пт. апр. 26th, 2024

Когато започнете да живеете за себе си, ще озлобите много хора

Да ​​поставяте себе си, като личност,  на първо място, е напълно нормално. Запомнете го веднъж завинаги! Трябва да сте номер едно за себе си! Главното е  – да не забравяте защо го правите…

Разбира се, да бъдем безкористни и да поставяме нуждите на другите над собствените си нужди, разбира се, е добре, но когато това води до живот в жестоки, а и далеч от идеалните условия, подобна безкористност може да се окаже патология. Често нарцистичните личности искат да правите всичко само за тях, а за себе си – нищо.

Започвайки да мислите за себе си, вие ще озлобите тези хора. Вашите услуги за тях вече са като наркотик, към който са се пристрастили. Отнемете им следващата  доза и … ще провокирате огромен изблик на агресия към себе си.

Но защо хората толкова се озлобяват, че сте започнали да живеете за себе си?

Това за тях ще е доста изненадващо…

За вас вътрешният разговор за живот за себе си, вероятно е назрявал от години, но за външен наблюдател, на който е чужд стила на вашето мислене, такова решение може да изглежда неочаквано. Може дори да си помисли, че сте егоист.

И навярно, да започнете да поставяте себе си на първо място наистина е проява на егоизъм. Но да сте егоист не е толкова лошо. И ако винаги действате безкористно, грижите ли се за себе си? Как човек може да бъде мил с друг човек, ако не може да прояви доброта към себе си?

Въпреки че това ще е огромна изненада за другите, кажете им истината: това е ваше лично решение и по никакъв начин не е свързано с тях. А ако продължат да му се противопоставят …

Съжалявам, но не съжалявам

Фразата „съжалявам, но не съжалявам“ описва точно какво трябва да почувствате в този случай. Просто не забравяйте, че думата „Съжалявам“ е най-мощната дума в речника на човека и тя трябва да се използва само ако наистина съжалявате или просто трябва да начертаете линия между вас и някой друг.

Изводът е – вие нямате причина да се чувствате виновни, че действате в свои интереси и всеки, който не е съгласен с вас, трябва да се примири с това.

Вие сте номер едно, само не прекалявайте

Да се ​​поставяте на първо място е нормално. Трябва да сте номер едно за себе си! Главното е да не забравяте защо правите това: искате да се развивате като личност и да живеете по-добър и пълноценен живот, а не защото считате себе си над всички останали. Не казвайте това в очите на друг човек.

Започвайки да поставяте на първо място своите собствени нужди, можете да бъдете сигурни, че животът ви скоро ще се промени. Ще се грижите по-добре за себе си, ще можете да се концентрирате върху работа и почивка и ще се научите да се разбирате с хората. Ще има такива, които ще злобеят по ваш адрес за отказа да им помагате и да поставяте себе си на първо място, но такива хора не добавят никаква стойност в живота ви.

Не се страхувайте да ударите с юмрук по масата и категорично да заявите своите потребности. Това е вашият живот, защото вие сте дошли на този свят за да живеете за себе си, а не за някой друг.

източник: transurfing-real

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Една молитва от само две думи, ще ви защити от три пагубни чувства, които разрушават здравето и душата

Една молитва от само две думи, ще ви защити от три пагубни чувства, които разрушават здравето и душата

Има една молитва, която е с моментално действие. Тя притежава такава могъща сила, че когато към нейна помощ прибягват хора, станали жертва на едно от трите вредни чувства (страсти): гняв,…

 

 

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post