вт. мар. 19th, 2024

Вашите страдания са предизвикани от вашата съпротива срещу това, което срещате!

 Буда има една такава мисъл: „Вашето страдание е причинено от вашата съпротива срещу това, което е.“ Помислете за малко …

Понякога в живота на всеки от нас възникват трудни ситуации, с които е много трудни да се справим. Някои се опитват да преодолеят проблемите, други се приспособяват, а трети се затварят в себе си и се депресират.

Вероятно ще ви бъде интересно да разберете, че тези промени са взаимодействие между положителни и отрицателни периоди от живота, които закаляват нашия характер и съзнание, пречиствайки нашите желания. Ето защо е важно да приемете ситуацията и да преминете през нея с достойнство и благородство. В крайна сметка постигането на някоя цел е готовност за промени в живота.

1. Което е, това е.

Известната мисъл на Буда гласи: „Вашето страдание е причинено от вашата съпротива срещу това, което е.“ Помислете за малко. Това означава, че страданието е възможно само когато откажем да приемем случващото се. Ако можете да промените нещо, предприемете действия. Но ако промяната не е възможна, тогава имате два варианта: приемете ситуацията и се освободете от негативното или страдайте дълго и страстно.

2. Проблемът става проблем само когато го наречете така.

Често се превръщаме в собствените си най-лоши врагове. Щастието наистина зависи от гледната точка. Ако смятате, че нещо е проблем, тогава вашите емоции и мисли ще бъдат изпълнени с негативизъм. Помислете какви уроци можете да научите от ситуацията и тя изведнъж ще престане да бъде проблем.

3. Ако искате да промените нещата, започнете с промяна на себе си.

Вашият външен свят е отражение на вътрешния ви свят. Вероятно познавате хора, чийто живот е пълен с хаос и стрес. А  не се ли случва това, защото самите те се намират в хаос? Харесва ни да мислим, че променящите се обстоятелства ни променят. Всъщност това работи в обратна посока: ние трябва да променим себе си, за да променим обстоятелствата.

4. Няма понятие „неуспех“ – само възможност да научите нещо.

Трябва просто да изключите думата „неуспех“ от речника си. Всички велики хора са се проваляли отново и отново, преди да успеят. Изглежда, че Томас Едисън е казвал това: „Не претърпях неуспех в изобретяването на електрическата крушка. Просто открих 99 начина как това не работи. “ Научете нещо от така наречените ваши неуспехи. Научете как да го направите по-добре следващия път.

5. Ако не получавате това, което искате, значи нещо по-добро вече е на път.

В това понякога е трудно да се повярва. Но е истина. Обикновено, когато поглеждате назад към живота си, осъзнавате, че хубавите неща са се случвали, след като нещо не се е получило. Може би работата, на която не сте били наети, ще ви отчужди от семейството ви, за разлика от тази, която получихте в крайна сметка. Просто вярвайте, че всичко се случва точно както трябва.

6. Ценете настоящия момент.

Той никога няма да настъпи отново. Във всеки момент от живота има нещо ценно, не позволявайте да ви подмине. Скоро всичко ще се превърне в спомен. Може би един ден ще тъгувате дори за онези моменти, които сега не изглеждат щастливи.

7. Освободете се от желанията си.

Повечето хора живеят със „завързан ум“. Това означава, че те отдават голямо значение на желанията си и ако не получат това, което са искали, тогава техните емоции ги вкарват в негативизъм. Вместо това, опитайте да практикувате „обособен ум“: ако искате нещо, все пак ще сте щастливи, независимо дали получавате това, което искате или не. Вашите емоции в това състояние остават неутрални или положителни.

8. Разберете страховете си и им бъдете благодарни.

Страхът може да бъде отличен учител. А преодоляването на страха често ви кара да се приближите до победата. За да се преодолее страхът е нужна само практика. Страхът е просто илюзия.

9. Позволете си да изпитвате радост.

Вярвате или не, има твърде много хора, които не си позволяват да се забавляват. Те дори не знаят как да бъдат щастливи. Някои са толкова зависими от своите проблеми и вътрешен хаос, че нямат представа кои са без всичко това. Затова се опитайте да си позволите да бъдете щастливи. Въпреки че това ще бъде малък момент, важно е да се съсредоточавате на радостите, а не на трудностите.

10. Не се сравнявайте с другите.

А ако сравнявате, то само с тези, които са по-лоши от вас. Безработен? Бъдете благодарни поне за това, че получавате обезщетения за безработица. Повечето хора по света живеят в крайна бедност. Не приличате на Анджелина Джоли (или Брад Пит ?) Всъщност твърде малко приличат на тях. А вие вероятно сте много по-привлекателни от повечето. Съсредоточете се върху това.

източник : transurfing-real

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post