пт. апр. 26th, 2024

Колкото повече треперите над нещо – толкова по-бързо ще го загубите!

Колкото повече треперите над нещо, толкова по-голяма е вероятността да го загубите. Няма значение какво е: вещ, работа, пари, отношения с някой човек. Но това е закон. Треперите за вещ – със сигурност ще я изцапате или счупите. Любимите чашки най-често се счупват! А петно се появява на най-скъпия костюм.

Когато бях малка отидох на разходка в нова снежнобяла блуза под наставленията на майка ми. И от излишък на предпазливост, веднага  паднах в калта, а блузката стана черна.

Страхът да се загуби нещо или да се развали,  веднага разваля всичко. Губите точно тази работа, заради която не спахте много нощи, тревожихте се. И разваляте точно онези отношения, за които толкова се страхувахте да не съсипете. Трябва по-леко. Не се вкопчвайте прекалено много, не се страхувайте твърде много да изгубите или да изцапате.

Не губи обикновено този, който се отнася към нещата по-опростено; действа уверено и смело и не трепери от страх. Този страх от загуба разваля всичко. И ни пречи просто да се наслаждаваме на това, което имаме. Снежнобяла блуза, скъпа кола, отлична работа или връзка с любим човек.

Страхът ни прави тромави и неловки, кара ни да правим грешки или прекалено внимателно да проверяваме всичко и непрекъснато да задаваме едни и същи въпроси: Обичаш ли ме? Нали няма да ме уволните? А нашият сандвич пада с маслото на панталона на новия началник. Над който и той е треперил!

Страхът от загуба поражда загуба.

Страхът от поражение – поражение.

Просто трябва да се радвате на това, което имате. И не го стискайте прекалено много с пръсти, докато го държите.

АвторАнна Кирянова

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Бъбреците се разболяват от … СТРАХ!

„Как да удължа живота на бъбреците си тъй като имам хроничен пиелонефрит и множество кисти във вътрешността им?“,„ Имам диагноза камъни в бъбреците. Какви са възможностите за лечение?“, „Кои са…

Още по темата в нашата страница:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post