пн. мар. 4th, 2024

Mентално препрограмиране за успехи, късмет, щастие и … пари

Психологът и парапсихологът могат да ви помогнат да промените вашите ментални настройки, като нанесат съответните корекции – и сякаш става някакво чудо – светът заблестява с ярки цветове! Защо обаче чудо не се случва винаги?

 

В наше време рафтовете на книжарниците са препълнени с литература по темите: „Как да привлечем добър късмет“, „Как да успеем в живота“, „Как да стана богат.“

Вестниците печатат рецепти за успех, психолози предлагат голямо разнообразие тренинги, които ще ви помогнат да станете богати и успешни.

Но ако беше толкова просто, бедните хора и неудачниците просто щяха да изчезнат. Каква е тайната?

В действителност става дума за едно и също – програмата, която ние създаваме за себе си.

Няма „правилни“ или „неправилни“ рецепти за щастие. Всички от тях работят, просто трябва да сте в състояние да ги използвате.

Какви са проблемите, с които хората най-често се обръщат към психолози и екстрасензи? Лошо здравословно състояние, липса на пари, неприятности с близките и в личния живот.

Обикновено човек обвинява съдбата или хората около себе си.

Междувременно, всеки експерт ще ви каже, че причината за повечето неуспехи се крие в нас самите – в негативното ни мислене и ниско самочувствие. Ние сме уверени, че никога няма да се отървем от заболяването си, че всички около нас ни желаят злото, че никой не ще ни обикне, че нищо хубаво не ни чака.

Психологът и парапсихологът могат да ви помогнат да промените тази настройка, като нанасят съответните корекции – и сякаш става някакво чудо – светът заблестява с ярки цветове! Защо обаче чудо не се случва винаги?

Винаги ни препоръчват очевидни истини: „Вярвай в себе си“, „Вземи се в ръце“ Но ние ги приемаме само на вербално ниво!

Позитивното мислене предполага преди всичко умението да мислим с позитивни образи.

Иначе вие можете да въздишате колкото си искате: „Искам да бъда богат!“

Но богатството не идва, освен ако не си го представите във всички детайли. Представете си живот в луксозна къща с прислужници, „Мерцедес“ и други атрибути.

Мислено извикайте тази картина пред очите си, като се стараете да направите „образа“ възможно най-ясен. Ако имате достатъчно въображение, резултатите няма да закъснеят: може би къща с „Мерцедес“ няма да получите, но финансовото ви състояние бавно, но сигурно ще се подобрява.

Представете си желаната ситуация така, като че ли вече се е случила в действителност – в това е тайната! Не да казвате “ искам да бъда богат, успешен, и обичан,“ а „Аз съм богат, успешен, и любим!“

Специално трябва да споменем за „закона на отрицанието.

Ние често казваме: „Аз няма да направя това и това“, „Дано това не се случи“.

Въпреки това, нашият ум и подсъзнанието не възприемат частицата „не“.
Когато се страхуваме ситуацията да не се обърне в нежелана посока, ние по този начин включваме програмата да се изпълнява.

За да се избегне това, трябва да се научите да заменяте негативните образи с положителни. Например, вместо да предупредите детето с думите „Внимавай да не паднеш!“ – кажете: „Бъди внимателен!“

Сега често се употребява думата „не“. В действителност, тя играе само ролята на преход от една смислова част към друга в разговора.

Но внимавайте за контекста, в който я произнасяте! Ако кажете „не“ и след това започнете да говорите за плановете си за бъдещето, то така сами подчертавате собствения си отказ от нещо и включвате негативната програма. Извикването на късмета не е нищо друго освен словесна формулировка на желаното.

Успешния резултат зависи от това доколко добре сте възприели тази картина. Поради това някои „рецепти“ може да бъде подходящи за вас, а други – не.

И не е задължително да търсите книга или вестник, където са напечатани точните думи. Можете да си направите сами програмата и да я използвате успешно. Просто се опитайте да почувствате тези думи, които са максимално близки до вашето вътрешно усещане.

Заедно с това е важно не само да си представите, че всичко ще бъде наред, но и да го ПОВЯРВАТЕ.

Всеки знае, че в живота най-много върви на уверените в себе си хора. Но понякога се случва така, че външно човек излъчва увереност в себе си, но каквото и да се опита да направи- всичко се проваля.

Това означава, че вътре в себе си той страда от синдрома на „негативното мислене“.

И все пак само мислите „за хубавото“ не са достатъчни.

Програмата за привличане на късмет работи само при условие, че има конкретни действия за постигане на целта. Така че без да излизате от дома си, едва ли можете да направите шеметна кариера, да срещнете верни приятели или любовта на живота си.

Но когато се предприемат конкретни стъпки за изпълнение на тази ваша програма, тук „магията“ ще ви помогне! Програмирайте се, действайте и бъдете щастливи!

soulpost

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Ако имате късмета да се измъкнете от  менталните си модели, вие ще страдате. Защото:

Ако имате късмета да се измъкнете от менталните си модели, вие ще страдате. Защото:

1. Вашият кръг от приятели ще намалее. Ще започнете да забелязвате, че обичайните разговори с приятели и познати някак си вече не ви интересуват. Изглежда, че всичко е такова, каквото…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post