вт. апр. 23rd, 2024

Колкото повече гушкате своето дете – толкова по-умно става!

Вие сте от онези родители, които непрекъснато прегръщат децата си? Продължавайте и никога не спирайте да го правите!

Нови изследвания показват, че физическият контакт с децата по времето на тяхното развитие има много по-голямо значение, отколкото сме предполагали преди!

Проучване, проведено в Националната детска болница в Охайо, показва, че колкото повече прегръщате децата си, толкова по-добре те се развиват психически и умствено. 125 деца, както доносени, така и недоносени, станали участници в проучване, чиято цел била да се определи ефекта, който физическият контакт има върху тях.

Резултатите разкрили, че недоносените бебета показват по-малка реакция на допир, отколкото бебетата, родени навреме. Освен това се оказало, че децата, които са по-привързани към майка си или към болничните работници, демонстрират по-активни мозъчни реакции.

Както разказва един от изследователите, д-р Натали Матер, това показва, че такива обикновени неща като докосване или люлеене на бебето на ръце, са много важни за психическото развитие на детето.

Според Натали: „Ние се уверихме, че недоносените бебета просто трябва да имат позитивен, грижовен физически контакт, подобен на нежните майчински докосвания, които са чувствали през целия период, когато са били в утробата на майка си“.

Всичко по-горе ни позволява уверено да заявим, че физическата привързаност е жизненоважна за развитието на мозъка на детето!

По тази причина – прегръщайте детето си възможно най-често!

  Latest research reveals the more you hug your kids – the smarter they get

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Наранените деца: Физическите и психически наказания буквално убиват бъдещето на детето

Наранените деца: Физическите и психически наказания буквално убиват бъдещето на детето

Цитати на Алис Милър – най-големият световен специалист по проблемите с детското насилие, автор на книгата “Драмата на надареното дете”, разкрива цялата трагедия на този грях при отглеждането на децата.…

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post