чт. апр. 25th, 2024

Никога не плачете пред враговете си. Никога!

Врагът е човек, който възнамерява тотално да разруши живота ви и да ви унищожи. Няма значение в каква форма. Във физическа или морална. Да ви разкъса до пълна загуба на достойнството ви и загуба на самоконтрол.

Всеки има в живота си свой враг. Помним враговете си до самия край, а когато си спомняме, изпитваме омраза. Някой тихо, някой трудно контролируемо.

Защо не бива да плачете пред врага?

Защото той е враг по дефиниция. Защото всяка ваша сълза от отчаяние и болка му доставя удоволствие и радост.

Защото унижението и загубата ви са най-добрата победа за него. И колкото повече ви боли, толкова е по-добре за него.

Сълзите са признак на слабост и отчаяние. Умора от борбата и болка от загубата.

Колкото и да ви боли, никога не плачете пред врага.

За да може, гледайки ви, той да трепери от непоклатимия ви дух. Така че пред погледа ви, някъде някъде дълбоко в душата си (ако все още я има), той да изпитва несигурност и тих страх.

Никога не показвайте на врага си своите душевни уязвимости. Ще ви удря винаги точно там, където най-много ви боли. Като лешояд, опитвайки се да разкъса вашата плът.

Възможно ли е да живеем без врагове? Вероятно. Някъде на пустинен остров. Там, където няма хора. Колкото повече хора има наоколо, толкова повече от тях могат да не харесват това, което правите, казвате или мислите. Сблъсък на интереси и – вече имате враг. Тих и подъл или агресивен и атакуващ.

Какъвто и да е той, той има една цел – да се освободи от вашето присъствие или да ви елиминира от обществото. На всяка цена!

Човекът е получил силата си от природата. Не позволявайте на никого да тъпче достойнството ви. Отстоявайте и защитавайте честта си. Казано е: „Най-злият враг – това е най-добрият приятел“, както и това: „Ако искате да се отървете от врага, направете го ваш приятел“.

Нека вашето доверие към другите бъде разумно, а сред подлите не разчитайте да се сдобиете с приятели.

Бъдете особено внимателни в конфликтите, а най-добре не ги допускайте. Ако войната е на живот и смърт – не плачете. И ще победи най-силният.

Igrid Fuidi

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Не помагайте на никого – и … никога няма да имате врагове!

Някои стари, мъдри хора считат, че не трябва да помагате на никого, ако не искате да си създавате врагове. Има дори древна, малко известна поговорка: „Не  храниш, не  поиш, и…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post