чт. апр. 25th, 2024

Хората, които сме харесали от пръв поглед, са вълшебни хора

„Те са истински вълшебници, които всъщност не се нуждаят от никаква магия. Това са особени хора, които могат да очароват от пръв поглед със своята искреност, скромност и непосредственост “.

В живота на всеки от нас има такива хора. Хора, които сме харесали от пръв поглед, и ние дори не разбираме защо. Знаем едно – в сивия свят, който ни заобикаля, тяхното присъствие е като ярка дъга, която привлича и ни прави по-щастливи.

Учените смятат, че причината за привлекателността на такива хора може да е техният характер, специална усмивка или дори привлекателен външен вид, но в по-голямата си част способността им да се харесват е сходна с магия, тъй като може да няма някаква очевидна причина.

Има хора със способност да се харесват на другите почти от раждането си. Те могат почти незабавно да установят контакт с всеки …

Самото им присъствие предизвиква позитивни чувства и доверие. Тази магическа и спонтанна „искра“ е по-ценна от всеки диамант.

Искрени и истински хора

Всички знаем, че ако се опитваме да угодим на всички за да им се харесаме, тогава, най-вероятно не само няма да постигнем това, което искаме, но ще превърнем живота си в ад. Това е безсмислено и трудно може да се нарече нормално поведение.

Но в същото време забелязваме, че сред нас има хора, които практически без никакви усилия, без да се опитват да правят това и не се опитват да насилват събития, мигновено влизат в позитивен контакт с около 80% от всички хора, които срещат по пътя си.

Като правило сме склонни да търсим лесни начини за обяснение и затова обикновено приемаме, че причината за това е проста – да, тези хора са физически по-привлекателни от много други. Всъщност основната роля тук играе нещо друго. Нещо, което присъства в невербалния им език, нещо, което кара другите хора да казват, когато ги видят: „Той / тя е самата доброта и чар“.

В това е тайната – в откритото и приятелско поведение, което помага да се установяват приятелски отношения с други хора.

Скромността е най-привлекателната черта

Някои хора притежават черти, които моментално предизвикват напрежение сред другите. И първата от тези неприятни черти на характера е тенденцията винаги да насочват темата на разговора към себе си, живота си и собствените си проблеми.

Между другото, те изобщо не се ограничават с това. Говорят гадни неща за другите зад гърба им, нетактични са, чувството им за хумор стига до подигравки към други хора, твърде често казват „аз“. Всички сме срещали такива.

Но има и други хора, които предизвикват симпатия, без дори да се опитват. Хора, които се държат скромно и учтиво от самото начало, че ни се искат да бъдем с тях много дълго.

Скромните хора умеят да обърнат внимание на другите. Ако общуват с някого, те проявяват искрен интерес към думите на този човек. Те знаят как да слушат събеседника и по време на разговор го гледат в очите …

А хората, които харесваме от пръв поглед, често са най-добрите, откритите и спокойните, сред всички, които познаваме. Те са толкова открити и щастливи от всяко ново запознанство, че в тяхната компания се чувстваме така, сякаш се познаваме отдавна. Чувстваме, че можем да отворим душата си пред тях  и да им доверим и най-съкровените си тайни.

В техния език на тялото и други невербални сигнали, напълно липсват опити за доминиране и властване. Те не налагат мнението си и винаги проявяват гъвкавост. Те са просто въплъщение на откритост.

И още – хората, които са приятни във всяко едно нещо, си приличат по това, че рядко се оплакват, изискват или критикуват. Те са скромни дори в ситуация, в която всеки друг човек вече би се надул като балон  от гордост за своите постижения.

Да, има хора, у които това умение буквално е вписано в тяхната ДНК. И за да се харесват на другите, не е нужно да полагат усилия. Но това не означава, че вие не можете да се научите на тези техни умения – можете, просто трябва наистина да поискате.

И въпреки че изобщо не е нужно да се харесваме на всички ( това е и невъзможно), можем да се научим да се харесваме по-добре и да установяваме по-тесни връзки с хората около нас.

Затова работете върху развиване на тези качества – и ще можете да докоснете сърцата на други хора.

cluber

Последвайте ни в Телеграм

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Хората се появяват в живота ни неслучайно: някои стават благословия, други – урок

Хората се появяват в живота ни неслучайно: някои стават благословия, други – урок

Това, което представлявате сега, е резултат от всичко, през което е трябвало да преминете. Всеки човек, който се появи в живота ни, идва с мисия. Всичко е взаимосвързано, нали? Животът…

15-20% от хората са много по- различни от всички останали

15-20% от хората са много по- различни от всички останали

Според изследователя на човешката чувствителност д-р Илейн Арон,  15-20% от хората са високочувствителни. Те винаги чувстват всяко произшествие много по-силен, по-лесно е да бъдат обидени. И още – тези хора…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post