чт. апр. 25th, 2024

Бъдете себе си и правилните хора ще се появят в най-неочаквания момент в живота ви!

„Най-трудното изпитание – това е да бъдеш себе си в свят, в който всеки се опитва да бъде някой друг.“

Бъдете истински, мечтайте. Бъдете добри и от време на време – упорити. Бъдете безумни – това ви прави уникални. Бъдете себе си.

Винаги защитавайте своя  „Аз“, какво като другите   не го харесват. Запазете същността си недокосната и правилните хора ще влязат в живота ви в най-неочаквания момент.

„Най-трудното изпитание е да бъдеш себе си в свят, в който всеки се опитва да бъде някой друг“ – Едуард Астлин Къмингс.

Когато престанете да бъдете себе си и станете това, което другите  искат да видят във вас, вие губите най-красивата част от своя „Аз“. Даже още по-лошо  – вие се отказвате от всичко, което ви прави уникални, за да станете уж „нормални“. Добър и податлив обикновен човек. Вие допускате в живота си хора, които трябва да държите на разстояние.

Стъпка по стъпка подсъзнателно правите живота си сив. В него повече няма ярка светлина, която би ви вдъхновила или мотивирала. Ето защо вие самите сте отговорни за поддържането и защитата на вашата вътрешна светлина, светлината, която ви прави уникални. Точно това нещо, което е отговорно за вашата уникалност в свят, в който всичко останало може да бъде заменено с нещо друго.

Бъдете себе си в свят, пълен със съмишленици

Съоснователят на Харвардската школа за преговори Уилям Ури е един от водещите световни експерти по общуване. В своите творби той описва психологическите процеси на обучение – как да бъдете щастлив в сложна и взискателна личностна социална и професионална среда.

В своята книга „Пътят към съгласието“ Ури обяснява, че най-големият проблем, с който се сблъскват хората в общуването, постигането на споразумения и установяването на смислени взаимоотношения, е липсата на вяра в себе си. Чувствайки се несигурни, започваме да се крием под маска и броня. Но животът в страх привлича само провали.

Да бъдете себе си в общество, което работи усилено, за да възпитава съмишленици не е лесна задача. Училищата учат децата да мислят еднакво, а много ръководители предпочитат да наемат послушни работници, които няма да поставят под въпрос политиките на ръководството.

Не е лесно да бъдем уникални, когато всичко ни насочва към единствения възможен път и предназначение. Да, трудно е, но ако заложите на себе си, можете да си стъпите на пътя към истинското щастие.

Бъдете себе си и ще привлечете до себе си специални хора

Уникалните, свободни и непредсказуеми личности обикновено са много привлекателни. И има проста причина: те си казват „да“, приемайки себе си за такива, каквито са. Те казват „да“, дори и другите хора да не възприемат това.

„Личното израстване става възможно в момента, когато започнем да приемаме собствените си слабости“, – Jean Vanier.

След като направите тази важна, но трудна стъпка, всичко ще се промени. Във вашия глас ще започне да звучи увереност, вече няма да се притеснявате за това – да се харесвате на другите хора, защото вече нямате нужда от тяхното признание.

Вече не сте обсебени от желанието да бъдете приети на всяка цена. Това ново психологическо и емоционално състояние скоро ще привлече към вас най-добри приятели и, може би, дори вашата втора половинка. Тоест хората, които ще ви приемат такива, каквито сте, без капка съмнение или прикриване.

Преди да успеете да повлияете на други хора, първо трябва да установите връзка със своя вътрешен Аз. Увереността в самите вас ще отвори пред вас всички врати.

Върнете се на мястото си. Вероятно вече сте  свикнали да се поставяте на мястото на други хора. Но кога за последен път си помислихте за собствените си нужди, емоции и реалното състояние на нещата? Днес е идеалното време да започнете да го правите отново.

Определете вашите приоритети. Кажете „не“ на нежелани действия, думи и всичко, което не искате да правите или не искате да мислите. Вместо това кажете безстрашно Да на настоящето си, както и на действията и поведението, които смятате за правилни.

Живейте в настоящето. Може би не харесвате миналия си Аз. Може би наистина ви дразни. Но това няма значение. Всички възможности съществуват „тук и сега“, така че създайте, променете и оставете своя отпечатък върху всичко, което правите.

Научете се да защитавате личността си и уверено я оставете да излъчва радост, магия и оригиналност. Само по този начин можете да отворите вратите в живота си за хора, неща и възможности, които ще ви донесат истинско щастие.

Morena Morana

cluber

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Езотерика: Как да повишите своите вибрации за да постигате всичко, което желаете

Повишавайки своята вибрация, ще можете да постигнете в живота си всичко, което пожелаете. Човек  със слаба вибрация е уязвим и е способен на твърде малко неща, той живее с постоянно…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post