пт. апр. 26th, 2024

Научно изследване: Пиенето на вино е по-важно от тренировките! За да доживеете поне до 90!

Невероятно изследване, което наистина доказва, че Истината е във виното! Да живеете достатъчно дълго и  да видите как децата и внуците ви растат, е безценно. За съжаление не са много тези, които имат този късмет.

Можете Да живеете по-дълго с … вино?

Въпреки че медицината постигна значителен напредък във времето и направи големи скокове в поддържането на здравето ни, това не е единственото нещо, което ни крепи живи!

И така, каква е тайната? Изследване, наречено „90+“, започва през 2003 г. с цел анализ на възрастните хора, които вече са се превърнали в най-бързо растящата възрастова група от хора по света.

Участниците в това изследване първоначално са участвали в друго такова, наречено „кохортно изследване на света на свободното време“, започнало през 1981 г.

Използвайки информация от тези участници, екип от изследователи, работещи върху проучването „90+“, си задали въпроса: „Какво позволява на хората да доживеят до 90 и повече години?“

Целите на изследването били:

Да се определят факторите, свързани с дълголетието.
Идентифициране на променливите рискови фактори за смъртност и деменция.
Разглеждане на когнитивния и функционален спад в напреднала възраст.
Да се ​​изследва епидемиологията на деменцията при възрастните хора.
Изследване на клинични и патологични връзки.

Вино! Да! Но колко?

Умереност – това е ключът! Според данни на клиниките Майо (mayoclinic.org), за здрави възрастни над 65 години количеството е една чаша. За тези под 65 години – две чаши. Стандартната напитка е 340 мл бира, 140 мл вино или 1,5 мл „твърди“ спиртни напитки.

Било е установено, че умерената консумация на алкохол осигурява следните ползи:

По-ниски шансове за исхемичен инсулт.
Възможно намаляване на риска от диабет.
Снижаване на риска от развитие на сърдечни заболявания или смърт от такива.

Изследване, публикувано в British Journal of Sports Medicine, изследва как физическата активност може да противодейства на отрицателните ефекти от консумацията на алкохол. Водещият автор на изследването, д-р Емануел Стаматакис, изучил данните, събрани от анкети в Англия и Шотландия, и след това разделя 36 370 участници в три групи.

Групите били разделени 1. На не много активни, 2.С умерено количество упражнения и такива, 3. Които спортуват редовно. След това изследователският екип разгледал колко алкохол съответно консумират хората във всяка група.

Като преброили 5 735 смъртни случая за 10-годишния период на проследяване на човек, изследователите открили, че в сравнение с тоталното въздържание от алкохол за цял живот, опасната употреба на алкохол е свързана с повишен риск от смърт по всякакви причини. Те също така отбелязали, че колкото повече се пият алкохолни напитки през седмицата, толкова по-голям е рискът от смърт от рак.

Когато сравнили препоръчителното седмично количество упражнения за възрастни, те открили, че ти „напълно занулява“ риска от смърт от рак заради алкохол.

Източник: fithacker

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Как японците се самоизцеляват за 5 минути: Пръстите на ръцете са свързани с органите на тялото

Съществува ефективен японски метод за самоизцеление за пет минути, който се нарича Jin shin Jitsu. От древни времена японците използват ефективни нетрадиционни методи на лечение. Този метод на изцеление помага…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post