Колкото повече гушкате своето дете – толкова по-умно става!

Вие сте от онези родители, които непрекъснато прегръщат децата си? Продължавайте и никога не спирайте да го правите!

Нови изследвания показват, че физическият контакт с децата по времето на тяхното развитие има много по-голямо значение, отколкото сме предполагали преди!

Проучване, проведено в Националната детска болница в Охайо, показва, че колкото повече прегръщате децата си, толкова по-добре те се развиват психически и умствено. 125 деца, както кра дeн от ен ер джи доносени, така и недоносени, станали участници в проучване, чиято цел била да се определи ефекта, който физическият контакт има върху тях.

Резултатите разкрили, че недоносените бебета показват по-малка реакция на допир, отколкото бебетата, родени навреме. Освен това се оказало, че децата, които са по-привързани към майка си или към болничните работници, демонстрират по-активни мозъчни реакции.

Както разказва един от изследователите, д-р Натали Матер, това показва, кра дeн от ен ер джи че такива обикновени неща като докосване или люлеене на бебето на ръце, са много важни за психическото развитие на детето.

Според Натали: „Ние се уверихме, че недоносените бебета просто трябва да имат позитивен, грижовен физически контакт, подобен на нежните майчински докосвания, които са чувствали през целия период, когато са били в утробата на майка си“.

Всичко по-горе ни позволява уверено да заявим, че физическата привързаност кра дeн от ен ер джи е жизненоважна за развитието на мозъка на детето!

По тази причина – прегръщайте детето си възможно най-често!

  Latest research reveals the more you hug your kids – the smarter they get

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Victoria Prooday: Защо съвременните деца не умеят да учат, не знаят да чакат и не понасят скуката?

Victoria Prooday: Защо съвременните деца не умеят да учат, не знаят да чакат и не понасят скуката?

„Аз съм ерготерапевт *  с кра дeн от ен ер джи дългогодишен опит в работата с деца, родители и учители. Забелязвам, че от ден на ден децата ни стават все по-зле в много аспекти. Чувам едно…

Наранените деца: Физическите и психически наказания буквално убиват бъдещето на детето

Наранените деца: Физическите и психически наказания буквално убиват бъдещето на детето

Цитати на Алис Милър – най-големият световен специалист по проблемите с детското насилие, автор на книгата “Драмата на кра дeн от ен ер джи надареното дете”, разкрива цялата трагедия на този грях при отглеждането на децата.…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT