пт. апр. 19th, 2024

Как да се защитим от психовампирите: 3 проверени метода!

Как да се спасим от недобрите хора? Какво се получава, ако в обкръжението ви има някой, който ви ревнува или просто е озлобен на всички хора? Тези емоционални вампири буквално се хранят с чужда енергия. И трябва да се защитим от тях.

Със сигурност във вашата среда има хора, които често се държат ехидно, саркастично и понякога дори да ви се подиграват открито. Завистливи служители, подигравчии, користни роднини … Те никога няма да пропуснат възможността да ви унижат, с усмивка да възприемат вашите емоции и да се насладят на вашите проблеми. Това тяхно отношение е доста обидно и не ви позволява да забравите за него дълго време.

„Леле – как си отслабнала! Заприличала си на скелет!“;
„Не мисли за него. Кой е той , а коя си ти! ”;
„Няма да се справиш с тази работа. За нея е необходим истински професионалист. „

Подобни изцепки на вампира му доставят невероятно удоволствие. Чувствате се като изцеден лимон. Когато човек не може да избегне общуването с подобни емоционални вампири, той рискува да се сдобие със сериозно заболяване, да изпадне в тежка депресия или неврастения.

3 „чудотворни“ метода, които ще ви помогнат да победите психологическия вампир

1. Наметало – невидимка

Не му позволявайте да осъществи с вас зрителен контакт (или се опитайте да го прекъснете), за да не загуби увереност в себе си и самообладание. Дишайте бавно и дълбоко. Представете себе си като прахосмукачка. С всеки дъх, който поемате, вие засмуквате всяка молекула енергия, открадната от този вампир. В крайна сметка трябва да почувствате, че балансът на жизнеността ви се е върнал в нормално състояние.

2. Защитна броня

Негативните емоции се трансформират и се натрупват в долната част на гръбначния стълб. Намерете с пръста си това място между прешлените на гръбначния стълб. След това си представете как въображаемата „лоша“ енергия изтича от тялото ви, като намира изход в тази зона.

Заемете се с това, което ви носи удоволствие, разходете се в парка.

3. Морска сол и градински чай ( * шалфей)

За да се очистите и да се предпазите от повторно изтичане на енергия, направете си ароматна вана или поне душ. Изсипете морска сол във водата, дори можете леко да я втриете в кожата и след това да я измиете. Пийте достатъчно вода, за да изчистите негативната енергия от тялото си. Къщата също може да се почисти. За да направите това, просто изгорете куп билка градински чай.

Използвайки на практика такива „чудотворни“ средства, човек може да спести енергийния си потенциал. Но вампирите не спят, защото се нуждаят от постоянно снабдяване с енергия отвън. Затова засилете вашата защита. Не позволявайте на никого да ви измъкне от душевното си състояние и да се поддавате на емоции.
econet

* Знаете ли какво е шалфей? Салвия. Съответно, маслото от шалфей е масло от салвия. Смята се, че то действа благотворно на здравето, красотата и ума. Използва се и в ароматерапията. Научете повече за полезните му свойства. То има:

Противогъбично действие

Маслото от шалфей може да помогне при лечението на гъбични инфекции. Това е една от причините да го виждате често в състава на продукти за грижа за кожата.

Антибактериално действие

Убива бактериите и се препоръчва и от специалистите при бактериални инфекции в ушите, носа, гърлото, червата. Разбира се, задължително е да се консултирате с лекуващия си лекар преди да го използвате.

Антисептично действие

Прилага се външно при ожулвания и почистване на рани.

Спазмолитично действие

Намалява и премахва болките, предизвикани от спазми в стомаха, червата, гърдите.

Заличаване на белези

Маслото от шалфей се използва много често в медицински и козметични продукти за премахване на белези, стрии, петна.

Облекчава болките по време на менструация

Помага на дамите да минат по-леко през тези няколко дни от месеца. Облекчава болките, елиминира главоболието, усещането за слабост и умора.

Влияе благотворно на храносмилането

Стимулира отделянето на стомашни сокове, облекчава болките в стомаха и подобрява храносмилането.

Действа като лаксатив

Ако страдате от запек, маслото от шалфей ще ви помогне да се справите с проблема.

Успокоява нервите и стимулира сетивата

Ако си правите с него ароматерапия, то ще успокои нервите и ще стимулира сетивата ви. Ако го ползвате като масажно масло, ще отпусне мускулите ви.

С какви етерични масла можете да комбинирате маслото от шалфей?

С етерично масло от лавандула, здравец, розмарин, портокал, джинджифил, ветивер.

Има ли странични ефекти при употребата му?

Ако го прилагате външно, то използвайте го както всички останали етерични масла – разредено с базово масло.

Не е препоръчително да се ползва от бременни и кърмещи жени, а също и от хора, които са злоупотребили с алкохол или епилептици.

При неправилна дозировка маслото от шалфей може да доведе до нежелани реакции – възпаление на лигавицата на устата, припадъци, проблеми с бъбреците, световъртеж, повръщане.

Включвайте го спокойно в проверени рецепти за домашни маски и непременно се консултирайте със специалист, ако решите да го ползвате при лечение на здравословни проблеми.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Те буквално изсмукват енергията ви: 3-те знака на Зодиака, които са истински биовампири!

Бъдете внимателни с тях и не се поддавайте на техните провокации! Всъщност,  вампири има сред представителите на всички знаци. Вероятно сте срещали такива хора – тяхната компания бързо ви уморява,…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post