сб. апр. 20th, 2024

Притча за сър Ланселот, магьосникът Мерлин, Кралицата и още нещо…

В далечна Англия управлявали крал и кралица. Кралицата имала прекрасни гърди, които много   харесвали на сър Ланселот. Той тайно копнеел да ги целува.

И един ден попитал придворния магьосник Мерлин дали може да му помогне да изпълни желанието си. Мерлин се съгласил, но казал, че това ще струва на Ланселот 1 000 златни монети. Ланселот се съгласил без колебание.

Мерлин отишъл в лабораторията си и приготвил течност, която предизвиква сърбежи по кожата. След това тайно се промъкнал в покоите на кралицата и обработил сутиена на нейно величество с тази течност. На следващия ден кралицата се почувствала много зле: не знаела къде да се дене – така започнали да я сърбят гърдите.

Тя се оплакала на краля и той веднага призовал Мерлин. Маг, изследвайки кралицата, казал, че това е много странен случай и че само слюнката на сър Ланселот ще й помогне. Кралят изпратил за Ланселот и той облизвал гърдите на кралицата половин час.

Радостта на Ланселот нямала граници – заветното му желание се изпълнило. На следващия ден Мерлин дошъл да получи своя хонорар от 1 000 златни монети, но Ланселот го изгонил, без да му даде и грош. Защото магьсникът Мерлин нямало как да се оплаче на краля.

Но Мерлин не обичал да губи: на следващата вечер той тайно обработил гащите на краля с вълшебната течност …

Извод: Винаги  изпълнявайте обещанията си и плащайте своите дългове!

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

„Недоволните хора“ – притча

Попаднал един човек в рая. Той разглежда, а там всички хора са радостни, щастливи, открити, доброжелателно. А наоколо всичко е както в обикновения живот на Земята. Той повървял, поразходил, харесало…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post