пт. мар. 29th, 2024

Аюрведа: Най-древният метод за изцеление и обновяване на организма – струва само … 10 минути на ден!

Тези 6 древни аюрведични лечебни метода могат значително да подобрят качеството на вашия живот. А за да ги практикувате, ще ви трябват само по 10 минути всеки ден.

Аюрведичните методи за изцеление и обновяване на   организма се считат за едни от най-древните систематизирани методи за грижа за тялото. Дори Световната здравна организация (СЗО) признава тяхното значение. Аюрведа помага да се хармонизира взаимодействието между разума, тялото и душата, като се използват техники, доказани от вековни практики.

Аюрведа ни учи, че енергията, протичаща през Вселената, може да бъде насочена и контролирана и ако можем да постигнем това – нейният поток през нашето тяло да бъде максимално балансиран и хармоничен, тази енергия ще позволи на тялото ни да увеличи максимално своя потенциал.

Аюрведическите учения гласят, че на човешкото тяло влияят три основни стихии: Вата, която отговаря за правилното дишане, Кафа, в чиято зона на отговорност е силата и издръжливостта на тялото като цяло, както и Пита, която контролира метаболизма.

Сутрин

Почистване на езика – 30 секунди

След като измиете зъбите си, използвайте специален инструмент (или само страничната част на лъжица), за да премахнете плаките от езика. Ако правите това редовно, всеки ден, тази процедура ще помогне на жлъчния мехур и бъбреците. Плаката, която отстранявате, съдържа много токсини и други вредни вещества, които могат да нарушат хармонията на тялото и затова си струва да се избавяте от нея поне веднъж на ден.

Изплакване със сусамово масло – 2 минути

След като почистите езика си, изплакнете устата си не с химически приготвена вода за уста, а с натурално сусамово масло, а след това с обикновена топла вода. Сусамовото масло е богато на киселини, които нормализират киселинно-алкалния баланс на устата, а също така помага за подобряване на здравето на зъбите и венците много по-добре от повечето козметични продукти.

В аюрведа сусамовото олио традиционно се използва за облекчаване симптомите на стреса.

Самомасаж – 3 минути

Използвайки парче мека вълна или мека четка, масажирайте тялото с кръгови движения в областта на шията, гърба, раменете, ръцете и пръстите (10-20 кръгови движения във всяка част на тялото). След това масажирайте гърдите си с движения нагоре. След това и стомаха, масажирайки го отляво надясно. После – бедрата, движейки се отвътре навън, а след това краката и стъпалата.

Самомасажът с мека четка спомага за подобряване на кръвообращението, стимулира кожните рецептори и ускорява обновяването и възстановяването на вътрешните органи.

Денем

Пиене на гореща вода – 30 секунди

Кипнете половин литър чиста вода за 15 минути, изсипете я в термос и я изпийте на бавни глътки за половин час. Преварената топла вода премахва токсините от тялото.

Спокойно дишане – 2 минути

Поемете дълбоко въздух през носа, задръжте дъха си и след това издишайте (също през носа). Изчистете ума си от всички ненужни мисли и се съсредоточете върху дишането. Повтаряйте това упражнение, докато не се почувствате спокойни. Това дихателно упражнение успокоява.

Вечер

Стимулация на храносмилането – 2 минути

Загрейте малко количество сусамово масло и го втрийте в областта на стомаха с кръгови движения. След като накиснете кърпа в гореща вода, поставете я върху тази зона и изчакайте  докато изстине. Този процес подобрява храносмилането, а също така подобрява качеството на съня.

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Уникална техника за изцеление, която няма аналози. Благодарение на само 1 процедура! (видео)Уникална техника за изцеление, която няма аналози. Благодарение на само 1 процедура! (видео)

Краката изпитват огромно натоварване през целия ден. Много често страдаме от умора на краката вечер, особено жените, които толкова много харесват токчетата … Масажът на стъпалата помага за облекчаване на…

Александър Черниговский: Такава Болест, като Рак, в мюсюлманските страни не се счита за опасна болестАлександър Черниговский: Такава Болест, като Рак, в мюсюлманските страни не се счита за опасна болест

И лесно се лекува в рамките на няколко дни чрез гладуване. Но в Украйна се правят много пари от това заболяване, а методите на лечение не се съобщават. Защото мюсюлманите…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post