вт. мар. 19th, 2024

С какво трябва да спрете да се примирявате през 2020 г. според вашия зодиакален знак?

Ако човек постоянно снижава стандартите си и се примирява с посредствеността, с течение на времето това ще му носи само чувство на неудовлетворение. Да, няма нищо лошо в това да се съгласявате и на по-малко, но ако го правите непрекъснато, се обричате на нещастие.

От друга страна, ако започнете да вземате решения, които отразяват това, което искате да получите от живота и от връзките ви, вашата самооценка ще се повишава. Колкото по-добре се чувствате, толкова по-лесно ще се справяте с лошото отношение на другите към вас. Когато престанете да се примирявате с онова, което не ви устройва, животът веднага ще започне да ви предлага нови възможности.

По-долу е даден списък със съвети за всеки зодиакален знак по отношение на това, с което трябва да спре да се примирява през 2020 г.

1. Овен

Захвърлете работата, която ви прави нещастни и се заемете с това, за което мечтаете

Първото нещо, което трябва да промените, е да направите крачка назад и да разберете кой всъщност сте и защо се чувствате в капан. Много често ходим на работа, просто защото така трябва. Знайте, че никога не е късно да промените всичко. Малките стъпки могат да ни доведат до глобални промени.

Постарайте се да помислите върху следното – с какво се справяте добре и за какво най-често ви хвалят. Помислете за тези варианти, които сте отхвърлили преди няколко години, защото са ви изглеждали нереалистични или непрактични.

Помислете за нови възможности. Направете своя избор въз основа на това, което искате, а не от това, от което се нуждаете. Разгърнете способностите си, разработете план и продължете напред към целта.

2. Телец

Намерете си такива приятели, които да ви подкрепят, а не да ви унижават

Негативните хора скоро ще започнат да оказват негативно влияние върху живота ви. Те ще ви донесат много проблеми, но това не си струва. Сега главното за вас е да разберете кои от вашите приятели ви дърпат надолу и не ви позволяват да вървите напред.

Ако се сприятелите с позитивно настроени хора, ще станете по-щастливи. Стойте далеч от онези, които постоянно ви посочват грешките и недостатъците. И, разбира се, избягвайте лъжците и онези, които тайно желаят да ви навредят.

3. Близнаци

Изберете отношения, които ви доставят щастие, а не безпокойство

Когато започнем да взимаме решения, които отразяват това, което искаме от живота и от връзките, забелязваме едно интересно нещо: много често се съгласяваме и на по-малко. Не е нужно да правите компромиси, ако вашият партньор ви обижда и се отнася с вас лошо. Спрете да търсите извинения за лошото поведение на другите. Понякога е по-добре да сте сами, отколкото в напрегната връзка. Никога не се примирявайте с това, което не харесвате.

4. Рак

Бъдете в отношения, в които обръщат внимание не само на присъствието ви, но и на чувствата ви

Понякога ви казват, че сте на средно ниво или не сте достатъчно добри в нещо. Истински близкият човек никога няма да ви каже това. Ако партньорът ви постоянно ви унижава, това е знак, че трябва да прекратите тази връзка. Сериозните отношения се изграждат на взаимно уважение. Ако партньорът ви често ви подвежда, това означава само, че той никога няма да може да ви даде това, което заслужавате.

Такъв партньор никога няма да публикува общата ви снимка в социалните мрежи и няма да ви добави в общия чат с приятелите си. Той никога няма да ви даде вниманието, което заслужавате и никога няма да ви подкрепи. Освен това той непрекъснато ще ви критикува и дори може да ви унижава публично. Всичко това ще ви накара да чувствате, че не сте обичани, а вие определено заслужавате повече.

5. Лъв

Не попадайте в капан и захвърлете това, което не ви харесва

Може би е време да смените работата си, ако тя е престанала да ви носи удоволствие. Да, може да е доста страшно да смените работата, но когато обстоятелствата се променят и осъзнаете, че вече не сте подкрепяни и ценени като служител, това ще бъде единственото правилно решение. Ако се окажете в такава ситуация, опитайте се да направите всичко по силите си, за да я поправите. Но ако това не помогне, определено е време да продължите напред.

