Крадците, които изяждат вашата енергия: 6 неща, за които не бива да си хабите нервите

Енергията, която ни се дава, не е безкрайна. Всеки има периоди на безсилие, апатия и умора. Как губим скъпоценната си жизнена енергия, без да забелязваме това? И възможно ли е да попълним нейния дефицит?

Какво най-често ни вади от равновесие? Повечето хора ще внесат в този „черен списък“ работа, семейни проблеми, домашни проблеми или съпруг – алкохолик. Така ли кра дeн от ене ргети е? Никой не спори, всичко това може да ни смазва всеки ден с непосилната си тежест, да предизвиква у нас усещане за безсилие. Но има и точки на изтичане на жизненоважна енергия, за които малцина подозират.

Какво отнема енергията ни?

Песимистичното настроение – сериозна причина не само за проблеми със стомашно-чревния тракт, но и за редица по-сериозни недъзи. Те се кра дeн от ене ргети проявяват на фона на отслабен жизнен тонус и имунитет. Психолозите твърдят, че ако сте в ситуация, в която умората просто не ви напуска, не бива да се отчайвате.

Можете да се справите с този проблем, без да прибягвате до външна помощ. В действителност най-вече човек се уморява от себе си, а именно, уморява се от собствените си реакции към определени кра дeн от ене ргети събития. Разбира се, винаги ще има сериозни причини за вълнения. Но има и по-прости неща, които могат да тровят живота ни.

Проблем номер 1: Синдромът на отличника

Директният път към придобиване на невроза е стремежът към високи постижения и съвършенство, който се стимулира от рекламата, филмовата индустрия. Казват ни, че практически всеки може да постигне просперитет, благоденствие, да бъде успешен кра дeн от ене ргети от гледна точка на обществото. И изглежда, че всичко необходимо за това във всеки от нас вече съществува, а дали осъзнаваме тези супер качества или не, зависи само от нас. Човек, който се стреми да „превзема“ високи бариери, си поставя непосилни задачи.

Влиза в надпреварата за успех, защото не е доволен от досегашните си постижения. Но дори големи личности са кра дeн от ене ргети преживявали периоди на упадък. А позицията, че всичко трябва да се прави с максимално натоварване, води до нервно изтощение.

Как да постъпваме ? Изключително важно е в трудни моменти да прощавате на себе си, да бъдете снизходителни към себе си, да си позволявате малки слабости. Обичайте себе си, а не идеалния си образ, защото сте истински и уникален като личност, кра дeн от ене ргети а не като плод на нечие въображение.

Проблем номер 2: Завист

Това разрушително чувство често води до мащабна загуба на енергия. Завистта отравя живота на собственика си, тя буквално е генератор на комплекси и негативни емоции.

Противоотрова! Завистта всъщност не се лекува. Ако страдате от това „неразположение“, тогава трябва да вземете мерки. Научете се да превключвате на положителни емоции – кра дeн от ене ргети съзерцание на природата, общуване с любимия човек. Спрете да се сравнявате с някого. Всеки има свой живот и свои обстоятелства.

Проблем номер 3: Неувереност в себе си

Отличен начин да разхищавате ценната си енергия е постоянно да се вслушвате в мнението на другите за вас. В резултат на това не се фокусирате върху собствената си ефективност, а върху реакцията на кра дeн от ене ргети другите на вашите действия. Но е невъзможно да угодите на всички. И необходимо ли е това? В основата на този комплекс стои неувереността в себе си.

Как да се държим? Всъщност другите не се интересуват толкова от вашите постижения и провали. Те са съсредоточени върху себе си, любимите. По правило хората бързо забравят това, което някога са казали за вас, кра дeн от ене ргети а вие дълго време ще въртите в главата си всяка неволно изреченадума.

Проблем номер 4: Желание да се застраховате винаги и за всичко

Необузданото желание да се защитите във всички области на живота също „изсмуква“ вашата енергия. Това кра дeн от ене ргети може да се прояви на постоянно желание за високо ниво на материално благополучие, в страст към всевъзможни (а понякога – доста съмнителни) техники и методи. По принцип нищо и никой няма да даде 100% гаранция за сигурност и вие губите енергия, каквото и да се случи.

Как да действате? Невъзможно е да се застраховате срещу всички житейски бедствия. Животът се кра дeн от ене ргети развива според собствените си закони. Необходимо ли е да се притеснявате?

Проблем номер 5: Алчност

Отслабва вътрешната ви защита. Има категория хора, които постоянно са нащрек, че ще бъдат измамени, стремят се да разберат къде е по-изгодно, по-удобно. Такъв човек се опитва с аптечна прецизност да измери изразходваните сили, но често резултатът е точно обратният и енергията изчезва.

Противоотрова. Прагматизмът кра дeн от ене ргети на това поведение е видим. Невъзможно е да се изградят модели на поведение за всички, ситуации, перспективи. Но законът, че колкото повече дава човек, толкова повече получава, наистина работи. Това се случва чрез позитивизъм, благодарност и добро отношение.

Проблем номер 6: Хронична умора

Изтичането на жизнената енергия се причинява и от прекомерно икономичния разход на тази енергия. Всеки вид дейност кра дeн от ене ргети включва 5 компонента: цел, план, изпълнение, контрол и вътрешна оценка.

Когато човек действа с помощта на някои от тези компоненти (не си поставя цел), на финала у него се натрупва психологическо напрежение, което води до усещане за хронична умора. Тези, които са усвоили всички компоненти, не изпитват умора: получават енергийно захранване от собствените си дейности.

Противоотрова. Направете така, че вашите кра дeн от ене ргети дейности да са доминирани от неща, които ви харесват. А енергийните източници, които изпълват света около вас, ще ви помогнат да забравите за синдрома на хроничната умора, подхранвайки и вашето ниво на енергия.

econet

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Магическата Мудра Ушас, която зарежда с енергия, регулира хормоните и ви прави привлекателни за другия пол!

кра дeн от ене ргети

Всяка фигура, направена с пръстите на ръцете, преразпределя енергията в определени части на тялото, в органи и системи. Днес ще ви представим една невероятно полезна мудра)) Със сигурност вече сте…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT

Add Comment