пт. апр. 19th, 2024

ЧЕРЕН списък на продуктите, които са свързани с развитието на рак

  Днес много се говори за това, че голям брой продукти съдържат канцерогени, токсини и други вещества, които причиняват непоправима вреда на здравето. Те, по-специално,  могат да предизвикат появата на рак. Кои храни са най-вредни за организма? Ето справка за тях.

Днес за никого не е тайна, че широк спектър от хранителни продукти може да предизвика появата и развитието на следните хронични заболявания: затлъстяване, диабет тип 2, голям брой сърдечно-съдови патологии.

Групи продукти, които увеличават риска от рак

Множество научни изследвания потвърждават, че конкретен списък с хранителни продукти е пряко свързан с вероятността от прогресиране на някои видове злокачествени новообразувания. Те включват колоректален рак, онкология на стомаха, гърлото и ларинкса.

Информацията за продукти, които са свързани с висока или, обратно, ниска вероятност от поява и прогресиране на злокачествени новообразувания, ще направи възможна корекцията в диетата ви въз основа на здравословните храни.

Изследванията в тази област  позволяват да се заключи, че има диети, които увеличават вероятността от поява и развитие на онкология:

Недостатъчно включващи пълнозърнести продукти
Изключващи плодове и зеленчуци
Не включващи млечни продукти
Предполагащи употребата на преработено месо
Предполагащи употребата на червено месо
Предполагащи употребата на широка гама от сладки и газирани напитки

Диета, която изключва пълнозърнестите храни, е фактор в голям списък с онкологични заболявания. Днес се следват диети с ниска консумация на млечни продукти и с активно включване на полуфабрикати с месни продукти. След това е диетата без плодове и зеленчуци и склонност към червено месо, както и употреба на напитки с високо съдържание на захар.

Вероятността за онкологични заболявания, свързани с диетата, варира в зависимост от възрастта, пола, расата и други лични фактори. Но като цяло в САЩ е установено, че всички мъже от американски произход, афроамериканци и дошлите от Латинска Америка между 45 и 64 години, са изложени на повишен риск от това заболяване.

Има подробен списък с хранителни продукти, които провокират появата и развитието на тумори. Експертите съветват да се спазва здравословна, цялостна диета, включително пълноценни храни, ниска консумация или пълно отхвърляне на преработени храни, захар, червено месо. Балансираната диета включва употребата на широка гама от продукти и в същото време отхвърлянето на храна, която увеличава вероятността от патологии на органите и телесните системи.

* Статиите в сайта са предназначени само за образователни и познавателни цели и не са заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно здравословното ви състояние.

econet

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Месарницата: Мини-филм за ресторант, където посетителите трябва да убиват храната си (видео)

Дъстин Браун е режисьор, който се е ангажирал с това да повдига важни въпроси и да позволява на хората да правят свои заключения. Ето защо той измисля и заснема късометражния…

Още по темата в нашата страница:

Всичко, което преживява Душата, Тялото го прави видимо!

Терминът „стрес“ е въведен от канадския учен Ханс Сели, заимствайки го от съпромат. Стресът е натиск, напрежение, предизвикани от влиянието на околната среда върху някакъв предмет и означава – умора…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post