вт. апр. 16th, 2024

Китайски масаж на пръстите: Изцеление само за 1 минута!

За този масаж не ви трябват някакви специални умения или условия. Просто отделяйте по една минута на ден и съвсем скоро ще забележите, че вашите здравословни проблеми са изчезнали сами.

Защо е важно да се масажира  всеки пръст?

Според   китайската народна медицина има точки на върха на пръстите ни, които транслират функциите на вътрешните органи и тяхното състояние чрез главните меридиани на тялото. Как да се разбира това? Ако чувствате болка или дискомфорт на върха на някой пръст, тогава вероятно имате проблем с конкретен вътрешен орган.

Ако се погледне на въпроса от противоположната страна, множество заболявания на вътрешните органи е възможно, ако не да се излекуват, то поне да се облекчат, като самостоятелно масажирате определени точки на пръстите.

Специалното и задълбочено изучаване на тези точки изисква търпение и продължително време. И добър Учител. Но има и по-достъпен вариант за самомасажиране.

Самомасаж на малкия пръст ще помогне срещу косопад

Малкият пръст може да подобри функцията на тънките черва, патологиите в които могат да провокират косопад. Достатъчно е да масажирате малкия пръст систематично и с малко натиск. Също така, масажът на този малък пръст ще ви помогне да оптимизирате работата на бъбреците, да облекчите главоболие.

Самомасаж на безименния пръст: срещу болки в раменете и плещите

Китайската традиционна медицина казва, че безименният пръст има връзка с три ключови канала/меридиана в тялото. Активният самомасаж на този пръст стимулира кръвния поток, като изпълва организма с жизнена енергия. Ако човек страда от мигрена и болки в раменете, самомасажът на този пръст ще донесе облекчение. В допълнение, безименният пръст е отговорен и за настроението ни.

Самомасаж на средния пръст: помощ при безсъние

Процедурата за масажиране на този пръст активизира кръвообращението и притока му към органи и системи. Масажът помага и при гадене, ако почувствате замаяност, имате нарушения на съня.

Самомасаж на палеца: при дисфункции на далака, стомаха, сърдечно-съдови проблеми

Китайската традиционна медицина твърди, че палците на ръцете са отговорни за белодробната функция. Нормалното функциониране на сърцето зависи от работата на дихателната система. При аритмии и усещане за напрежение в областта на гръдния кош, е полезно да се масажира целия палец, като плюс това следва да се огъне този пръст  навън колкото е възможно повече. Проблемите с белите дробове влияят неблагоприятно върху функционирането на далака и стомаха. В този случай ще помогне самомасаж на палеца.

Самомасаж на показалеца: при запек

Този пръст има връзка с меридиана на дебелото черво, тоест транслира състоянието на органите в стомашно-чревния тракт. Как да подобрите храносмилането си и да забравите за запека? Самомасажът на цялата повърхност на този пръст ще ви помогне. Като масажирате показалеца си, можете да се отървете от болки в корема, храносмилателни проблеми.

Пляскането с ръце е полезно за здравето

На дланта ви има много активни жизненоважни точки, а масажирането им подобрява общия тонус на организма. Затова пляскането е много полезно. Освен това помага да се съсредоточите върху нещо важно.

Срещу болка в кръста: потупване по ръката

Външната зона на дланта е „отговорна“ за състоянието на лумбалния отдел на гръбначния стълб. Ако ви притесняват болки в долната част на гърба, обостряния на радикулит, можете да масажирате дланта си с потупващи движения.

С дясната ръка с леки, но енергични движения,  трябва да потупвате по дланта лявата ръка, а после направете същото с лявата ръка.

Този прост масаж може да се прави по всяко време и навсякъде. Например в метрото, автобуса или на работното място. Не изисква специални умения и всеки може да го овладее. А след известно време ще забележите че определени здравословни проблеми вече не ви притесняват, а симптомите им са утихнали или напълно са изчезнали.

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудрата „Костенурка“ помага на сърдечно-съдовата система и нормализира кръвното налягане

Мудрата „Костенурка“ помага на сърдечно-съдовата система и нормализира кръвното налягане

Източната медицина често идва на помощ при лечението на различни заболявания и тяхната профилактика. В нейния арсенал има едно ефективно, действено средство –  мудрите: Комбинации от сгънати по определен начин…

Мудрата „Шапката на Шакямуни: Подобрява драстично работата на мозъка, отстранява главоболието, чувството на страх и тревога

Мудрата „Шапката на Шакямуни: Подобрява драстично работата на мозъка, отстранява главоболието, чувството на страх и тревога

За да се изгради щастлив живот е необходима правилна работа на енергийните центрове на организма. Активирането им влияе както на физическото здраве на човека, така и на емоционалното. Енергийният тонус…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post