вт. апр. 23rd, 2024

Какво издава човека, чиято душа е по-черна от мрака?

В случая „душа“ е условно наименование, защото душата на истинския човек е създадена от Бога, а черната „душа“ е изчадие на ада…

Чуждата душа – това е тъмнина. Не можем да разберем какво всъщност мислят другите и какви са истинските им мотиви. Но има няколко истински признака, които издават „човек“  с черна „душа“.

Ако душата на човека е черна, той винаги е глух за молбите на другите. Освен това неприятностите на другите хора му доставят удоволствие. Ако такъв „приятел“ се притече на помощ, значи   го прави не от добри подбуди, а заради предполагаема изгода. Такива хора с гнила душа са до вас само когато нещата ви са наред. Щом се появят неприятности в живота ви, те изчезват безследно.

Безгранична жестокост

Когато гневът обхване такъв индивид, той се превръща в чудовище. При това той обикновено е много страхлив. Предпочита да напада само тези хора, които не са в състояние да му се противопоставят.

Постоянни манипулации

Само не се заблуждавайте, злите хора също вършат добри неща от време на време. Но мотивът им винаги е един и същ – личен интерес и желание да получат някаква изгода. В същото време манипулаторът ще ви напомня всеки ден за това, че ви е помогнал. И то ви е помогнал безвъзмездно!

Лъжи и интриги

Клюкарите и измамниците не могат да бъдат наречени добри. По правило те умишлено изкривяват фактите и измислят небивалици. Целта им винаги е една и съща – да дискредитират жертвата си и да измъкнат нещо от нея. Това поведение подсказва, че вътрешният свят на човека е по-черен от сажди.

Безотговорност

Съществото с черна душа е чуждо на чувството за отговорност. То прави само онова, което сметне за добре, като лесно нарушава обещанията си. В поведението си не вижда нищо срамно.

Лицемерие

Лицемерът се усмихва мило в очите ви, възхвалява ви и ви се възхищава. Но си струва да смените поведението си и отношението на човека коренно се променя. Той започва да ви укорява за всичко! Лицемерът преследва само собствената си печалба. Той предизвиква доверие у другите и след това само ги използва.

Липса на съвест

Човекът с черна душа е не само безотговорен, но и не е обременен със съвест. Не се чувства виновен за отвратителните си постъпки. За него не е проблем да ви предаде или да ви натопи. Той с лекота причинява болка и дискомфорт на другите, без да крие собственото си злорадство.

Безразличие

Липсата на емпатия е един от основните признаци на злия човек. Такива хора са истински циници. Те искрено се радват на грешките и провалите на другите хора. Безсърдечният тип никога няма да помогне на нуждаещия се, а просто ще го заобиколи, преструвайки се, че нищо не се е случило.

Това може да се изразява под формата на подигравки с физически увреждания, цвят на кожата, ръст или тегло или присмех над житейски ценности и идеали, религия, политически убеждения. Не позволявайте на човек с черна душа да се захранва с вашата енергия и да унищожава самочувствието ви. Най-лесният и ефективен начин е – да изключите този токсичен човек от кръга си с приятели.

Не пропуска нито една възможност да ви вкара в конфликт

Хората със зла душа не могат да преживеят и един ден без интриги  и скандали. Те внасят хаос и объркване в живота на другите, плетат интриги за всеки човек. Това са перфектните провокатори, които умело дърпат нужните им струни на човешките души и са в състояние да заформят огромен скандал и от най-малкото недоразумение. Единственият начин да се избегне тяхното влияние е да се запазва благоразумие, спокойствие и най- вече – хладнокръвие – във всяка една ситуация.

Дано да сме ви били полезни…

soulpost

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post