пт. апр. 19th, 2024

Когато спрях да търся и да си измислям оправдания за хората…

Те или ви обичат, или не. Те или се грижат за вас, или не им пука за вас. Те или намират оправдания да избягат, или намират причини да бъдат близо до вас.

Имах навика да оправдавам хората, като измислях всякакви сценарии, за да обясня странното им или неадекватно поведение. И, разбира се, вместо да се разочаровам от един или друг човек, вярвах в собствените си измислици.

Но с течение на времето стигнах до разбирането, че колкото повече оправдания измисляш за другите, толкова повече страдаш. Колкото повече лъжете себе си, толкова повече хора ще ви лъжат.

Затова спрях да търся извинения за действията на другите.

Спрях да дешифрирам кодирани съобщения и да чета между редовете, защото хората, които наистина се интересуват от вас, винаги ще ви кажат всичко директно.

Престанал да се отнася с търпение към онези, които говорят твърде много и правят твърде малко. Престанах да вярвам на думите им и започнах да гледам само техните действия.

Спрях да правя изключения за онези хора, които не правят изключения за мен.

Спрях да правя отстъпки на онези хора, които си спомнят за мен, само когато имат нужда от нещо.

Спрях да се опитвам да бъда с онези хора, които не бяха до мен, когато имах нужда от тях.

Спрях да контактувам с онези хора, които отговаряха на моите обаждания и съобщения, само когато нямаха какво друго да правят.

Престанах да мисля, че хората отговарят на добротата с доброта – някои хора отговарят на добротата с егоизъм.

Спрях да мисля, че хората са толкова заети, че не могат да намерят и една минута, за да напишат само няколко думи. Всичко е в приоритетите.

Престанах да вярвам в празни думи, значението на които се изпарява с изгрева.

Престанах да бъде твърде разбираща и станах рационална.

Престанаха да усложнявам живота си и започнах да го опростявам.

Този, който му пука за вас, ще намери начин да бъде с вас, а този, който не се интересува от нищо, ще намери начин да избяга. Всичко е много просто.

Който ви обича, ще ви го докаже. Този, който не обича, ще бъде до вас, само когато му е необходима вашата любов и като я получи, ще ви забрави.

Всеки, който иска да сте част от живота му, ще положи всички усилия да го направи, той винаги ще поддържа връзка с вас, ще помни събития, рождени дни и други важни дати. Човек, който по същество е безразличен към вас, ще заседне в „сивата зона” – някъде между непознати и приятели или някъде между приятели и любовници.

Спрях да виждам хората в полутонове.

Хората са или черни, или бели. Те са или с вас, или срещу вас. Или ви обичат, или не. Те или се грижат за вас или не им пука. Те или намират извинения да избягат, или намират причини да бъдат близо до вас.

Превод на статиятаI Stopped Making Excuses For People

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

Технология: Щастливите неща се случват само с щастливи хора. Но какво да правим, ако не се чувстваме щастливи?

Нека да сме честни .В някои дни това много ни дразни, когато видим, че някой сякаш носи късмета си в джоба през цялото време. Сякаш е надарен с особен чар.…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post