6. Дева

Обкръжете се с приятели, които ще ви помагат да се развивате, а не да ви дърпат надолу

Всеки има приятели, които ни помагат да се опомним, когато се отклоняваме от набелязания път. Има обаче разлика между такива приятели и тези, които непрекъснато ни критикуват, независимо какво правим. Такива приятели влияят негативно върху нашето самочувствие, психическо здраве и собствено достойнство. Необходимо е да се отървете от тези приятели, защото те отнемат енергията ви и ви отдалечават от всичко добро, което бихте могли да постигнете.

7. Везни

Бъдете в такива отношения, в които ще бъдете уважавани и няма постоянно да ви манипулират

Ако ви се струва, че партньорът не ви цени  и не цени нещата, които правите в името на връзката ви, то най-вероятно не си струва да имате такива отношения. Такъв партньор не ви уважава и не ви допуска в живота си. Той не се старае особено да ви бъде верен и не полага усилия по някакъв начин да коригира ситуацията. Вие разбирате, че не сте на първо място за него и просто емоционално ви манипулира. Не забравяйте – винаги имате избор. Опитайте се да обсъдите всичко открито с него. Ако това не помогне, потърсете някой по-добър.

8. Скорпион

Общувайте с хора, които вярват във вас, а не ви обезсърчават постоянно

В живота ви със сигурност ще има хора, които ще започнат да се съмняват във вашите способности. Те ще се опитват да ви разубедят да постигнете целите си. Това е много обезкуражаващо, защото по този начин те показват, че не вярват във вас и вашите способности.

9. Стрелец

Не бъдете приятели с хора, които ви използват

Истинският приятел винаги ще ви се притече на помощ и ще ви дава съвети, както в добри времена, така и в лоши. Независимо от това, има хора, които общуват с вас само когато всичко ви е наред или ако им трябва нещо от вас. Прекъсването на такова общуване може да е трудно, но все пак е  възможно.

10. Козирог

Не бъдете с хора, които чакат вие да свършите цялата работа.

За да има нормални отношения, са необходими усилията и на двамата партньори. Ако сте приятелски настроени по природа, тогава е напълно естествено, че  с вас ще е комфортно и винаги ще се притечете на помощ. В един момент обаче осъзнавате, че не получавате същото в замяна. И така, какво да правите в този случай? Погрижете се да възстановите баланса в живота си, като изберете такава връзка, в която вие се чувствате добре.

11. Водолей

Напуснете работата, която е престанала да ви носи удоволствие

В някои случаи се захващаме за работа, на която ни плащат добре, но това не ни носи и капка удоволствие. Ако това е така, тогава се откажете от работата си и се заемете с нещо, което ви харесва. Винаги си напомняйте, че заслужавате повече.

12. Риби

Намерете човек, който винаги ще ви подкрепя

Най-доброто нещо, което може да има в една връзка, е осъзнаването, че сте  до човек, който ви подкрепя и ви помага да станете по-добри, и вие му отговаряте със същото.

В отношенията не винаги е възможно да се надявате, че някакви външни фактори ще ви направят щастливи. Само Ние самите сме отговорни за себе си. Вместо да се давите в самосъжаление, трябва да откриете проблема и да намерите неговото решение. Бъдете по-решителни и настойчиви. В крайна сметка има значение само вашето решение. Станете най-добрата версия на себе си през новата година.

cluber

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мистериозната Кутия на Скинър: Как да сме търпеливи в нетърпелив  свят и винаги да побеждаваме!

Мистериозната Кутия на Скинър: Как да сме търпеливи в нетърпелив свят и винаги да побеждаваме!

В началните уроци по психология се говори за такова нещо, като кутията на Скинър *. Звучи като атрибут от филм на ужасите, но това всъщност е добре известен психологически метод…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post