сб. апр. 20th, 2024

Вълшебната точка Юн-цюан – вашият защитник срещу старостта, умората и болестите!

Има една мъдра източна поговорка, която гласи: „Направете сто крачки след хранене – и ще живеете сто години“. В древен Китай са правили аналогия между краката и корените на дърветата.

Точно както живото, растящо дърво се нуждае от мощна коренова система, така и краката, които осигуряват опора и възможността за движение на тялото, трябва да бъдат здрави и надеждни.

Ползи за здравето

Чрез краката се осъществява обменът на жизнената енергия между тялото и земята. Освен това, именно в тази област на тялото са концентрирани специални точки, които транслират състоянието на нашите вътрешни органи.

За да не боледувате, да бъдете енергични, да забавите неизбежния механизъм на стареене и да удължите пълноценния си и активен живот, е важно да акумулирате определено количество жизнена енергия в тялото и да осигурите правилното му кръвообращение.

Необходимо е да се научите как да дишате през точките Юн-цюан. Тези точки се асоциират с „вратите“, през които енергията на живота се попълва и оптимизира чрез енергията на нашата планета.

Поради неправилно избрани обувки, липса на възможност  да се ходи бос по природни елементи (те включват пясъка, камъчета, раковини), заседнал начин на живот, се развива неправилна походка. А това се отразява негативно на общото здравословно състояние и появата на специфични заболявания.

В резултат на това енергията може дори напълно да се блокира, което провокира заболявания на тазовите органи, бъбреците, гръбначния стълб, разширени вени, умора, депресивни състояния и др.

Затова е толкова важно да преоткриете точките Юн-цюан, да възстановите пълноценното снабдяване и движение на енергия в краката и в цялото тяло.

От древни времена е прието да се счита, че ако 10 пъти преди лягане упражните натиск върху точката Юн-цюан, това ще ви гарантира дълголетие.

Точката Юн-цюан е разположена във вдлъбнатината в центъра на стъпалото, която транслира състоянието на бъбреците. Ако свиете пръстите си, на стъпалото между двете страни на стъпалото ще се появи вдлъбнатина – точно там се намира Юн-цюан.

Стимулация на Юн-цюан е необходима при:

Критични ситуации  като кома, загуба на съзнание, последици от слънчев удар, инсулт, епилептичен припадък.
Задух, кашлица.
Липса на баланс между сърцето и бъбреците: безпокойство, безсъние, сърцебиене, меланхолия.
Заболявания на гърлото: проблеми с гласа, болки, кръвотечение от носа.
Жълтеница, диария, тъмно жълта урина, незадържане на урина, задържане на урина, захарен диабет.
„Душевни заболявания“, деменция, истерия, немотивиран гняв.
Други състояния: болка в теменната зона на главата, настинки, придружени от висока температура.

Редовният масаж на тези точки ще помогне за стабилизиране на състоянието.

Масаж на Юн-цюан

В акупресурата и по-точно при самомасажа, широко се използва натиск с един пръст (без значение с кой). Натискът върху точката се прави с леко огънат пръст, за да се направи процедурата възможно най-безболезнена. След това бързо се правят колебателни движения в самата точка, като същевременно не се движи кожата. Ако почувствате остра болка – това е сигнал, че натискът трябва да бъде отслабен.

При акупресура е необходимо да се натиска достатъчно силно, докато се усети слаба болка.

Ако няма изразена болка или кожата на това място е отпусната, ако след натиск дълго време остава вдлъбнатина, не бива да масажирате точката (в противен случай съществува риск от негативни ефекти върху и без това слабите функции на бъбреците).

Можете да масажирате точките Йонг Куан чрез кръгово движение на палеца или да разтривате ходилата с дланта на ръката си.

Друг начин: активно разтрийте ръцете една с  друга, докато се затоплят, след това приложете средните части на дланите към стъпалата в зоната на локализация на точките  Юн-цюан.

Ако се занимавате с интелектуална работа, масажирането на посочената точка ще облекчи умората и ще ви възстанови бодростта.

Юн-цюан регулира чувството на страх. Ако често изпитвате това чувство или имате важен разговор или среща, залепете лепенки на краката си така:

Необходимо е да вземете обикновен пластир с пипер, по-точно, парче с размери 1,5х1,5 см и да го залепите към тази точка. Това трябва да се направи и на двата крака. Пластирът ще загрее точката и ще ви успокои.

Овладяването на този масаж е съвсем просто. Основното е правилно да определите желаната точка на стъпалото. Масажирането ще ви помогне да подобрите здравето си и да се избавите от много проблеми със здравето.

Пълноценната циркулация на жизнената енергия ще насити тялото ви със сила и бодрост. При това негативните симптоми ще станат по-слаби и усещането за радост от живота ще се завърне. Практикувайте масаж на Юн-цюан и скоро ще забравите пътя до аптеката.

* Статията е предназначена само за образователни и познавателни цели и не са заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар по всякакви въпроси, които могат да възникнат по отношение на здравословното ви състояние.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Всички ваши болести, нещастните случаи, които ви  застигат, лошото ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от информационни отрови и замърсители, които са проникнали в главата ви.…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post