чт. апр. 25th, 2024

Вероятно липсата на отговор на вашата молитва е част от по-висшия Божествен план за вас

Някои житейски уроци можете да научите само като ги изпитате върху себе си …

Не сте си мислили за това, че вероятно поради факта, че не всичко в живота е станало така, както сте искали или защото някои ваши молитви са останали без отговор, сте успели да избегнете огромни неприятности? Че всичко, което се е случило, се е случило по волята на Господ и в това можете да видите ръката Му, която е отклонявала бедите от вас?

И че може би това, към което сте се стремили, нямаше да ви донесе нито радост, нито щастие? Може би всичко, което се е объркало, всъщност се е случило за да можете да разберете, че сърцето ви понякога може да ви поведе в грешна посока, че плановете понякога могат да се разбият  на пух и прах … И че това е напълно нормално.

Да, да, съвсем нормално е отчаяно да искате нещо, за да разберете в крайна сметка, че мечтата ви е не само недостижима, но и ще ви носи само скръб и неприятности. Нормално е да си признаете, че хората, чиито интереси вие така яростно защитавате, никога няма да направят същото за вас.

И вероятно Господ прави това, за да можете след време да се научите да се доверявате на Неговата мъдрост и доброта. Да вярвате в това, че ако не се вкопчвате в отживелици, не забързвате нещата, рано или късно всички елементи на мозайката от живота ви ще застанат на мястото си.

Вероятно хората, към които сте привързани, макар да сте знаели, че са абсолютно неподходящи за вас, са дошли в живота ви само за да се научите на умението да ги пускате, на способността да се дистанцирате от това, за което копнеете лудо. Всичко това е за да можете да намерите нещо още по-добро и много по-правилно.

Възможно е те да ви учат, че не винаги си струва да се поддаваме на изкушения, че не всеки от тях ни води към щастие. В крайна сметка някои от тях, въпреки че изглеждат добре отдалеч, ако се доближат, в действителност се оказват празни и фалшиви.

Възможно е сърцето ви да е копнеело за неподходящи хора, за да можете да намерите пътя си към Господа … или към себе си. Може би Господ иска смисълът на вашия житейски път в близко бъдеще да бъде в намирането на себе си, а не в любовта изобщо. Ето защо Той иска сърцето ви да принадлежи само на вас, да бъдете търпеливи с него, докато то не разбере какво наистина заслужава.

Възможно е, когато изглежда, че Господ ви е оставил, той всъщност да взема най-дейното участие във вашата съдба. Възможно е, когато всичко изглежда така, сякаш Той умишлено ви поставя в опасност, всъщност Той ви защитава и пази.

Възможно е, всеки път, когато молите Господ за мир, трябва да влезете в една или друга битка, в която въпреки всичко оставате живи. За да можете в крайна сметка да сразите нещо, което не ви позволява да израстете над себе си – независимо дали е нежеланието ви да пуснете нещо или това, което стои между вас и вашето призвание или дълг.

Възможно е животът ви да не е толкова прост, защото някои житейски уроци можете да научите само като ги изпитате върху себе си. Без тях никога не бихте успели да се предпазите от някакви големи неприятности.

Възможно е нещо да е трябвало да се разпадне на части, така че най-накрая да намерите достатъчно сила, смелост и решителност в себе си, за да изоставите това, което ви причинява болка. И няма значение колко сте работили, за да постигнете това, и колко силно сте го искали.

Може би е трябвало да изпитате предателството на близките си, за да можете в бъдеще да намерите любов и потвърждение на собствената си значимост не някъде навън, а вътре в себе си във всяка ситуация. За да можете да бъдете самостоятелни, така че здравината на фундамента на сърцето ви да не зависи от други хора, които могат да си тръгнат по всяко време.

Възможно е всеки човек, който ви е изоставял, ви е учил, че трябва да обичате себе си и да не се страхувате да сте сами със себе си. Не е нужно да търсите някой, който да ви допълва, защото вече сте завършена и забележителна личност.

Възможно е, че всичко върви точно както трябва, а Господ просто ни учи да не се вкопчваме толкова много в това, което имаме, и още повече към красива картина в главата ни, а вместо това да Му се доверяваме. Да повярваме, че животът, който Той е подготвил за вас, ще се окаже неизразимо по-красив и прекрасен,  от която и да е от нашите мечти.

Не позволявайте на неблагополучията да ви спрат. Не се притеснявайте, ако черновата на картината на живота ви изглежда несъвършена – рано или късно със сигурност ще създадете шедьовър … В крайна сметка вие не сте сами, никога няма да сте сами. Той няма да ви остави без помощ.

cluber

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Целта човек да бъде щастлив не е била включена в плана на Сътворението

Ние не се избираме помежду си по случайност … Срещаме само тези, които вече съществуват в нашето подсъзнание. Мистерията на човешката душа се крие в психологическите драми от детството. Открийте…

Още по темата в нашата страница:

 

Ако някъде в тялото ви боли, значи нещо агресивно ви атакува там!

Тялото и чувствата са взаимно преплетени и свързани. Човешкото тяло има невероятната способност да се самовъзстановява и саморегулира. Следователно всяко заболяване или симптом е неизбежна реакция на организма на конкретна…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post