ср. апр. 24th, 2024

Парапсихологът Сергей Лазарев: Радостта е код за достъп до подсъзнанието!

Защо, например, ние се радваме, когато получим подарък? Защо се радваме, когато се преместим от малка стаичка в голям просторен апартамент? Защо се радваме, когато получаваме много пари? И защо чувството на радост изчезва доста бързо и ние свикваме с щастието, което сме получили?

Любовта и радостта са тясно свързани

Сравнявайки и анализирайки, стигнах до следното заключение. Чувството на радост у човек се свързва с освобождаването на енергия. Колкото по-фино е нивото на енергията, толкова по-красиво чувство на радост изпитваме. Най-висшето чувство на радост, което човек може да изпита, е любовта към Бога. Чрез това чувство получаваме най-висшата енергия. С нея обичаме близките си и света около себе си.

Вселената непрекъснато се разширява. Това означава, че любовта и радостта непрекъснато навлизат в нея и всяка секунда тази енергия поддържа съществуването на всичко във Вселената. Ако живо или неживо същество нарушава вселенските закони, то губи енергията на любовта и радостта и бързо загива. Значи, законът за оцеляване и развитие във Вселената е запазването и умножаването на любовта. Затова вероятно апостолът казва: „Винаги се радвайте“, което означава, че любовта и радостта са тясно свързани помежду си.

Когато се опитах да уча чужди езици, забелязах една особеност. В магазина, таксито или на улицата, лесно запомнях всякакви фрази, а у дома седях, тъпо зубрех, а резултатите бяха много по-лоши. Тогава разбрах, че цялата тайна е в това, което се случва на улицата. В магазина се движите, действате, общувате. А   у дома седите и давате минимум енергия. Така че можете просто да се разхождате из стаята, запомняйки думи и резултатът ще бъде много по-добър.

Защо в младостта е много по-добра паметта и е по-лесно да се учат езици? Защото в младостта възвръщаемостта на енергията е много по-голяма. Често възрастните хора се шегуват: „Моята памет се промени със склерозата.“ А това е само силен спад на фината енергия. Забелязано е, че у творческите личности паметта се запазва до дълбока старост. Това се обяснява с тяхната натренираност. Всъщност това е поддържане на висок енергиен тонус. Затова креативните хора остаряват по-бавно.

Наскоро в един вестник прочетох любопитна бележка. Лекари разработили програма за подобряване на паметта на пациентите. И забелязали с изненада необичайна връзка: с подобряването на паметта,  при мъжете се подобрила и потентността. Тоест, фината енергия, необходима за потентността, е необходима и за поддържане на паметта.

Можете да прочетете тези редове и да решите, че тайната на щастието и здравето вече е разкрита. Трябва да се усмихвате и да се радвате по-често и ще бъдете здрави и богати. Но има една малка тайна. Можете да се запитате: „А откъде ще взема енергия за да се радвам и да се усмихвам постоянно?“ Отговорът е прост: от чувството на любов.

Оказва се, че ако в душата няма чувство на любов, а вие само се смеете и се радвате, тогава това може да опустоши фините планове, тоест да източите енергията от потомците си, да я вземете от съдбата си, от бъдещето си. Тоест, да унищожите стратегическите резерви в името на комфортното моментно изживяване.

Това означава, че любовта винаги се превръща в радост, но радостта не винаги може да се превърне в любов. Естествено искате да попитате: „Как да се научим да обичаме?“ Напоследък все по-често ми задават този въпрос. Отговорът е толкова прост и толкова отдавна известен, че е трудно да се повярва.

Опитайте се да направите елементарно нещо за начало: спазвайте десетте заповеди, дадени на човечеството преди хиляди години.

Първото нещо, което трябва да разберем – най-висшето щастие, което е възможно, това е единство с Бога. Ако душата не приеме този постулат, тя неизбежно ще превключи към нещо друго и ще загуби висшата си енергия. Следователно поклонение може да има само пред Единния Творец. За да усети Божественото в себе си като реалност, човек трябва периодично да се отказва от всички земни дела. Този ден може да бъде петък, събота или неделя. Веднъж годишно отказът може да продължи около месец и половина.

Когато човек има много любов в душата си, той трябва да я дава непрекъснато под формата на енергия и творчество, грижа, работа. А ако човек краде, ограбва, убива, кланя се на външни удоволствия, тогава той преминава в режим на консумация и губи любов.

Сексът без любов има за цел получаване на чисто удоволствие. Енергията се изразходва не с цел развиване на чувство на любов, и не заради раждането на деца. Просто така – удоволствие заради самото удоволствие. Следователно блудството също лишава човек от любов.

За да запазите любовта, трябва периодично да се подлагате на пречистване с болка. Подсъзнателно винаги обичаме родителите си, които са ни дали живот. Затова почитането на родителите, прошката, премахването на всякакви претенции към тях, ни помага да чувстваме чиста, безкористна любов. Завистливият човек винаги е потребител, който иска да получи много повече, отколкото дава. Естествено, той няма да се научи да обича, докато не преодолее това състояние.

От хиляди години човечеството познава Десетте заповеди. Чудя се дали поне един процент от хората ги следват? И така, радостта – това е кодът за достъп до подсъзнанието. И съответно любовта е още по-голяма възможност за проникване в подсъзнанието. Така че когато човек се влюби, той в идеалния случай трябва да съответства на законите на Вселената, в противен случай  ще загине.

Това означава, че за човек алчен, завистлив, опиващ се от своето превъзходство и правота, кланящ се на своите желания и инстинкти, любовта се превръща в смъртоносно чувство. Така че пред любовта трябва да сте напълно беззащитни – и духовно, и физически. Пред любовта трябва да сте искрени.

Пред любовта трябва да бъдете готови да се жертвате, да сте грижовни и щедри. Пред любовта човек трябва да е и твърд, за да не се прекланя пред желанията и инстинктите. И за това чувство трябва да се подготви предварително, защото светогледът ни сформира рефлексите ни с години. А именно с рефлексите реагираме на чувство на любов.

Оказва се, че избухналото чувство на любов, като камертон, проверява съответствието ни на вселенските закони. А този, който се страхува от това чувство и бяга от него, всъщност нарушава механизма за обратна връзка, който свързва душата с Вселената. „Поради умножаването на беззаконието, любовта ще изстине у мнозина” – Христос произнася тази фраза преди около две хиляди години. Сега виждаме до какво води този процес.

Човечеството се опитва да щурмува подсъзнанието от няколкостотин години. С това се занимават хипнотизатори, психолози, лекари и специалните служби. Защото така ще стане възможно да се излекуват всякакви заболявания, да се развият всякакви способности, да се придобие власт над света!

Но на фин план властта над света е власт над Бога и представителите на подобна тенденция  обричат ​​своя род на изчезване, унищожават своите потомци.

Сергей Лазарев: „Човек на бъдещето. Първата стъпка към бъдещето“

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!




Парапсихологът Сергей Лазарев: „Не плачете за нищо: нито за миналото, нито за съдбата, нито за хората”

Парапсихологът Сергей Лазарев: „Не плачете за нищо: нито за миналото, нито за съдбата, нито за хората”

Това е ключът към щастливия живот! Искате ли да разберете защо имате такава съдба? Може би игнорирате тези 11 правила? Една от най-популярните серии от книги е “Диагностика на кармата”,…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post