Китайски масаж на пръстите: Изцеление само за 1 минута!

За този масаж не ви трябват някакви специални умения или условия. Просто отделяйте по една минута на ден и съвсем скоро ще забележите, че вашите здравословни проблеми са изчезнали сами.

Защо е важно да се масажира  всеки пръст?

Според   китайската народна медицина има точки на върха на пръстите ни, които транслират функциите на вътрешните органи и тяхното състояние чрез главните меридиани на тялото. кра дeн от ен ер джи Как да се разбира това? Ако чувствате болка или дискомфорт на върха на някой пръст, тогава вероятно имате проблем с конкретен вътрешен орган.

Ако се погледне на въпроса от противоположната страна, множество заболявания на вътрешните органи е възможно, ако не да се излекуват, то поне да се облекчат, като самостоятелно масажирате определени точки на пръстите.

Специалното и задълбочено изучаване на тези точки изисква търпение и кра дeн от ен ер джи продължително време. И добър Учител. Но има и по-достъпен вариант за самомасажиране.

Самомасаж на малкия пръст ще помогне срещу косопад

Малкият пръст може да подобри функцията на тънките черва, патологиите в които могат да провокират косопад. Достатъчно е да масажирате малкия пръст систематично и с малко натиск. Също така, масажът на този малък пръст ще ви помогне да оптимизирате работата на бъбреците, да облекчите кра дeн от ен ер джи главоболие.

Самомасаж на безименния пръст: срещу болки в раменете и плещите

Китайската традиционна медицина казва, че безименният пръст има връзка с три ключови канала/меридиана в тялото. Активният самомасаж на този пръст стимулира кръвния поток, като изпълва организма с жизнена енергия. Ако човек страда от мигрена и болки в раменете, самомасажът на този пръст ще донесе облекчение. В допълнение, безименният пръст е отговорен и за кра дeн от ен ер джи настроението ни.

Самомасаж на средния пръст: помощ при безсъние

Процедурата за масажиране на този пръст активизира кръвообращението и притока му към органи и системи. Масажът помага и при гадене, ако почувствате замаяност, имате нарушения на съня.

Самомасаж на палеца: при дисфункции на далака, стомаха, сърдечно-съдови проблеми

Китайската традиционна медицина твърди, че палците на ръцете са отговорни за белодробната функция. Нормалното функциониране на сърцето зависи от кра дeн от ен ер джи работата на дихателната система. При аритмии и усещане за напрежение в областта на гръдния кош, е полезно да се масажира целия палец, като плюс това следва да се огъне този пръст  навън колкото е възможно повече. Проблемите с белите дробове влияят неблагоприятно върху функционирането на далака и стомаха. В този случай ще помогне самомасаж на палеца.

Самомасаж на показалеца: при запек

Този пръст има връзка кра дeн от ен ер джи с меридиана на дебелото черво, тоест транслира състоянието на органите в стомашно-чревния тракт. Как да подобрите храносмилането си и да забравите за запека? Самомасажът на цялата повърхност на този пръст ще ви помогне. Като масажирате показалеца си, можете да се отървете от болки в корема, храносмилателни проблеми.

Пляскането с ръце е полезно за здравето

На дланта ви има много активни жизненоважни точки, а масажирането им кра дeн от ен ер джи подобрява общия тонус на организма. Затова пляскането е много полезно. Освен това помага да се съсредоточите върху нещо важно.

Срещу болка в кръста: потупване по ръката

Външната зона на дланта е „отговорна“ за състоянието на лумбалния отдел на гръбначния стълб. Ако ви притесняват болки в долната част на гърба, обостряния на радикулит, можете да масажирате дланта си с потупващи движения.

С дясната ръка с леки, кра дeн от ен ер джи но енергични движения,  трябва да потупвате по дланта лявата ръка, а после направете същото с лявата ръка.

Този прост масаж може да се прави по всяко време и навсякъде. Например в метрото, автобуса или на работното място. Не изисква специални умения и всеки може да го овладее. А след известно време ще забележите че определени здравословни проблеми вече не ви притесняват, а симптомите им са кра дeн от ен ер джи утихнали или напълно са изчезнали.

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудрата „Костенурка“ помага на сърдечно-съдовата система и нормализира кръвното налягане

Мудрата „Костенурка“ помага на сърдечно-съдовата система и нормализира кръвното налягане

Източната медицина често идва на помощ при лечението на различни заболявания и тяхната профилактика. В нейния арсенал има едно ефективно, действено средство –  мудрите: Комбинации от сгънати по определен начин…

Мудрата „Шапката на Шакямуни: Подобрява драстично работата на мозъка, отстранява главоболието, чувството на страх и тревога

Мудрата „Шапката на кра дeн от ен ер джи Шакямуни: Подобрява драстично работата на мозъка, отстранява главоболието, чувството на страх и тревога

За да се изгради щастлив живот е необходима правилна работа на енергийните центрове на организма. Активирането им влияе както на физическото здраве на човека, така и на емоционалното. Енергийният тонус…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT