пт. апр. 19th, 2024

Изследване: Бабите, които се грижат за внуците си, живеят поне 10 години по-дълго!

Грижата за внуците е не просто забавление, а и невероятно полезна за поддържане здравето на бабите и дядовците, пише Recreo Viral.

В скорошно изследване, резултатите от което бяха публикувани от изданието Evolution and Human Behavior, са проследени показателите на 500 човека на 70 години, живеещи в Берлин. Изводът е недвусмислен – бабите и дядовците, които посвещават времето си на грижи за внуците си, живеят средно 20 години повече от тези, които не се занимават с това.

Важен момент – изследването отчита само бабите и дядовците, които се грижат периодично за своите внуци, а не тези, които изцяло са поели отговорността за тяхното възпитание и образование.

Според д-р Ронан Фактор грижата за децата, по определен начин е свързана с намаляване на нивата на стрес. Ето защо бабите и дядовците, които не щадят времето си за да се грижат за децата, остават здрави и с младежки вид, по-дълго. Нежната привързаност и трепетното приятелство между децата и представителите на по-старото поколение в семействата, правят възрастните по-активни и по-щастливи.

Трябва да се има предвид, че бабите и дядовците не са толкова издръжливи както в  младостта, така че определено трябва да водите внуците при тях, но не е необходимо да ги товарите с прекомерна отговорност и още повече задължения.

Времето, прекарано от малките деца с баби и дядовци, е просто безценно. Такива моменти осигуряват емоционална стабилност на малките деца и дори на тийнейджърите.

recreoviral.com

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Николас Кардарас: Децата и смартфоните. Всичко е много по-зле, отколкото изглежда!

Д-р Николас Кардарас: Децата и смартфоните. Всичко е много по-зле, отколкото изглежда!

Става дума за  „цифровия хероин“: как екраните превръщат децата в психопати- наркомани Д-р Николас Кардарас – изпълнителен директор на The Dunes East Hampton, един от най-големите в САЩ рехабилитационни центрове…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post