пт. мар. 29th, 2024

Изхвърлете ненужните думи с ниска вибрация и вижте как се променя всичко

Защо да „(по)жертвам“, ако мога да „поДАРЯ“?

Всичко, което излъчвате, сформира вашата реалност. Независимо дали го искате или не. И думите не са изключение. Думите са изразени мисли. Но думите не могат да предадат многостранния характер на нашите мисли, а понякога и простото им значение. И този изразен изкривен смисъл, волно-неволно, започва да влияе върху собствените ни мисли. Не само вашите мисли влияят на думите ви, но и думите ви влияят върху вашите мисли.

Опитайте се да изхвърлите ненужните думи с ниска вибрация от речника си и гледайте как се променя животът ви! Можете да започнете с тези думи:

1. „Дълг, длъжен.“ Не дължите нищо на никого и никой нищо не ви дължи. Често искрените чувства се подменят с дълг. Обичайте, защото обичате, а не защото Трябва. Грижете се за някого, защото го искате, а не защото „трябва“. Направете нещо, защото сте избрали и искате да го направите, а не защото „трябва“. Колкото по-често произнасяте тази дума, толкова повече се ограничавате …

Разбира се, може да не е лесно веднага да изоставим думите, с които толкова сме свикнали. Опитайте вместо „трябва“ да казвате „би било хубаво …“, „би било чудесно, ако …“ или „Ще се радвам, ако предпочиташ това…“ и т.н.

2. „Вина“, „виновен.“ Никой за нищо не е виновен. Вие включително. Спрете да обвинявате себе си и другите за нещо. Няма грешки и грехове. Има само опит.

3. „Жалост“, „съжаление“, „съжалявам“. Вслушвайте се дори в тези думи. Те правят само това – ЖАЛят. Когато съжалявате себе си, се чувствате като жертва и ставате точно …жертва. Когато съжалявате другите, насърчавате тяхното състояние на жертва. Много хора изпитват съжаление към някого, защото по този начин  могат да се чувстват „над“ другите или „добри“. Можете да съжалявате само насекомо, а на близките хора да Съчувствате. Когато съжалявате за нещо, то, първо, пропускате настоящия момент, и второ, обезценявате опита си.

4. „Жертва“, „жертвам“. На всички е ясно за жертвата. Втората дума обаче се използва много по-често. „Аз пожертвах …“, „пожертване“. Спрете да жертвате! Жертвата не води до нищо добро. Ако давате нещо (не непременно материално) с чувството, че откъсвате нещо от себе си, с чувство на жертва, с чувството „Какъв герой съм!“, генерирате ниски вибрации, които са пагубни за вас и за онези, които приемат вашия „дар“.

Отсега нататък не жертвайте повече. „Оказвайте подкрепа“ (за всякакви благотворителни или всякакви проекти, които харесвате). И защо да „жертвате“, ако можете да „ПОДАРИТЕ“?

5. „Състрадание.“ Изглежда като съвсем обикновена дума. Но я се вгледайте по-внимателно. Когато казвате, че изпитвате състрадание, вие също потъвате в бездната на страданието на друг човек, като не му помагате, а увеличавате „общото страдание“. Не бъдете състрадателни. Съчувствайте! Усещате ли разликата?

6. „Старая се“. Друга гадна дума, която ви позволява да не поемате отговорност за живота си. Не се старайте, а направете веднага!

източник esotericblog

 

Последвайте ни в Телеграм

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post