чт. апр. 25th, 2024

С невероятната дихателна техника „4-7-8“ ще заспивате само за 60 секунди!

Американският лекар Андрю Уайл (Andrew Weill) е разработил дихателната техника „4-7-8“, която позволява да преодолеете безсънието и да се научите да заспивате само за 60 секунди. Тази особена методика не изисква специално оборудване и може да бъде изпълнявана на всяко удобно място.

Прилагането на техниката започва с дълбоко издишване през устата. След това трябва да вдишвате спокойно през носа си, броейки до четири и да задържите дъха си, като броите до седем. След това е необходимо да издишате през устата, като броите до осем. Авторът на техниката съветва да повторите предложения цикъл още три пъти.

„Моля, обърнете внимание, че издишването трябва да е със свистене“, отбелязва Уейл. Той обяснява, че разработената техника на дишане повишава ефективността на насищане на белите дробове с кислород, а също така влияе и на парасимпатиковата нервна система.

Според автора на методологията, за да се преодолее безсънието и да се заспи за 60 секунди, е необходимо да се изпълнява техниката „4-7-8“ два пъти на ден, в продължение на шест до осем седмици. „Дихателната техника ще ви позволи да почувствате връзката с тялото, както и да отвлечете вниманието си от ежедневните мисли, които ви пречат да заспите“, добавя Вайл.

Източник:
Can’t sleep? Try the 4-7-8 breathing technique that claims to help you nod off in 60 SECONDS

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Симптомите, които са сериозни признаци за наличието на опасни чревни паразити!

Симптомите, които са сериозни признаци за наличието на опасни чревни паразити!

Тези симптоми могат да са признаци за наличието   и други здравословни проблеми, но ако забележите повече от два симптома, е добре да посетите специалист. Наличието на чревни паразити е…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post