пт. апр. 26th, 2024

Кoгато съдбата премахва от живота ви хора, от които вече не се нуждаете, не й се противете!

Ако даден човек е ваша съдба, той ще остане с вас при всякакви обстоятелства. А когато само вие полагате усилия и връзката се поддържа изключително от вашите усилия, ще бъде по-добре да си тръгнете. Защо са ви необходими отношения, в които не ви ценят?

Не си струва да се отнасяте към всички раздели в живота си като към загуби. Представете си, че някакъв човек е дошъл в живота ви, за да изпълни конкретна мисия. Той е направил това, което му е било предначертано свише. А сега е време да пуснем този човек. Нека живее по-нататък. Но без нас.

За какво са необходими разделите?

Не дръжте на човек, който непрекъснато ви сравнява с другите и не ви цени. И се грижeте за тези, които наистина имат нужда от вас. По въпросите за любовта към себе си и самоуважението, проявата на мекота е неподходяща.

Не позволявайте да посегнат на най-скъпото, което имате. А ако някой си тръгне, това не означава, че се лишавате от него. Той просто е изпълни мисията си в живота ви. Вече не ви е нужен!

Съберете решителност и си тръгнете

Емоционалната връзка е необичайно важна и в същото време е нещо крехко. Тя трябва да бъде защитавана. Но ако хабите силите си напразно, за да укрепите отношенията си с човек, недостоен за това, оставете го да си тръгне. Освободете се от всички зли и безсърдечни хора, които внасят дискомфорт и разочарование във вашето съществуване.

Тръгнете си от онези, които ви карат да страдате

Не се вкопчвайте никога в  човек, който не ви оценява, не  вижда вашите качества и постоянно ви критикува. Отърсете се от вредното въздействие на недоброжелателите и клюкарите. Не доказвайте собствената си стойност на никого. Този, който я вижда без украсяване от ваша страна, е вашият човек.

Необходимо е да бъдем с онези, които ни носят утеха в трудни времена, и да държим на разстояние тези, които умишлено (и дори по невнимание) ни нараняват.

Така че:

Напуснете без колебание онези, които ви причиняват морални и материални щети.
Захвърлете всичко, което не може да бъде коригирано и променено.
Абстрахирайте се болки, негативизъм и предателства. Но не забравяйте, че те съществуват в света.
Дръжте в клетка своите демони и контролирайте неизбежните вътрешни страхове.
Не забравяйте, че страданията са само въпрос на избор.
Не се самозаблуждавайте и не пренебрегвайте настоящата ситуация с вашата токсична връзка само поради страх от самота.
Запомнете: вие и само вие можете да задавате правилата на играта в живота си.

Как съдбата премахва онези, от които вече не се нуждаете

Болката, след която остават белези

Разпадаме се на парчета, разтваряме се в личността на чужда личност, губим своя образ. Губим характера си, решителността, която стои в основата на нашия „Аз“. В резултат на това душевното ни състояние страда. Не е задължително да виждате външни прояви. Процесите, протичащи вътре, са невидими. Точно с това те са опасни. Защото никой няма да ви се притече на помощ и никой няма да ви извади от това състояние.

Възниква самотоксичност. Ние ставаме токсични за себе си:

Когато безропотно се съгласяваме да се подчиняваме на условията на другите.
Когато загубим същността си, преставайки да мислим за собствените си желания и се поддаваме на уговорките на другите.
Когато станем хронични жертви.
Когато обезценяваме собствените си мисли, стремежи и постижения.
Когато култивираме негативен вътрешен диалог, свеждайки до минимум общуването с другите.
Когато не се занимaваме с обективен самоанализ.

Безусловно, ние сме уязвими пред евентуалното предателство и лицемерие на този, когото смятаме за наш приятел, близък човек. Защото вярваме, че отваряйки собственото си сърце широко, това ще ни е от полза и ще задържи другия. Но дори и да сте се опарили веднъж в една връзка, не губете вяра. Всъщност и любовта, и приятелството наистина съществуват.

Econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудрата на Съдбата

Мудрата на Съдбата

Какво е това  съдба и дали тя наистина съществува? Дори и днес е много трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Изглежда, че всичко в този свят се…

Вярвате ли, че   само една дума може да повлияе на вашата съдба? Може!

Вярвате ли, че само една дума може да повлияе на вашата съдба? Може!

Всички сме чували, че целите трябва да бъдат правилно формулирани. Това важи и за думите, с които ги формулираме. Избягвайте разрушителните!: „Аз ще постигна, ще принудя, ще заставя, ще победя,…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post