Андрей Кончаловски: Гладуването удължава живота. Ситостта е близо до смъртта!

На тридесет години си мислите, че сте били глупави на двадесет, на четиридесет мислите, че сте били наивни на тридесет…

Животът е болка, да. Но все пак животът повече е желание. Животът – това е дефицит. Изобилието е смърт. Щом видите помътнелия поглед и липсата на всякакви желания, край, това е всичко, животът е свършил. Необходимо е да пестите желанията си, докато ги имате, кра дeн от ен ер джи и всичко ще се получи. И творчество, и всичко останало. Гладуването удължава живота. Ситостта е близост до смъртта.

Дефицитът поражда невероятно усещане за удоволствие. Когато гладувам или спазвам диета, възниква съвсем различно отношение към храната и парчето хляб. Дефицитът е много важен във всичко. А на свобода – и тогава е нужен дефицит, дори необходим.

Щом човек има цялата свобода на света, той става животно

кра дeн от ен ер джи

Човек не може да не мисли за смъртта, освен това с възрастта присъствието й е необходимо. Колкото повече живеете, толкова по-интересно е разбирането на това, което е във вас, разбира се. Вашата демонстрирана и непроявена същност също е ограничена. Не знаем как умираме.

Мисля, че там, зад линията, има нещо, което остава завинаги. Ще кажа това така – хедонизмът изчезва, когато разбереш, че ще има кра дeн от ен ер джи живот, с ежедневния му хляб и пеещи птици, но без теб. Разбира се, това е страшно. Но докато го прогонвате от себе си, вие сте живи.

Правата на човека са химера и фалшиви движения на европейската цивилизация. Това е огромна диктатура на лъжите. Правата на човека не се спазват никъде.

Всички големи цивилизации са изградени върху отговорности, невъзможно е правата на човека да бъдат поставени кра дeн от ен ер джи над неговите задължения.

Онези, които не изпълняват задълженията си, не могат да имат права. Погледнете китайската цивилизация, християнската цивилизация – там има преди всичко отговорности. Когато човек получи всички права, грубо казано, той губи човешкия си облик. Какво значи отговорности? Това е културата!

Според мен либералната европейска мисъл води към пропаст само защото фетишизира правата. Това е пътят към ада. В този смисъл аз съм кра дeн от ен ер джи мракобесник.

Глобализацията унищожава суверенитета на държавите … А нашите зрители, за съжаление за мен, все повече се превръщат в киноамериканци. Ядат пуканки по време на филма. Защо сега се прави такова гръмко кино? Защото всички дъвчат. Холивуд прави филми за дъвчене. А аз правя кино за четящите.

Законът на пазара, когато търсенето определя предлагането, води до унищожаване на културата. Защото търсенето винаги е по-ниско, отколкото кра дeн от ен ер джи трябва да бъде. Масовостта е разрушителна. Човекът се характеризира с индивидуалност. Нищо чудно, че Библията казва, че пътят до върха е труден и тесен. Затова така се случва в изкуството – пазарът да става все по-масов.

На човек му е по-лесно да живее, без да полага усилия, а без усилия няма растеж. Често казвам на сина си, че хората, които четат книги, ще управляват тези, кра дeн от ен ер джи които не четат.

Често си мисля, защо, ако е висок БВП, тогава страната е успешна, а ниският БВП е синоним на катастрофа? Това е голяма илюзия, може да има висок БВП и нещастни хора. Норвегия е страна с успешна икономика и висок процент на самоубийства. Икономиката се измерва в числа, но не се измерва щастието на хората. Пазарната стойност и човешката ценност са две различни кра дeн от ен ер джи неща.

Всички се променяме, само идиотите не се променят. С възрастта възникват и други илюзии. Защо илюзии? Защото на всеки десет години си казваме: о, какъв глупак бях. На тридесет мислите, че сте били глупави на двадесет, на четиридесет мислите, че сте били наивни на тридесет. Същото нещо и на осемдесет: мислиш си, о, на седемдесет бях млад човек.

Актьорът има ли нужда от ум? кра дeн от ен ер джи Тук всичко е сложно. Великите актриси притежават колосална мъдрост. Вземете Джулиета Мазина, Анна Маняни – всички те са страхотни актриси. Но тяхната мъдрост е феноменална. Един велик актьор може да бъде необразован, наивен.

Актьорът може да бъде много глупав човек, но страхотен актьор. И може да е много умен човек, но лош актьор. Няма единна формула. Инокентий Смоктуновски – той не беше интелектуална личност, но кра дeн от ен ер джи беше гениален актьор. Има актьори нарциси – у тях има определен нарцисизъм, който издава тяхната актьорска същност и показва нисък IQ.

По принцип за един мъж желанието да се харесва е неестествено. Това е чисто женско начало.

Желанието да се харесват е присъщо не само на актьорите, но и на креативните хора като цяло. За писателите например. Всичко е много индивидуално.

Творецът не може да кра дeн от ен ер джи бъде некултурен, днес това е сериозен проблем. Всички сериозни творци добре са познавали световната култура. Традициите са им били известни, а традициите са човешката мъдрост. Докато новаторството е нарушение на традицията. Преди да нарушите нещо, трябва да знаете. Блокбастърът* е това, което е интересно да се гледа. Много интересно за гледане. Но когато филмът свърши, той бързо се забравя. А когато филмът е произведение на кра дeн от ен ер джи изкуството, след филма не искате да говорите, а искате да мълчите.

Знаете ли кое е най-скъпо за един режисьор? Мълчанието на публиката след филма. Мълчанието е индикация за това, което не може да се изрази с думи. А вие казвате свобода. Не става въпрос за свобода, а за талант “.

econet

© Андрей Кончаловски

* Блокбъстър е филм с голяма популярност и успешна продукция според кра дeн от ен ер джи критериите на индустрията. Отначало това понятие се използва за успешните театрални постановки, но сега се използва основно от филмовата индустрия.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Еднодневното гладуване: Тайната, за която дадоха Нобелова награда!

Човешкият организъм умее да се очиства от токсините и дори да се подмладява след гладуване. За това уникално откритие японски биолог получи Нобелова награда през 2016 кра дeн от ен ер джи г .: ето в…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT