продължителни оплаквания са опасни, защото дълбаят в тялото и го лишават от радостта от живота. Обидата е причината за повечето ракови заболявания.

Освен медицински, има опасност и от психологически последици от нашите вътрешни преживявания. Един прекрасен ден обидената страна може просто да „избухне“.

От казаното по-горе може да се направи един, но правилен извод: Да се обиждате е вредно за здравето!

Но дори и да знаят това, хората въпреки всичко подхождат към обидите с особено „творчество“ … Те могат да крият обида срещу себе си, могат да крият обида срещу друг човек, могат да търпят обиди от някого или да действат като самите те обиждат.

Те също могат да бъдат обидени от заобикалящия ги свят и хора от различен пол, например: „всички мъже са гадове“, „всички жени са кучки“. Някои хора дори са склонни да пазят обида, да я лелеят и да я носят със себе си през целия си живот.

Психолозите често се натъкват на факта, че има категория хора, които са твърде склонни към обида. Това са хора, които по принцип не искат да поемат отговорност за живота си и подсъзнателно искат да я прехвърлят върху раменете на други хора.

Изначално те се поставят в ролята на „невинна жертва“, а другия – в ролята на „престъпник“. При този подход всеки баланс във връзката се срива. Някои използват обидата като много добър и удобен начин за манипулиране на други хора. Но те могат да бъдат манипулират само „онези другите“, които са склонни да чувстват вина в себе си.

Но трябва да се разбере, че сама по себе си тази обида няма да реши проблемите ни, а само ще отнема постоянно жизнените ни сили, от които се нуждаем, и ще ни убива морално.

Най-добрият начин да се справите с различните обиди е вашето търпение, толерантност, способността да прощавате и да игнорирате всички опити на другите хора да ви унижават или обиждат. Трябва да осъзнаем, че сме господари на собствените си чувства и на собствения си живот.

За трансформиране на обидите, можете да използвате една много мощна техника за премахване на такива блокажи – Хоопонопоно. Хоопонопоно е древно хавайско изкуство за решаване на проблеми.

Преведена от хавайския език, тази дума буквално означава „поправяне на грешка“, „да се направи правилно“ или може да се каже  по друг начин „създаване на съвършенство“. Наистина е зашеметяващо просто, както и всичко истинско в нашия свят.

В основата на това лежи нашето осъзнаване, че ние сами носим цялата отговорност за собствения си живот и за това, което се случва в него, за всички хора, които съществуват и са съществували в живота ни, за всичките им действия. Няма външни причини за това, което се случва, всички причини са вътре в нас. Външният свят е само проекция на нашия вътрешен. И за да промените средата си, първо трябва да промените себе си.

Има четири типа утвърждения:

Съжалявам
Моля те, прости ми
Благодаря ти
Обичам те.

Тези прости фрази трябва да се повтарят отново и отново, нон стоп, обръщайки се към Бога, към Създателя, към Висшата сила или към Вселената – име, както ви позволява вашата религия или вероизповедание. Творецът има много имена. Всичко това е проява в този свят на един и същ поток на Творческата енергия.

Тези четири мъдри фрази имат специално значение и освен постоянното им и редовно повтаряне, трябва да знаете и какво се крие зад тях.

Например, сериозно сте се скарали с любимия човек. Кажете наум или на глас:

Съжалявам – т.е. Не знаех и дори не осъзнавах, че изведнъж съм създал тази кавга. (Това вече означава осъзнаване на случилото се).
Моля те, прости ми – за това лекомислие и несъзнаване за това, което правя. (Тоест, това е приемането на ситуация, след като сте наясно, освобождаване от чувството за вина …)
Благодаря ти – за това изцеление и решение на проблема ми. Благодаря ти за всичко това, което си е тръгнало от подсъзнанието ми. (След това пълно приемане на ситуацията преходът на тези „отрицателни“ енергии към „положителни“ вече започва, очевидно раздразнението и агресията отминават …)
Обичам те – искрено и от все сърце. (Тук протича пълно разтваряне на обидата в енергията на любовта, вашето душевно спокойствие и обща хармония с Вселената, насочени към двата участващи обекта в ситуацията).

Хавайският метод за оздравяване Хоопонопоно ще помогне да изчистите подсъзнанието си и да премахнете всички негативи от събитията и вашето обкръжение. Проблемите обикновено се решават сами. За изцеление и освобождение тези четири фрази ще бъдат достатъчни, само трябва да се произнасят смислено.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Методът „Хоопонопоно“ твори чудеса

Аз много съжалявам Прости ми Обичам те Аз ти благодаря Това са фразите, които трябва постоянно да се повтарят по метода „Хоопонопоно“. Благодарение на тези магически думи се почиства паметта,… Continue reading „Методът „Хоопонопоно“ твори чудеса“

И не забравяйте – у обидчивия човек, животът, като правило, е беден на впечатления и е монотонен. Нашата психика е проектирана така, че да „не работи“ без впечатления. И тогава нашите негативни емоции могат да действат като начин за повишаване на тонуса на организма и обогатяване на живота ни със събития. Може би е по-добре да намерите друг, по-конструктивен начин да усетите пълнотата на живота? Например, намерете си работа по душа. В крайна сметка, активният човек, потопен в творческите си планове, не е склонен да концентрира вниманието си върху незначителни дреболии.

Само ние самите можем да променим живота си, да го направим светъл, богат и интересен!

econet

 

Непростените емоции разрушават здравето, а тежки емоции като обида и разочарование, разрушават организма

 Защо умът ви все повече се запълва с мисли за проблеми, кризи, страдания, и така нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си тръгват. Натрупвайки се, те се…

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post