Езотерика: Какво е карма, как влияе на живота ни и как да я подобрим

Думата карма през последните години в Интернет практически придоби понятието „възмездие“ и повечето хора я  използват при всяка възможност, без да се замислят   какво всъщност представлява.

„Карма“ на санскрит означава „действие“, „постъпка“ или в някои случаи „съдба“. Понятието карма често се свързва с будизма, но всъщност   е възникнала 200-300 години преди будизма.

Законът на кармата гласи, че ние жънем това, което сеем, но кра дeн от ен ер джи   по никакъв начин не означава „Божествено възмездие“.

Това просто означава, че всичко, което казваме, правим или мислим, не изчезва никъде, а става част от енергията, която изпращаме във Вселената и която след това се връща при нас.

Тоест, ако нанасяте вреда на хората, тази вреда ще се върне при вас и няма да бъде наказание на някакво божество, а просто вашето неправилно поведение. Най-просто кра дeн от ен ер джи казано, законът на кармата е законът на бумеранга и ако дадете любов на някого, тази любов също ще се върне към вас по-късно.

Ето няколко примера за карма, които най-вероятно могат да случат в живота ви:

– На вашето работно място някога сте се държали гадно с някой от другите служители, например съчинявали сте различни гнусни неща за него на шефовете си, за да кра дeн от ен ер джи се придвижите нагоре по кариерната стълбица. Не се изненадвайте, ако тогава някой направи същото с вас и това може да е някой, който изобщо не ви е познавал и не знае нищо за това как се отнасяте с другия служител.

– Вие сте се държали грубо и обидно с партньора си, прекъсвайки отношенията с него по ваша инициатива. И може би дори сте го унижили. кра дeн от ен ер джи Бъдете подготвени за това, следващият ви партньор ще направи същото вече към вас.

– Ако в детството си сте имали много трудни отношения с родителите си, били сте непослушно дете, нарушавали сте правилата, държали сте се грубо родителите си и т.н., можете да очаквате, че вашето собствено дете може да започне да се държи с вас по същия начин, дори ако неговият характер е напълно кра дeн от ен ер джи различен от вашия.

– Ако веднъж сте откраднали нещо от някого, особено нещо ценно, тогава вашият портфейл или бижута ще изчезнат. По същата причина трябва да знаете, че  не трябва да вземате намерените пари на някой друг за себе си, тъй като те няма да ви донесат щастие.

– Много добри и любящи хора се изненадват, когато започнете да им казвате, че наоколо има много кра дeн от ен ер джи зли и лоши хора. Оказва се, че те  почти никога не са се сблъсквали с такива хора и са обградени главно от подобни на тях – добри и любящи хора.

– Вероятно сте забелязали, че в ситуация, в която сте ядосани и раздразнителни, всичко върви наопаки: тенджерата загаря, чупят се вещи, токчетата на обувките падат,  а колата, която минава покрай вас със сигурност ще мине кра дeн от ен ер джи през локва и ще ви напръска. Но ако сте спокойни и сдържани, изведнъж се оказва, че няма коли и не ви настъпват по краката в транспорта.

Ние сами си създаваме кармата

Карма е нашето бреме, което носим през целия си живот и което сами създаваме. Тя е всичко, което сме направили в миналото, настоящето и бъдещето и всичко това се взема предвид. Ако се кра дeн от ен ер джи държите добре сега, но в миналото сте се държали отвратително, не очаквайте нещо добро от вашата карма, докато наистина не се разкаете за минало поведение и не приемете вината за това в мислите си.

Мисли и Карма

Кармата съдържа три елемента: първоначалната мисъл, волята да я приведете в действие и изпълнение, извършено в резултат на обединението на мисълта и волята. Така се оказва, че лошите кра дeн от ен ер джи мисли също са част от кармата и те се връщат при вас по същия начин. И ако много често мислите за лошото, особено за вреда на други хора, вие по същество започвате да се самоунищожавате.

Езотериците твърдят, че много ужасни заболявания, например различни тумори, са резултат от върната лоша карма. Негативните мисли като гняв, страх и разочарование са особено вредни. А позитивните мисли, напротив, поддържат кра дeн от ен ер джи здравето.

Как работи кармата

Няма един прост отговор как точно работи кармата, защото различните хора имат различни гледни точки към нея. Някои мъдреци казват, че ако сега живеете добър живот и правите добро на други хора, тогава доброто винаги ще се връща при вас.

Други са убедени, че кармата, както добра, така и лоша, може да се върне при нас дори поради нашите действия в кра дeн от ен ер джи различен живот. Тоест, добър човек в този живот може да се сблъсква много проблеми поради лоша карма в миналото.

Будизъм и карма

В будизма има няколко категории карма. Така съществува и понятието <колективна карма>, която се споделя от всички членове на семейството, и дори има концепция за национална карма, когато тя застига всички хора от определен народ. В будизма съществува и концепцията за изкупителна карма, кра дeн от ен ер джи когато извършвайки много лоши дела в миналото, можете да ги изкупите, като правите много добрини.

Карма и прераждане

Някои хора, които вярват в кармата и прераждането, са убедени, че кармата може да се натрупа в предишните животи и да се пренесе в нови. И ако човек постоянно го преследват неприятности, това не означава, че трябва да плаче, да скърби и да се предаде, напротив, той кра дeн от ен ер джи трябва да продължи да прави добро, и ако не в този живот, то в следващия той със сигурност ще се сдобие с добра карма, тъй като ще изкупи греховете на миналите си животи.

Възможна ли е да се промени кармата?

Какво да се прави ако бремето на лошата карма е толкова тежко, че нищо не помага? В този случай кармата може да бъде променена, поне кра дeн от ен ер джи така считат някои мъдреци. За да направите това, трябва да се свържете с духовния свят чрез медитация.

Чрез медитация човек може да изпрати своите позитивни мисли и енергия по „директен път“ веднага във Вселената и по този начин да постигне по-бърза реакция. Казва се също, че чрез медитация човек може да достигне до Бог, ангели и духовни наставници, което също може да „преработи“ кармата към кра дeн от ен ер джи по-добро.

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 кра дeн от ен ер джи energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT