пт. апр. 26th, 2024

Всеки нов етап в нашия живот се заплаща с … криза

За всичко се плаща. Всеки нов етап в живота ни се заплаща с криза. А кризата винаги е промяна. И когато човек отчаяно се вкопчи в роля, която вече се е изчерпала, той започва бавно да се плъзга към емоционален срив.

За  избора – дали да потънете в криза или да се сдобиете с емоционален срив, е този текст.

„Всеки преход към нов етап се заплаща с криза. По един или друг начин. Самобитността се заплаща със срам. Изходът от съзависимостта се плаща с разрив. Раждането се заплаща с болка. Близостта се заплаща с компромиси. Свободата е самота. И така нататък.“

Ако човек се задържи в роля, която вече се е изчерпала, той започва бавно да се плъзга към емоционален срив. Той няма сили, няма мотив, няма интерес. Около нас има много такива хора. Майките, които говорят с тийнейджърите като с двегодишни. Директори  плюят по докладите. Тридесетгодишни нимфетки. Вечни студенти, порядъчни съпрузи, осъждащи всичко и всички хора с голи задници и още такива мрачни персонажи.

Колкото по-дълго се задържате в изчерпала се роля, толкова повече се превръщате в персона, на която всички реплики са предвидими, а стъпките са едни и същи. Директорите фалират, нимфетките съблазняват, майките обвиняват и т.н.

Какво друго може да се каже? Необходимо в края на краищата да си направите изводи, но те няма да са истински, когато вашата собствена криза стои под носа ви като голямо мътно езеро, в което трябва да се потопите, без да знаете дали имате достатъчно въздух. Да бъдете готови да се удавите, без да докосвате дъното. Или да го преплувате, излизайки на другия бряг. Да бъдете готови за своята неготовност.

Хората, навлизащи в криза, живеят с илюзията, че могат да запазят живота си непроменен. Същите връзки, същият човек, същото ниво. Но кризата винаги е Промяна. Тя на първо място е това, което е най-трудно да се промени. В противен случай няма да е криза.

Рано или късно трябва да скочите в езерото. Защото мотаейки се на брега, вие ще плащате с времето, силите си и в крайна сметка с живота си. Така или иначе. „

източник transurfing-real

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Всички ваши болести, нещастните случаи, които ви  застигат, лошото ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от информационни отрови и замърсители, които са проникнали в главата ви.…

С невероятната дихателна техника „4-7-8“ ще  заспивате само за 60 секунди!

С невероятната дихателна техника „4-7-8“ ще заспивате само за 60 секунди!

Американският лекар Андрю Уайл (Andrew Weill) е разработил дихателната техника „4-7-8“, която позволява да преодолеете безсънието и да се научите да заспивате само за 60 секунди. Тази особена методика не…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post