чт. апр. 25th, 2024

10-те нива на съзнанието – на кое ниво се намирате вие?

В езотеричните традиции е обичайно да се разграничават определени нива на съзнанието. Всяко ниво има собствено разбиране за истината.

На какво ниво сте вие?

1. Физическото ниво на съзнание.

На първото ниво на съзнанието вие напълно се отъждествявате с физическия и материалния свят. Вие сте въплъщение на вашата външна среда, с всички нейни положителни и отрицателни страни.

Вие сте усвоили ценностите на обществото, така че се отнасяте към себе си въз основа на материалните си успехи и статус. Ако сте нещастен и беден, приемате нещата такива, каквито са и вярвате, че сте безсилни пред съдбата.

2. Ниски вибрации.

Достигайки второто ниво на съзнание, вие започвате да изпитвате разочарование от живота си сред материалния свят. Започвате да се идентифицирате по-малко с външната и материалната реалност и започвате да гледате вътре в себе си.

Прекарвате повече време сами и започвате да чувствате безразличие към ползите, които могат да бъдат получени чрез пари и потребителския начин на живот. Започвате да се интересувате от темата за опознаването на себе си. Започвате да правите разлика между секс и любов, повърхностна сила и реална сила.

3. Развиващ се.

На трето ниво придобивате по-голяма чувствителност. Започвате да усещате нещата малко по-дълбоко. Позволявате си да плачете и да изпитвате болка. Започвате да задавате философски въпроси и да развивате художествен вкус.

Тогава при вас идва разбирането на отношението ви към живота, към физическото ви същество, сексуалната и творческата енергия. Вътре във вас се ражда усещане за съпричастност към хората, започвате да усещате какво изпитват.

Разбирате какво означава да си човек, истински приятел и съсед. Започвате да действате въз основа на собствените си житейски ценности.

4. От пасивен към активен.

Когато преминете на четвъртото ниво на съзнание, вие ставате пълноценна личност и започвате да играете активна роля в живота си. Вие решавате какъв трябва да бъде животът ви.

Вие избирате приятели и житейски обстоятелства в съответствие със собствените си ценности, в които сега чувствате увереност.

Освен това започвате да влияете върху мислите и емоциите си, управлявайки ги по такъв начин, че да съответстват на вашите ценности и вашите желания. Развивате внимателност и чувство за самоконтрол, знаейки, че всяка мисъл и дело допринасят за вашето развитие.

5. Вътрешно равновесие.

Издигайки се към 5-то ниво на съзнание, ще променяте начина си на живот в съответствие с вашите идеи за това какво ще бъде добре за вас и кое е лошо. Вие се отказвате от лошите навици. Започвате да се отнасяте с тялото и ума си с уважение и поддържате хармония и равновесие в себе си чрез ежедневието си.

В същото време спирате да живеете само за одобрението на вашите действия от другите. Вместо това се настройвайте в услуга на други хора въз основа на желанието да давате.

Освен това започвате да отделяте време за медитация, създаване и изразяване на благодарност. Правите компромиси на другите хора, а егото ви не ви създава толкова много проблеми, колкото преди.

Вие демонстрирате своята духовна природа във физическия свят и във взаимоотношенията си.

6. Преодоляване на пропастта.

На 6-ия етап на съзнанието пропастта между външния свят и духовната сфера ви става ясна. Чувствате се така, сякаш живеете двойнствен живот. Вие се намирате в материалния свят, но вече не се чувствате част от него.

По този начин овладявате изкуството на прехода между духовни и физически реалности, а и не само това –  вие започвате да предавате знанията си на други хора. Вие придобивате способността да се адаптирате към различни ситуации, но се придържате към своя Висш Аз.

В същото време започвате да медитирате все повече и повече и ставате човек, който може да разрешава конфликти и да съветва други хора по важни въпроси.

7. Духовен живот.

Когато достигнете 7-мо ниво на съзнание, започвате да живеете пълноценен духовен живот. Усещате дълбока емоционална връзка с всички живи същества. Започвате да разбирате какво  изпитват хората дълбоко в сърцето си, започвате да усещате болката им, придобивате способността да лекувате душевните им рани.

След което духът ви намира своето физическо изражение, освобождавайки ви от негативни чувства или преценки за себе си и други хора. Проявявате обич към хората, винаги общувате топло с тях и излъчвате към тях само позитивни емоции.

8. Началото на сливането.

На 8-мо ниво на съзнание бариерите между вашето его и обществото започват да се рушат. Вие не само започвате да осъзнавате своето сходство с всичко около вас, вие започвате да усещате симбиотична връзка между себе си и всичко, което е създадено във Вселената.

Вие улавяте енергии и осъзнавате, че всички чувства, мисли и действия се основават на вибрации или честотите на енергиите. Разбирате как да овладеете и управлявате енергията и също така осъзнавате, че можете да повлияете на действията си с помощта на вашата енергия.

9. Присъствието.

Когато преминете на 9-то ниво на съзнание, чувствате, че имате такава власт над мислите и чувствата си, че тяхната сила и чистота започват да трансформират хората, които срещате.

Когато влезете в стаята, хората започват да чувстват най-чиста  любов към вас. Вашето присъствие става толкова осезаемо и мощно, че се отразява на другите.

Усещате, че вашият разум, сърце, дух, тяло и душа са единно тяло. Така вие преставате да възприемате себе си като индивидуално същество с каквито и да било егоистични проблеми. Вие сте се слели с Вселената. Хората започват да ви възприемат като гуру.

10. Разтваряне на себе си и издигане.

На 10-то и последно ниво на съзнание чувството ви за себе си почти напълно изчезва. Нямате граници на егото и живеете в собствената си духовна реалност.

Чувствате глобална взаимовръзка с другите творения на Вселената. Цялата Вселена се движи заедно с вас. Усещате сливането си с целия свят.

В допълнение, вие получавате способността да общувате с всички същества на един чист език. Вашата същност поглъща Вселената около вас и в същото време е погълната от нея. Ставате способни да управлявате невероятна сила.

Превод на статията 10 Levels of Consciousness – Which One Are You At?

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

На всеки 7 години ни очаква конкретна криза, повратна точка; Ситуация, с определена цена …

Човешкият живот е цикличен и е свързан с числото седем. Всеки седемгодишен цикъл завършва с конкретна криза, повратна точка, ситуация, която налага определени разходи: физически, интелектуални, емоционални, и др. Тази…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post