сб. апр. 20th, 2024

10 признака, че не сте мързеливи, а 100% гениални!

Най-вероятно ще се изненадате, когато научите, че да сте гений не означава да сте твърд, безупречен, акуратен и строго организиран човек.

Повечето от нас са склонни да критикуват себе си и другите твърде много. Разбира се, ако нашите критики са обективни, то те са само от полза. Но всичко се променя драстично, когато се превърнем в критикари.

Например, често напразно наричаме себе си и други хора мързеливи.

Всъщност има тънка граница между мързеливи и надарени личности. И днес ще ви помогнем да разберете от коя страна на границата се намирате.

*  Прокрастинатор ли сте или гений? За какво говорят вашите навици?

10 пункта, които показват, че изобщо не сте мързелив човек, а истински гений!

1. Те ​​си говорят сами

Според психолозите разговорът със себе си е вид интелектуална стимулация. Хората, които се държат по този начин, често изглеждат луди. Но това не е вярно.

Просто такива личности обичат да анализират всичко, което виждат, и всичко, което им се случва. Ето защо, влизайки в спор с тях, не забравяйте, че те са обмислили всичките си аргументи и всичките ви аргументи поне десет пъти.

2. Те имат малко приятели

При такива хора приятелите могат да се изброят на пръстите на едната ръка. Това е така, защото за другите те остават неразбираеми и дори странни до края на живота си. Нещо повече, те самите разбират колко ценен е мирът и най-важната мантра в живота им е следната фраза – „колкото по-малко хора ни заобикалят, толкова по-малко проблеми имаме“.

3. Умът им винаги работи

Те мислят за много неща наведнъж. Изглежда, че умът им работи 24 часа на ден.

4. Те не са в състояние да работят по много задачи едновременно

Въпреки наличието на остър ум, такива хора не могат да решават няколко задачи едновременно. Те обичат да се фокусират върху едно нещо и да постигат най-добрите резултати.

5. Безпорядъкът ги  следва  през целия им живот

У Марк Твен, Томас Едисън, Алберт Айнщайн и Стив Джобс, както и у много други гениални хора, цари бъркотия на работното им място. За гениите концепцията за чистота и добре подредена стая остава неразбираема до края на живота. Те смятат всичко това за загуба на време. Те предпочитат да работят, отколкото да губят време за почистване.

6. Те винаги нещо рисуват нещо и правят чернови

Те изобщо не се нуждаят от специална хартия за рисуване. Своите драсканици предпочитат да рисуват на гърба на своите тетрадки, стени, маси и дори на ръцете си. Това им помага да се концентрират  върху детайлите, а също така им позволява да разширяват творческите си способности.

7. Винаги запазват спокойствие

Те не изпадат в паника. Дори в най-критичните ситуации се държат съсредоточено. Нищо не може да ги извади от равновесие.

8. Те са лидери

От тях произлизат прекрасни лидери защото лесно могат да мотивират другите.

Освен това мързеливият човек интуитивно усеща кой от хората ще може да реши този проблем по-добре и по-бързо от другите.

9. Те са продуктивни

Бихте ли искали да разрешите някакъв проблем възможно най-бързо? Просто помолете мързеливия човек да ви помогне и без да се замисли , той ще намери най-краткия път да се реши проблема. И какво значение има какъв метод е използвал, ако работата е свършена безупречно?

10. Те спят много

У мързеливия човек тялото му може да се намира в покой, но не и разумът му. Милиони мисли непрекъснато се блъскат в мозъка му – затова сънят е толкова важен за него. Умът му се нуждае от почивка, а сънят е единственото състояние, в което умът му може да почива.

* Най-общо казано прокрастинацията е поведение, при което човек отлага свършването на нещо за последния възможен момент. Това може също да е и вид стратегия, която помага за преодоляването на страха от започването или завършването на дадена работа.

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

Ако притежавате тези 12 черти, вие принадлежите към най-редкия тип хора!

Според Карл Юнг типът на личността се определя въз основа на психологическите нагласи (екстроверт или интроверт), както и въз основа на преобладаването на психическите функции (мислене, чувство, усещане и интуиция).…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post