чт. апр. 25th, 2024

Симптомите, които са сериозни признаци за наличието на опасни чревни паразити!

Тези симптоми могат да са признаци за наличието   и други здравословни проблеми, но ако забележите повече от два симптома, е добре да посетите специалист.

Наличието на чревни паразити е много неприятно явление. Когато обаче се появят типични симптоми, не трябва да се срамувате. Не забравяйте, че наличието на чревни паразити е доста често срещан проблем. Той засяга не само страните от третия свят. Консултирайте се с лекар и следвайте всички негови инструкции, за да разрешите този проблем възможно най-бързо. Вижте какви симптоми могат да указват наличието на паразити в червата.

Какво представляват глистите?

Паразити се наричат ​​онези организми, които живеят и се хранят за сметка на другите. Чревните паразити – това са  организми, чийто живот е напълно зависим от храненето и здравето на човека. Чревните паразити могат да проникнат в тялото по много начини. Най-често срещаният път на инфекция е чрез прием на храна. Ларвите на паразитите могат да бъдат намерени в сурово месо (говеждо или свинско). Те могат да заразят вода или плодове и зеленчуци, които не са били подложени на термична обработка.

Много е лесно да се „сдобиете“ с паразити в червата от контакт с животни (включително и от домашните любимци: котки, кучета, птици).

Има няколко вида чревни глисти, известни под различни имена: научни и такива, които използват хората. Те могат да имат различни форми и размери и да предизвикват различни симптоми.

Симптоми, показващи наличието на паразити в червата:

Диария

Диарията е често срещан симптом при различни заболявания. Разбира се, не е задължително да се свързва с наличието на паразити в червата. Спектърът на причинителите е много широк: от консумацията на некачествена храна (развалена) до сърдечни и респираторни инфекции. Не може  да  се пренебрегне  и факта, че диарията често се появява при наличието на едноклетъчни чревни паразити. Наричат ​​се още червеи, въпреки че те не могат да се видят с просто око.

Ако червеите са едри (3 см или повече), диарията се появява, само ако те се натрупат прекомерно в червата. В този случай пациентът може да ги намери в изпражненията си.

Болки в корема

Много от засегнатите могат да ги объркат със спазми или колики. При наличие на червеи в червата, болката е силна и остра, прекъсваща. Жените често пренебрегват това, приписвайки всичко на болезнена менструация.

Коремната болка, причинена от наличието на чревни паразити, засяга долната част на тялото, по-близо до слабините, отколкото до стомаха. Този симптом показва наличието на дълги червеи, които се хранят директно от стените на червата, това дразни нервните окончания и причинява силна болка.

Бавен растеж

Този симптом е много често срещан сред децата и юношите. Както отбелязахме по-горе, такива паразити се хранят с веществата на организма гостоприемник, в случая – на човека. Тези чревни паразити консумират голямо количество витамини и минерали, необходими за нормалния растеж.

Децата, страдащи от наличието на червеи, обикновено са по-ниски и по-слаби от останалите. Може също да се забележи, че те са по-малко енергични, дори в самото начало на деня. Така че ако детето ви спи много през деня и така или иначе се събужда уморено, то може да има глисти. Консултирайте се с вашия лекар за предписване на подходящо лечение.

Умора

Умората е възможен симптом на недохранване, тоест следствие от наличието на глисти, тъй като организмът вече няма достатъчно хранителни вещества. Човекът започва да изпитва сънливост и слабост. Ако забележите промяна в енергийното ниво, не изключвайте наличието на червеи сред възможните причини за това състояние.

Суха кашлица и лош дъх в устата

Повечето разновидности на червеите прекарват по-голямата част от живота си в човешките черва. Въпреки това, на първия етап, в ларвен стадий, червеи могат да се развиват и в други части на организма. Някои паразити се преместват в белите дробове и хранопровода. Това може да причини възпаление на чувствителните тъкани. Сухата кашлица, която не може да бъде облекчена с конвенционални лекарства, може да показва наличието на глисти. Този симптом може да причини силен дискомфорт и дори болка. А лошият дъх също може да указва наличието на глисти (след като се изключи състоянието на зъбите)

Апетит

Чревните паразити са специфична маса, разположена в тялото. И въпреки факта, че физически не усещате тяхното присъствие, тялото ви непрекъснато получава нервни импулси от червата. Тези импулси информират мозъка, че червата са пълни, само че той не може да определи с какво точно: храна или паразити. Затова не е изненадващо, че апетитът на човек започва да се променя. Всеки ден той започва да се храни по-малко и да се засища с по-малко храни.

От друга страна, има глисти, които консумират твърде много хранителни вещества. Това предизвиква липсата им в човешки организъм. И тогава, напротив, болният може да изпита силен глад и да увеличи приема на храна. Във всички случай трябва да сте изключително внимателни към такива промени.

Един от горните симптоми, най-вероятно, няма да означава, че имате глисти. Но ако забележите два или повече, най-добре е да се консултирате веднага с лекар, който ще ви назначи съответните изследвания.

Econet и medmafia

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Аюрведа: Болестите са само 5 вида

1. Болести – учители Такива заболявания се появяват, когато човек „кривне“ от своя еволюционен път и навлезе в „задънена улица“, и са показатели за нашите пороци и несъвършенства. Според гледната…

Още по темата в нашата страница:

 

Всичко, което преживява Душата, Тялото го прави видимо!

Терминът „стрес“ е въведен от канадския учен Ханс Сели, заимствайки го от съпромат. Стресът е натиск, напрежение, предизвикани от влиянието на околната среда върху някакъв предмет и означава – умора…

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post