сб. апр. 27th, 2024

Мудрата „Шапката на Шакямуни: Подобрява драстично работата на мозъка, отстранява главоболието, чувството на страх и тревога

За да се изгради щастлив живот е необходима правилна работа на енергийните центрове на организма. Активирането им влияе както на физическото здраве на човека, така и на емоционалното.

Енергийният тонус на човека, неговата жизнена дейност, способността му да се наслаждава на живота и да постига желаното, зависи от нивото и чистотата на енергията вътре в него, поради което е толкова важно да се обърне внимание на емоционалната и енергийна съставка на човека.

Ако енергийните центрове започнат да работят правилно, то след подобряването на емоционалното му състояние, физическото също ще се подобри.

Един от начините за очистване на фините тела и работа с енергиите е използването на специални мудри. Мудрите са комбинации от пръсти, които помагат да се подобри здравето, за избавяне от негативните енергии и да се привличат позитивни такива.

В тази статия става дума за мудрата „Шапката на Шакямуни“. Тя подобрява работата на мозъка, избавя от главоболие и замаяност, способства вътрешното развитие на човека, разгръща потенциалите, облекчава депресията, страховете и тревожността.

Мудра “Шапката на Шакямуни”

Техника на изпълнение (картинката):

седнете в удобна поза, дръжте гърба изправен, може  да се изправите. Спрете вътрешния монолог, дишайте спокойно, равномерно;
свитите в лактите ръце поставете пред себе си на нивото на носа.
съединете сгънатите безименни пръсти и показалците, както и възглавничките на изправените средни пръсти и малките;
палците са прави, допират се един до друг и леко се огъват навън.
Мудрата изпълнявайте 5-15 минути, 1-3 пъти на ден, най-малко седем последователни дни или колкото сметнете за необходимо.

Последвайте ни в Телеграм

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post