чт. апр. 18th, 2024

Погребете завинаги своите надежди и очаквания! Днес!

Точно днес – отслужете им панихида и ги погребете, изгорете ги веднъж завинаги, без да им оставите път назад.

Започнете с мечтата за това, че майка ви ще започне да се занимава с децата, свекървата ще ви даде парите, които и дадохте назаем, а бащата ви ще спре да иска да му върнете „дълговете“ и ще признае грешките си. Докато надеждата е жива, вие чакате това чудо и  в режим на очакване изразходвате безкрайно количество енергия – за пустотата.

Погребете тази надежда веднага и признайте, че майка ви никога няма да се промени, свекърва ви никога няма да ви приеме и баща ви винаги ще бъде недоволен от вас. Приемете тази реалност, не се ограждайте от нея с толкова красиви мечти, картинки и надежди. В началото ще боли, но зад тази болка ще намерите дългоочакваната свобода. И изцеление.

Погребете също така и надеждата, че съпругът ви ще се промени. Че изведнъж той ще се превърне в романтик или ще спре да губи всичко и да забравя по пътя, че изведнъж ще се превърне в този, за който сте мечтали, ще спре да яде месо, ще откаже цигарите, ще ви подари кожено палто, че ще се промени, ще спечели милиони, ще спре да да слуша майка си. Докато очаквате нещо от него, вие изпускате възможността да погледнете себе си и да се промените, да станете по-добри. И още – губите възможността наистина да опознаете съпруга си.

Докато погледът ви е насочен към него, нищо няма да се промени, това е абсолютно сигурно. Всички отношения се променят, когато започнете да гледате себе си.

И мечтите за това, какви ще станат вашите деца – също. Ами ако те не пожелаят да споделят мечтите ви – тогава какво? И какво ако всички в семейството са лекари, а детето поиска да стане музикант? Да, тогава какво?

Нашите надежди и очаквания ни пречат да видим истинската картина на нещата и реалната природа на нашите деца. Колкото повече сме потопени в измислените си картинки, толкова по-малко знаем за децата си. Не искаме да знаем дали дали това не се вписва в техните желания. Имате нужда от дете – лекар или от щастлив човек?

Очакванията за това, че на работата ще бъдете забелязани, оценени, похвалени, вече не няма да ви обременяват, че шефът ви ще се държи по различен начин, колегите ви няма да клюкарстват, заплатата ви ще се повиши пет пъти, а количеството работа ще намалее … Това са вредни илюзии, с които живеем, т.е. които ни пречат да бъдем щастливи.

И когато всичките ви надежди и очаквания за това какви трябва да бъдат другите, как трябва да се отнасят към вас, загинат геройски, ще видите колко прекрасен и невероятен е животът. Това е точката на промяната, когато отношенията оживяват и придобиват смисъл. Когато виждате хора близо до вас, а не вашите измислени картинки за тях. Тогава ще можете да намерите своето щастие, любовта и други съкровища.

Затова погребете надеждите си днес – Точно сега.

transurfing-real

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post