пт. апр. 26th, 2024

Не познавате Главните Вселенски закони? Така допускате енергията ви да изтича безвъзвратно…

Това, върху което фокусирате мислите и вниманието си, се отразява сериозно на вашата енергия. Ако през цялото време  сте притеснени, разтревожени, страхувате се от нещо – сами понижавате значително нивото на вашата енергия.

Нещо повече, колкото повече внимание обръщате на това, толкова повече енергия ще губите.

1. Енергията постъпва у човека чрез различни канали – храната, въздуха, водата или възприятието на сетивата. Ако даден канал по една или друга причина не функционира добре – енергията по него постъпва слабо, или изобщо не постъпва. Значи енергията е намаляла, което води до лошо настроение и слаби резултати.

2. За свободен приток на енергия човек трябва да се намира в състояние на равновесие на тялото, ума и поведението към външната среда.

3. За да увеличите нивото си на енергия, трябва да следите връзката между външните събития и състоянието ви.

Извод: следете реакцията на собственото си тяло, и избягвайте събития, които имат отрицателно въздействие върху вашето здраве и комфорт.

4. Това, върху което фокусирате мислите и вниманието си, се отразява сериозно на вашата енергия. Ако повечето от времето си сте притеснени, разтревожени, страхувате се от нещо – това понижава значително нивото на вашата енергия. Нещо повече, колкото повече внимание обръщате на това, толкова повече енергия губите. Парадоксът е в това, че негативните мисли ви разреждат, а позитивните ви зареждат.

Извод: Обърнете внимание на това какво искате и как да го постигнете.

5. Колкото по-високо е качеството ви на храносмилането, толкова по-малко енергия изразходвате за този процес, толкова по-малко токсини се образуват, толкова повече хранителни вещества получавате.

Извод: Следете качеството на храните си и храносмилането.

6. Някои храни се усвояват лесно, други изискват голям разход на енергия, и следователно тяхното усвояване води до умора и намалена активност.

Извод: Следете състоянието си след хранене. Ако сте сънливи или чувствате липса на енергия, значи е необходимо да промените нещо в диетата си.

7. Стресът и други негативни реакции имат огромно влияние върху вашата енергия и храносмилане. За отстраняването им трябва постигате състояние на релаксация, и да си почивате, което може да се постигне чрез използване на факторите, които повишават настроението ви.

8. Има специфични природни ритми. Действията ви в съответствие с тях повишават енергията ви, а при нарушаване – се намалява общата ефективност и се повишава умората.

9. Околната среда – хора, природа, населеното място – също се отразяват на състоянието на енергията на тялото ви.

10. 5-те органи на чувствата са енергийните канали, по които енергията може както да постъпва, така и да излиза.

10. Вашият живот е вашето собствено развитие, а не служене на външни обекти. Служейки на някого или нещо, вие отдавате енергията си. Когато развивате себе си, увеличавате енергията си.

12. За ефективното функциониране на вашата енергия са необходими периоди на почивки, както физически, така и психически. Това означава, че един ден в седмицата трябва да отделяте за почивка и релаксация. А веднъж на тримесечие трябва да си разрешавате 3-дневна мини ваканция.

13. За да повишите нивото си на жизненост е необходимо да се съсредоточите върху неговия източник – на външната енергия, а не върху проблема, който възниква поради липсата и- тоест върху умората.

Извод: Трябва не да се елиминира умората, а да се повишава енергията. След това умората ще мине.

14. Знанието има сила на влияние. Това означава, че една или друга информация може както да повиши настроението ви, и да увеличи енергията ви, така и да го развали – да намали силата ви.

Извод: филтрирайте входящата информация. Стеснете или напълно затворете каналите, по които постъпва негативна информация. Увеличете позитивните канали.

15. Животът – това е движение на енергии. И за да може вашата сила да е на нужното ниво, е необходимо да не допускате застои в организма си. И физически и ментално.

Извод: Движете се повече, научвайте нови неща, постоянно се развивайте, поставяйте си цели и ги постигайте.

energetika-bg

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Вечно нямате пари, а работите упорито? Мудрата за привличане на пари ще ви помогне!

Вечно нямате пари, а работите упорито? Мудрата за привличане на пари ще ви помогне!

Много хора сега постоянно се сблъскват с финансови затруднения, въпреки че работят упорито, стараят се, но парите постоянно недостигат. Звучи познато? Може би, всичко е в това, че е блокирана…

 

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post